Sobota, 12. Januára 2013, 16:55
Viktor: nenabehá, milión určite nie. Neviem z akého dôvodu sa ten piestik pridiera rýchlejšie ako na VP37me, ale pridiera. Možno iný materiál ako VP37, neviem. Nafta v tom má prsty tiež ale povedzme si, prečo 37mi ťa nenechajú stáť hocikde, ale 44ka bezproblémov áno? Proste je tam niekde inde zrada. Viem že po pridraní piestiku odíde el. časť, väčšinou sa nerieši samotný piestik ale len elektronika a za chvílu sa to zas opakuje, viem ako to funguje, ale naozaj, detaily toho čerpadla, prečo sa to stane sú mi nie moc jasné.
Preto aj oprava za tých pár centov je skôr len dočasná.
Čo sa týka CR, síra je naozaj pre nich dosť zlá, no proste ten systém s tak obrovským tlakom, aký dosahuje sa pri súčasnej technike ani nedá spraviť kvalitnejšie. Možno dá, no cena motora by presiahla niekoľkonásobne cenu automobilu.
A ako som už písal inde, otec na M57me má na SK naftu najazdené cez 120tis a doteraz nič (klop klop). Všetko pôvodné, najazdených 260tis. Bez hocijakých aditív, vždy len plnené z púmp typu Shell, OMV a viac ma ani nenapadá.
Jo na CR druhej generácie v PSA je už tiež najazdených cca 190tis, nie je to BMW, no stále jazdí, aj keď už zimné štarty sú problematické, ale to môže byť aj kompresiou v prdely, nevymieňal sa v origo servise olej tak, ako mal a už sa na to neskoro prišlo. Ale aj keby to boli vstreky, jasný dôkaz že okolo 200tis je na našu naftu taká méta, že vstreky hlavne tej 2 a 3 generácie môžu ísť na výmenu.
Nur Original ist Legal.