... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
obchodna sekcia

BrunoSoprano

Re: 530dA r.99 motor zhasne pri cca 3tis otackach !

Utorok, 29. Júla 2014, 12:46

SO-DEVIL napísal:
Hadice su pekne strieborne ciste sa da povedat nic neregistrujem, ziadnu dierku ani nic tak neviem a tiez sa mi to nezda zeby malicka dierka vypla auta...podla mna to je blbost...egr som vycistil je skoro ako nove nieje zablendovany a co sa tyka toho podavacieho cerpadla najprv by som ho radsej vyskusal od niekoho prehodit kto ho ma100% funkcne aby som to otestoval najprv...nema niekto cas a chut? vychod SK

no to musíš ale poriadne popozerať,malú trhlinku neobjavíš len tak,najlepšie odmontobať od intercooleru von a skontrolovať dôkladne. Ale pochybujem,že by to skapínalo skrz toho,ale odskúšaj... Egr,ked odpojíš hadičku od egr a zaskrutkuješ do nej skrutku, vypneš tým egr a auto pôjde svižnejšie odspodných otáčok,bude pohotovejšie na plyn a pri ekojazde aj spotreba paliva o cca 0,3-0,7litra mi klesla na automate aj liter dole... kontrolka motora nebude svietiť u M47 a M57 , M47N a M57N to už zaregistruhe,takže tam treba aj softverovo vypať kontrolku motora. Tú pdávačku musíš mať novú,môže byť ešte horšia z použitého ako z tvojho... do kolko otáčok ti ide vytočiť motor? Mal by ísť do 5000otáčok aj v záťaži aj na neutrále, mne púšťala podávačka iba do 4000ot a bolo ju slabo počuť pred štartovaním ,nová pekne bzučí ked otočíš klúčikom do kontroliek
.

Užívateľov profilový obrázok
SO-DEVIL
Autor témy
Auto: BMW 530DA
Kraj: Košický

Utorok, 29. Júla 2014, 13:28

Je to zbytocne mala bodka nespravi nic bolo by to od oleja urcite a tam nevidno nic, vylucujem to. Nieje lepsie ten EGR nechat tak ako je? A nejeb...do doho? do tej podtlakovej hadicky zakrutit skrutku? a EGR nechat len tak? Ale to nema suvis s zhasinanim motora si myslim tiez. Motor mi ide vytocit na maximum do cerveneho skusal som to viac krat. Ano otocim klucikom a bzuci to pri vyfuku webasta...Vcera sa mi prvy krat stalo ze mi auto zhaslo uz pri 2000otacok na 5stupni cca pri 100 - 110km/h a to tak ze som pri rychlosti 95km pridal (bez podradenia na pätke)iba trosku a auto zacalo pomaly zrychlovat a ked malo 2000otacok za jazdy zdochlo..."N" start a isiel som dalej ... Chcel by som vyskusat s niekym komu to auto nerobi.....prehodit dopravne cerpadla a previest sa .... ono ked by to spravil tak to spravi hned skoro po piatom prisliapnuti...a ked by to spravilo aj na dobrom cerpadle tak mi nahovno kupovat nove...(kamos ma 330dA r.2003 pasovalo by)a potom by to bolo uz asi len CR cerpadlo :cry:

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Utorok, 29. Júla 2014, 19:37

Vyskusaj prestavit tu regulaciu turba :)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 29. Júla 2014, 21:41

Ak tam má raz chybu paliva,tak vzduch to robit nebude.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

SO-DEVIL
Autor témy

Utorok, 29. Júla 2014, 22:17

Taaak podavacie cerpadlo, vstreky, konektory,snimac regulator su OK...podtlaky su vymenene. Skusim este tu regulaciu turba kuknut. Ma napadlo este: vodicov silentblok motora je KO a asi aj spolujazdcov. Mohlo by mi to vypinat to? Ze mozno unikne podtlak? co vy nato? :-k Ten vodicov je urcite pol na pol. Ale ak mi teraz nefungovalo to tiahlo na turbe kvoli roztrhnutej podtlakovej hadicke nespravilo to za pol roka ani raz len auto nemalo taky tah ako teraz. Tahalo to do maxima len to bolo lenivejsie ale nevyplo nad 3000ot. ani raz. Hned ako som vymenil chybnu hadicku podtlaku po paru kilometrov sa to vo vytacani stalo. Ja uz som zufaly ... :cry:

BrunoSoprano

Streda, 30. Júla 2014, 13:12

SO-DEVIL napísal:
Taaak podavacie cerpadlo, vstreky, konektory,snimac regulator su OK...podtlaky su vymenene. Skusim este tu regulaciu turba kuknut. Ma napadlo este: vodicov silentblok motora je KO a asi aj spolujazdcov. Mohlo by mi to vypinat to? Ze mozno unikne podtlak? co vy nato? :-k Ten vodicov je urcite pol na pol. Ale ak mi teraz nefungovalo to tiahlo na turbe kvoli roztrhnutej podtlakovej hadicke nespravilo to za pol roka ani raz len auto nemalo taky tah ako teraz. Tahalo to do maxima len to bolo lenivejsie ale nevyplo nad 3000ot. ani raz. Hned ako som vymenil chybnu hadicku podtlaku po paru kilometrov sa to vo vytacani stalo. Ja uz som zufaly ... :cry:

tak už iba dobrého majstra zobrať zo sebou čo sa vyzná v BMW a napojiť laptop na OBD a voziť sa a sledovať hodnoty a diagnostiku,čo vypíše ked to zdochne a chytiť sa toho,ked je to taká vada ako píšeš,musí byť auto natolko inteligentné aby to zaznamenalo. Viem že robí vypínanie motora počas jazdy to čidlo na rampe a ventil na CR,čo sa týka paliva,ked to máš v palive a tie zaznamenajú bud vysoký alebo nízky tlak paliva a zato ho vypne,ale ak by si s týmmal teoreticky problém,malo by to klepať alebo dlhšie motor zhasína ešte,tak neviem,či ty máš také náznaky. Ked je to so vzduchom,tak tam to čo csuka530d písal ,ale zbytočné tu budeme tipovať,napojte to a vozte sa,čo zaznamená diagnostika a toho sa drž ...

TT-SIMIK

Streda, 30. Júla 2014, 13:19

skus odpojit egr, mal som ho raz zaseknute že vypinalo motor na jednom aute,aj ked myslim že to nebude ono.....aj silenty vieš odstavit na skušku od podtlaku....pošli mi chyby ale z vypisu z inpy aspon,nech vidim tlaky paliva, vzduchu,tak zapíše chybu.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SO-DEVIL
Autor témy

Streda, 30. Júla 2014, 13:41

To je taka zakerna chyba ze nieco odpojim a pojdem sa vozit a chyba sa neukaze tyzden az ked je clovek stastny ze je to prec radostne auto vyumyva vylesti a potom niekde zamachruje predbiehanim a bum [-X Mam len to co som poslal na stranke 5 ci 6 viac nic...musim najst poriadneho technika na BMW lebo toto dookola vsetko stoji za jedno velke kravske hovno co tu mame my "servisakov" Jeden hovori vstreky v pici dalsi cerpadlo na repas dalsi nevie dalsi nema cas a potom jednemu nenapisala ziadna chyba a posledny vymenoval vsetko co to moze byt,ta to viem aj ja ze to nebude robit zadne svetlo alebo sedacka cisty koko... 10 eura dovidenia....ta to mi diagnostika...nech si tak zaraba na svojej materi tak by som vedel diagnostikovat aj ja. Neverim ze poriadna diagnostika na BMW predfacelift neexituje a ze presne nepovie kde je ta chyba, suciastka sa vymeni opravi a jazdi sa dalej...

TT-SIMIK napísal:
skus odpojit egr, mal som ho raz zaseknute že vypinalo motor na jednom aute,aj ked myslim že to nebude ono.....aj silenty vieš odstavit na skušku od podtlaku....pošli mi chyby ale z vypisu z inpy aspon,nech vidim tlaky paliva, vzduchu,tak zapíše chybu.....

csuka530d

Streda, 30. Júla 2014, 17:45

Na tychto starych verkloch ti ziadna diagnostika nevypise hele vole vymen toto a ides:)))))) to by bolo moc jednoduche

TT-SIMIK

Streda, 30. Júla 2014, 22:00

z akej diag bola ta chyba?????
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SO-DEVIL
Autor témy

Streda, 30. Júla 2014, 22:44

Fuuu tak to ti presne nepoviem, neviem to. Bol to stolny PC. Pripajal 2kable do koncovky v motorovom priestore a treti dal na kostru a stvrty na pomocne plus...Potom to islo na COM port nejakej skrinky ktora bola spojena s PC ale program neviem aky. Vedel by si mi nieco odporucit tu na vychode? Kto mi to zdiagnostikuje poriadne, zmera vsetko co ma otestuje a IBA povie kde je chyba??? Tipovacky ma uz nebavia...

TT-SIMIK napísal:
z akej diag bola ta chyba?????

TT-SIMIK

Štvrtok, 31. Júla 2014, 00:11

možno vedel......ale neslubujem....ma malo času.....škoda že si nebol na nive už by si to mal vyriešene......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SO-DEVIL
Autor témy

Štvrtok, 31. Júla 2014, 07:15

Tak ak mozes daj mi kontakt hoci sa opytam objednam na nejaky datum...Kosice-Presov hoc aj dalej pojdem

TT-SIMIK napísal:
možno vedel......ale neslubujem....ma malo času.....škoda že si nebol na nive už by si to mal vyriešene......

ventovento
Auto: E39
Kraj: Banskobystrický

Streda, 6. Augusta 2014, 21:23

Tak mam podobny problem a som zufali totalne :( . mam 99ROK 530D 135KW mal som problem s cerpadlom v nadrzi idem s prace motor zhasol mal som tam cca15L nafty volal som kamaratovy a poradil natankuj 20L a malo by to ist a tak aj bolo. po dvoch tyznoch som vymenil olej prevodovke aj s filtrom a neviem ci to ma nieco spolocne ale zacalo motor vypinat po zoslapnuti na podlahu pocas jazdy.PO 20tich zoslapnuti 1X vyplo ale radilo auto ovela lepsie ako predtym. a stale sa to stupnovalo a stupnovalo a uz kazde zoslapnutie vypne ale len za jazdy a aj startovanie ci za studena alebo tepla sa zhorsilo tak som vymenil cerpadlo v nadrzi a nic sa nezmenilo. napadol ma filter palivovy tak som to vymenil a uz auto som nenastartoval vobec !!! jedine co mi ho pomohlo nastartovat kokpit sprej na palubovky strekol som do vzd.filtra a auto chitilo na prvy sup. v nadrzi mam 30L bol som na diagnostike a nechcela komunikovat s rokom 99 komunikovala rokom 2001 . ukazalo vse ok. chlap hovori co mal diagnostiku ze striky alebo vysoko tlake cerpadlo alebo výko ventilov ze je tam nejaka spongia ci co ze moze byt upchata . ako si hovorim super ale ked motor ma zvuk pekny nechce sa mi verit ze striki alebo vys.tlak.cerpadlo. Tak idem smutny :( domov a vypnem kluc a motor vrči este cca 30SEKUND. Chlapi neviete poradit co mam ako prve zacat riesit ???? Teraz ho dokazem len na kokpit sprej nastartovat. velmi pekne dakujem.

csuka530d

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 05:59

Ked po vytiahnuti kluca motor nadalej vrci tak si daj doporiadku regulacny ventil na cr cerpadle a snimac tlaku na rail liste.

Tam je chyba.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní