... všetko o BMW ...
airbone napísal:
nikto ti tu nedava ani ta neponizuje, tak nemusis byt vobec smutny. Aj trochu humoru treba niekedy vziat, hoci aj s rezervou. A ani ja niesom ziadna hlavicka a tak isto sa nezaoberam a ani nezivim opravou aut (aj ked z casti tak trochu, ale to robim len urcite obmedzene veci, ktore viem ze viem spravit dobre). No ja som len reagoval preto, ze si sa napisal do "zoznamu diagnostikov" a tu zrazu riesis banalnu vec, tak to vyznelo trochu komicky. Ten "zoznam" by mal sluzit ako zoznam tych co sa v dannej veci vyznaju a su si toho sami aj vedomy. To znamena ze ak niekomu chcem pripajat nieco na auto, tak okrem toho ze viem citat aj pisat, mal by som vediet aj principy akym funguju jeho systemy, co mozem s nimi robit a ak sa vyskytne nejaka chyba, tak ju viem aj riesit blizsie a najst suvislosti apd, a nie len ju vytlacit na papier a nikomu nebude nic hovorit a ja z nej budem tiez blby.... No tu tento zoznam vyzera skor ako zoznam clenov, ktori si zakupili cinsky kabel na carsoft alebo obd kabel za 25eur. Minimalne polovica ludi z neho ma o tom vsetko len velmi obmedzene znalosti, no svoje sluzby sa nestitia ponukat takto verejne... Ja sam som sa do neho nenapisal a ani sa nenapisem, pretoze sa necitim nato, aby som takuto "sluzbu" vedel prevadzkovat na dostatocnej urovni s ktorou by som bol sam spokojny. A tom mam celkom dobre zariadenia... ale beriem to ako hobby pre seba....
Minule mi pisal nejaky klubak, ze bol za niekym na diagnostike a vyvalil na mna asi pat patcifernych cisiel, vraj toto mu dal jeho "diagnostik" ako vypis zavad, vraj ci neviem co tie kody a cisla znamenajukody som mu nerozlustil a asi ani nikto, ale dobre som mu poradil, nech ide naspat a pyta si svoje peniaze (10 alebo 20eur) naspat.
Co sa tyka fora, mas pravdu, je to tu smutne. K tomu si dovolim tiez par riadkov. Ludia by si mali pomahat a nie vzdy je to tak. Na jednej strane je tu skupina ludi, ktori maju nejaky prinos a znalosti a na druhej strane skupina ktora je len hladna po informaciach a ich prinos je minimalny. No ta druha skupina je ovela objemnejsia a preto tu potom vznika taka nerovnovaha. No a tretia skupina su len taki co si tu chodia vypisovat a kratit si chvile podrypavanim apd. Ja sa citim niekde v strede na rozmedzi vsetkych tych troch skupin a pomaly sa uberam do tej tretej kategorie![]()
sorry za tolko vela riadkov a ot. Mam velmi rychle prsty a vela textu viem natukat za dost kratky cas....
ice.blade napísal:ale ale moje lacne kabliky ktore ponukam niesu o nic horsie nez hociake custom robene riesenie za xyz penazi ktore splna presne ten isty ucel, mozno odomna nesplnaju standard "preciznosti" tzn dokonalych plosakov s totalne krasnymi pocinovanymi ploskami ako ine USB kable z nemecka po 100 a viac € ale ajstak diagnostika je len o znalostiach a o softe ktory sa pouzije :) aj donuzo zacinal rovnakym kablom ake predavam dokonca ani starML nemal krive slovo na moje kabliky... to ci sa clovek nauci robit nieco viac ako len vycitanie a mazanie zavad/servisnych intervalov je uz jeho vec, tak ci tak kazdy musi nejako zacinat ak ho to bavi