... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Čo to je za chybu???

Pondelok, 18. Marca 2013, 16:51

Mas tam 3 /2xhruby, 1 tenky/ alebo 4 vodicovy / 4x hruby/ vetrak ?

Užívateľov profilový obrázok
Bengalll
Autor témy
Auto: zobrala leasingovka

Pondelok, 18. Marca 2013, 17:55

Mám 3 káble (2xhrubší a 1xtenký)

Skúšal som cez INPU aktivovať aux ventilator a meral som napätie, no do vrtule nejde žiadny elektricky prúd....

Pozeral som aj zelené relátko pod pelovým filtrom a vyzeralo trochu divoko, tie nožičky boli trochu hnedé, asi opečené :D

Čo teraz skúsiť zohnať relátko???
WP_000036.jpg
WP_000037.jpg
WP_000038.jpg
WP_000039.jpg
zelene relátko
aktualne audi a6 4G
ex:audi a6 c6 avant 3,2 FSI
ex: audi a6 c6 3,2 FSI
ex: volvo S80II D5
ex: octavia2 RS 2,0TDI
ex: e39 touring 530d
ex: e60 530i
ex: e39 523i

Bengalll
Autor témy

Pondelok, 18. Marca 2013, 18:14

V mojom aute by mali byť dve slabo zelené relátka, jedno na palivovú pumpu a druhé na elektrickú vrtulu no ja mám máj/1999 M52TU a pod pelovým filtrom mám len jedno takéto relátko...

OEM: 61368373700

Neviem kde mám na mojom aute relátko na vrtulu???
aktualne audi a6 4G

PetoK

Pondelok, 18. Marca 2013, 18:22

Ty uz mas novsi typ vetraka, tento nie je zapojeny cez ziadne relatka... odpoj steker, na tych hrubych kabloch na strane kablovacky z auta musi byt trvalo 12V. Ak nie je mas vadnu poistku F75 za kastlikom alebo pohnite kable... ak tam napetie je, mas KO vetrak... zhanaj druhy.

Bengalll
Autor témy

Pondelok, 18. Marca 2013, 18:33

Sa mi zdalo že mám nejak málo tych relátiek :D

Ako poistka F75 je to normálne pri poistkách v odkladacej skrinke??? Alebo kde???

Nemám žiadne napätie na kábloch....

Ten hrubý hnedý kábel by mal byť PLUS však????
aktualne audi a6 4G

PetoK

Pondelok, 18. Marca 2013, 18:41

Nebolo by lepšie to dať urobiť elektrikárovi ? Sorry, ale pýtať sa na takéto blbosti... ??? Hnedá je odjakživa v BMW farba pre minus pripoj, kostru... hovorí ti niečo WDS ? Prečo si to najprv nepozrieš ?

A bez urážky, v poslednej dobe si to tu všímam, každý amatér si kúpi káblik a už sa tu hrá na diagnostika a elektrikára... neber to osobne, je tu viac takých ludí...

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 18. Marca 2013, 19:01

:thumbup: :thumbup: :-({|= :-$

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 18. Marca 2013, 19:38

matkyn kokot [-o<

Bengalll
Autor témy

Pondelok, 18. Marca 2013, 20:46

PetoK dakujem za pomoc bola to ta poistka, som amater to mas pravdu ale matkin kokot som neni [-X
aktualne audi a6 4G

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Pondelok, 18. Marca 2013, 21:41

airbone napísal:
matkyn kokot [-o<

nechapem tvojemu komentu... [-X

airbone

Pondelok, 18. Marca 2013, 21:45

bolo to myslene vseobecne, nie na niekoho konkretneho. Trosku abstraktnej poezie....... Volny preklad "pre kristove rany" Ti co to maju pochopit, pochopia to.
Bengall: ani tebe som to neadresoval, ale kazdopadne si v "zozname diagnostikov", takze mi to prislo dost komicke tato rozprava :D

Bengalll
Autor témy

Pondelok, 18. Marca 2013, 22:30

Som sice v zozname diagnostikov iba preto aby som pomohol nejakemu klubakovi z mojho okolia s nejakou prkotinou ako vymazanie servisneho intervalu, pozriet a vymazat pamät zavad a taketo male veci... Nemam odkial vediet ze hnedy kabel je v bmw kostra, ked neviem ktory je plus tak premeram voltmetrom a basta...

Nezivim sa opravou BMW....som obycajny clovek....
aktualne audi a6 4G

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 18. Marca 2013, 22:48

nuz staci sa pozerat a hned by si zistil ze bmw ma vsade hnedy kabel zem a to nemusis byt ani elektrotechnik s ing titulom :) okrem toho sa fakt nauc pouzivat wds (schemy strukturovanej kabelaze v bmw, oznacenia, zapojenia atd) bude ti to napomocne pri riesieni dalsich problemov

Bengalll
Autor témy

Utorok, 19. Marca 2013, 00:12

Niekedy sa človek opyta aj kokotinu, skôr ako nad tym sam porozmysla, ved uz len k autobaterii je ku kostre hnedy kabel, proste som sa ojebal a pisal jednu vec a rozmyslal nad inou....

Mate pravdu WDS som nikdy nepozeral.... Ked budem mat čas určite kuknem....

Nie som taka hlavička ako PetoK alebo Airbone a vela dalsich ale neni som určite ani jebnuty a ani kokot...
Vzdy ked mi niekto z klubu napisal PM aj ked podla mna úplnu chujovinu ako sa napr. vynuluje na BC spotreba, vzdy keď som vedel som poradil...

Neviem som tu fakt uz tohto fora smutny, ludia by si tu mali pomahat a poradit si a nie smiat sa jeden z druheho aký je ten treti debil....
aktualne audi a6 4G

airbone

Utorok, 19. Marca 2013, 01:14

Bengalll napísal:
Niekedy sa človek opyta aj kokotinu, skôr ako nad tym sam porozmysla, ved uz len k autobaterii je ku kostre hnedy kabel, proste som sa ojebal a pisal jednu vec a rozmyslal nad inou....

Mate pravdu WDS som nikdy nepozeral.... Ked budem mat čas určite kuknem....

Nie som taka hlavička ako PetoK alebo Airbone a vela dalsich ale neni som určite ani jebnuty a ani kokot...
Vzdy ked mi niekto z klubu napisal PM aj ked podla mna úplnu chujovinu ako sa napr. vynuluje na BC spotreba, vzdy keď som vedel som poradil...

Neviem som tu fakt uz tohto fora smutny, ludia by si tu mali pomahat a poradit si a nie smiat sa jeden z druheho aký je ten treti debil....

nikto ti tu nedava ani ta neponizuje, tak nemusis byt vobec smutny. Aj trochu humoru treba niekedy vziat, hoci aj s rezervou. A ani ja niesom ziadna hlavicka a tak isto sa nezaoberam a ani nezivim opravou aut (aj ked z casti tak trochu, ale to robim len urcite obmedzene veci, ktore viem ze viem spravit dobre). No ja som len reagoval preto, ze si sa napisal do "zoznamu diagnostikov" a tu zrazu riesis banalnu vec, tak to vyznelo trochu komicky. Ten "zoznam" by mal sluzit ako zoznam tych co sa v dannej veci vyznaju a su si toho sami aj vedomy. To znamena ze ak niekomu chcem pripajat nieco na auto, tak okrem toho ze viem citat aj pisat, mal by som vediet aj principy akym funguju jeho systemy, co mozem s nimi robit a ak sa vyskytne nejaka chyba, tak ju viem aj riesit blizsie a najst suvislosti apd, a nie len ju vytlacit na papier a nikomu nebude nic hovorit a ja z nej budem tiez blby.... No tu tento zoznam vyzera skor ako zoznam clenov, ktori si zakupili cinsky kabel na carsoft alebo obd kabel za 25eur. Minimalne polovica ludi z neho ma o tom vsetko len velmi obmedzene znalosti, no svoje sluzby sa nestitia ponukat takto verejne... Ja sam som sa do neho nenapisal a ani sa nenapisem, pretoze sa necitim nato, aby som takuto "sluzbu" vedel prevadzkovat na dostatocnej urovni s ktorou by som bol sam spokojny. A tom mam celkom dobre zariadenia... ale beriem to ako hobby pre seba....
Minule mi pisal nejaky klubak, ze bol za niekym na diagnostike a vyvalil na mna asi pat patcifernych cisiel, vraj toto mu dal jeho "diagnostik" ako vypis zavad, vraj ci neviem co tie kody a cisla znamenaju :D kody som mu nerozlustil a asi ani nikto, ale dobre som mu poradil, nech ide naspat a pyta si svoje peniaze (10 alebo 20eur) naspat.
Co sa tyka fora, mas pravdu, je to tu smutne. K tomu si dovolim tiez par riadkov. Ludia by si mali pomahat a nie vzdy je to tak. Na jednej strane je tu skupina ludi, ktori maju nejaky prinos a znalosti a na druhej strane skupina ktora je len hladna po informaciach a ich prinos je minimalny. No ta druha skupina je ovela objemnejsia a preto tu potom vznika taka nerovnovaha. No a tretia skupina su len taki co si tu chodia vypisovat a kratit si chvile podrypavanim apd. Ja sa citim niekde v strede na rozmedzi vsetkych tych troch skupin a pomaly sa uberam do tej tretej kategorie :D

sorry za tolko vela riadkov a ot. Mam velmi rychle prsty a vela textu viem natukat za dost kratky cas....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných