... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: 530dA r.99 motor zhasne pri cca 3tis otackach !

Štvrtok, 24. Júla 2014, 22:50

Na diagnostike.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

SO-DEVIL
Autor témy
Auto: BMW 530DA
Kraj: Košický

Štvrtok, 24. Júla 2014, 22:58

to ako vzdy ale regulator aj snimac paliva + koncovky su vymenene...robi to aj tak... Jedine vstreky (podla mma)

4496 KONTROLA TLAKU ROZVODU PALIVA-MAXIMALNY TLAK PRILIS VYSOKY

TT-SIMIK napísal:
Na diagnostike.....

TT-SIMIK

Štvrtok, 24. Júla 2014, 23:08

Menil si ?
Snimac tlaku na rampe?
Regulator tlaku na cerpadle?
Konektor na rampe?

Pise maximum rail pressure extented?
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SO-DEVIL
Autor témy

Štvrtok, 24. Júla 2014, 23:20

Ano to presne som menil. Nie pise presne ako som napisl vyzsie...nieje to vlastne v preklade???

TT-SIMIK napísal:
Menil si ?
Snimac tlaku na rampe?
Regulator tlaku na cerpadle?
Konektor na rampe?

Pise maximum rail pressure extented?

TT-SIMIK

Piatok, 25. Júla 2014, 21:46

Posli mi screeny z diag.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SO-DEVIL
Autor témy

Piatok, 25. Júla 2014, 23:27

Tento papier mi dali na diagnostike este prvy krat. Tohto tyzdna som bol na diagnostike zas a ukazalo tu istu chybu 4496 zase (len nerobili merania) takze ta stara chyba pretrvava vzdy a nieje odstranena :wink: (idem dneska robit flastickovy test aj pri 2000 a 3000 otac, uvidim co a ako)
Prílohy
abcdef.jpeg

BrunoSoprano

Sobota, 26. Júla 2014, 12:48

SO-DEVIL napísal:
Tento papier mi dali na diagnostike este prvy krat. Tohto tyzdna som bol na diagnostike zas a ukazalo tu istu chybu 4496 zase (len nerobili merania) takze ta stara chyba pretrvava vzdy a nieje odstranena :wink: (idem dneska robit flastickovy test aj pri 2000 a 3000 otac, uvidim co a ako)

ja som mal podobný problém,nedávno,čo som tu riešil ,že mi auto neišlo vytočiť do obmedzovača ale iba do 4000otáčok. skúmali sme to tu, údajne to malo byť príčinou podávacie čerpadlo,čo aj nakoniec bolo,tlačilo 4,5baru napriamo no v obehu v Tčko malo hodnoty pod 2bary a pri maximálnych otáčkach skoro 0barov.... Práve pri tomto meraní som si svojou neopatrnosťou dostal do systému nečistotu z hadičky,ktoré zapchali čerpadlo a aj vysokotlakový ventil na Cr čerpadle,pravdepodobne sa drobené nečistioty z hadičky vtedy dostali aj do palivového potrubia .... Portom mi motor začal klepať a pri vyšších odtáčkach dokonca vypínal a zhasol.... Musel som dokonale vyčistiť celý systém so vzduchom a prefúkať ho... Prvý krát som vyčistil len ventil na CR a snímač na rampe pomohlo to na 100km a druhý krát po dôkladnom čistení mám zatial pokoj 1500km... Pri meraní tlakov a hentakých atrakcíí s Comon railom,treba byť pozorný a dbať na to aby sa do systému nedostali žiadne nečistoty,alebo nekvalitná nafta,lebo potom si privodíš viac škody ako osohy... Podávací tklak 381kpa nie je nejaká výhra, ja som mal cez 400kpa a čerpadlo už robilo haluze... Možno práve v tom budeš mať chybu,životnosť podávačky je CCA 10rokov/200tis KM,potom je dobré si ju vymeniť,nečakať až na doraz pokial ťa niekde nehá....,a staré nechať do zálohy ,ked budeš potrebovať vyreklamovať nové,ak by sa náhodov pokazilo v rámci záruky...

SO-DEVIL
Autor témy

Sobota, 26. Júla 2014, 15:17

Takze chlapci flastickovy test (aj pri 3000-4000ot.)ukazal ako sami vidite ze vstreky by mali byt ok...posledna moznost co to moze robit je podla mna fakt to podavacie cerpadlo. Vymenim ho a dam vediet. Ak by niekto mal na predaj dajte vediet.
Prílohy
CAM00646.jpg

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Sobota, 26. Júla 2014, 20:42

Krasne rovnomerne plnia to je dobre ale pozor na 100% sa tymto sposobom neda otestovat vstrek.

BrunoSoprano

Sobota, 26. Júla 2014, 23:48

SO-DEVIL napísal:
Takze chlapci flastickovy test (aj pri 3000-4000ot.)ukazal ako sami vidite ze vstreky by mali byt ok...posledna moznost co to moze robit je podla mna fakt to podavacie cerpadlo. Vymenim ho a dam vediet. Ak by niekto mal na predaj dajte vediet.

paráda,prepady máš perfektné jak na novom :thumbup: Ono je to diskutabilné či to robí na 100% to podávacie čerpadlo,ale môže sa zadrhávať občas a preto ho vypne,treba aj pozrieť čerpadlo v nádrži,či funguje a to sitko vyčistiť čo je pod ním,ked už budeš dávať nové podávacie. A to čidlo na rampe ked odpojíš,vypne ti ho aj tak,ked ho zošlapneš? Napadlo ma ,že dvaja dobrí známi mali racechip box,a ten sa napájal cez to čidlo rampy a im to presne toto spravilo občas,čo tebe,ked mu zajebali podlahu, nemáš tam náhodou takú chujovinu niekde, že by si o tom nevedel? Lebo to čidlo na rampe ti dokáže zhasnúť ten motor,ked sa nemá dostatočné informácie alebo zaznamená pretlak alebo ked je chybné.... napájanie,čo ide do neho nie je niekde prerušené,predratý kábel?...

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 27. Júla 2014, 11:11

Vylagrovane piny v konektore cidla rampy. TTsimik s tym ma bohate skusenosti.

SO-DEVIL
Autor témy

Nedeľa, 27. Júla 2014, 14:02

Konektor na rampe aj na CR cerpadle je nove.

SO-DEVIL
Autor témy

Pondelok, 28. Júla 2014, 22:36

co si myslite o tomto???

"tak pani mechanici vyte cim to bylo ze to porad ve velky otacka nebo pri seslapnuti plneho plynu vyplo nevite co mala dirka v hlinikove trubce ktera jde od intercoleru do sany proto to porad vyplo vyreseno oprava za 300 stovky"

Nasiel som to na jednom ceskom fore...Mohla by to byt pravda? :-k

Cela debata:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=45

BrunoSoprano

Pondelok, 28. Júla 2014, 23:30

SO-DEVIL napísal:
co si myslite o tomto???

"tak pani mechanici vyte cim to bylo ze to porad ve velky otacka nebo pri seslapnuti plneho plynu vyplo nevite co mala dirka v hlinikove trubce ktera jde od intercoleru do sany proto to porad vyplo vyreseno oprava za 300 stovky"

Nasiel som to na jednom ceskom fore...Mohla by to byt pravda? :-k

Cela debata:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=45

že by? neviem,to by aj syčalo a čmudzilo do čierna.Ked je prasknutý intercooler alebo nejaká diera niekde,zvykne sa to ozývať jak Had syčavý :D Na e46ke som mal prasknutú hadicu cca 2 cm trhlina a neskapalo to ani vtedy,len sičalo a dymilo, M57mička by nemala byť až taká háklivá na také veci v hliníkovom sacom potrubí nemá žiadny snímač ,že by skapala na malú prasklinu alebo dierku , ale však popozeraj,preistotu,možno niečo objavíš,však ked to mal čech na e39 a jemu to skapínalo,možno to bude aj tvoj prípad
. Egr máš off, zablendovaný?

SO-DEVIL
Autor témy

Utorok, 29. Júla 2014, 06:58

Hadice su pekne strieborne ciste sa da povedat nic neregistrujem, ziadnu dierku ani nic tak neviem a tiez sa mi to nezda zeby malicka dierka vypla auta...podla mna to je blbost...egr som vycistil je skoro ako nove nieje zablendovany a co sa tyka toho podavacieho cerpadla najprv by som ho radsej vyskusal od niekoho prehodit kto ho ma100% funkcne aby som to otestoval najprv...nema niekto cas a chut? vychod SK

BrunoSoprano napísal:

že by? neviem,to by aj syčalo a čmudzilo do čierna.Ked je prasknutý intercooler alebo nejaká diera niekde,zvykne sa to ozývať jak Had syčavý :D Na e46ke som mal prasknutú hadicu cca 2 cm trhlina a neskapalo to ani vtedy,len sičalo a dymilo, M57mička by nemala byť až taká háklivá na také veci v hliníkovom sacom potrubí nemá žiadny snímač ,že by skapala na malú prasklinu alebo dierku , ale však popozeraj,preistotu,možno niečo objavíš,však ked to mal čech na e39 a jemu to skapínalo,možno to bude aj tvoj prípad
. Egr máš off, zablendovaný?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných