... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
SO-DEVIL
Autor témy
Auto: BMW 530DA
Kraj: Košický

Re: 530dA r.99 motor zhasne pri cca 3tis otackach !

Streda, 17. Júla 2013, 20:58

Dobre z rampy nesla ale z CR nebute nafta tiez tiect? A este sa chcem opytat jednu vec RAZ a NAVZDY :) snimac tlaku paliva je na rampe a na CR je REGULATOR tlaku paliva? Aby som si uz tie 2 suciastky nemylil REGULATOR je vlastne na cerpadle CR nie?a na rampe iba snimac. Dneska som to nestihol vymenit zajtra vymenim aj vahu aj snimac ci regulator na cerpadle rail. A ako sa meraju tie prepady? Tie vstrekovace by som asi vymenil tiez za druhe staci vybrat a dat druhe?

:wink:
csuka530d napísal:
no ked je sanie dole aj tak to ide debilne von dosť nahovno je prístup na tie 2 sroby ale dá sa spredlzovakmi.

z rampy neide von nafta pri výmene tlakového cidla pretože je tam pružina a pri vyšrobovani pekne uzavre vývod. :thumbup:

no skus to vymeniť precistit a daj vedieť ak to bude robiť nadalej tak vstrekovače treba premerať , staci diagnostika + rucne stručne prepady zmerať podla toho zistíme co je vo veci.

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Streda, 17. Júla 2013, 21:08

regulator paliva je na CR a snímac je na rampe.

vstrekovač sa len mení kus za kus netreba nic programovat do RJ u týchto starých m 57 kách.

vstrekovač si vymeníš aj sám ked zvládaš regulátor tak aj to ovšem ak nebude zahnitý do motora ale predpokladám že bude predface nemali tesniacu gumicku na vstrekovacoch , tak sa tam dostava bordel cez stvrdnuté tesnenie veka hlavy a zahnie to . najma 5 a 6 valec.

v tom prípade potrebujes reverzné kladivo a rambo ruky ale dá sa.
ked máš stastie tak idú von prstom ak nie tak smola. \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
ale nepredbiehajme a nestrasme najprv zisti príčinu .

tie prepady sa meraju lahko najdi si niekde v mojom príspevku je opísané ako to merať bmw5-e39/530d-uz-mam-rad-bmw-vyriesene-t72512.html

vela stastia

SO-DEVIL
Autor témy

Streda, 17. Júla 2013, 21:21

Tak som menil ten snimac na rampe zbytocne mal som vymenit iba ten na CR skoda no :-&
A inak mam tiez motor dost hlucny ako sijaci stroj to do vnutra klepe ked by som vymenil za lepsie vstreky tak by to stichlo ci ani nie? Bude to tymi zdvihatkami? lebo ked je motor vo vyzsich otackach stichne ten sijaci stroj. Porad este :)

csuka530d napísal:
regulator paliva je na CR a snímac je na rampe.

vstrekovač sa len mení kus za kus netreba nic programovat do RJ u týchto starých m 57 kách.

vstrekovač si vymeníš aj sám ked zvládaš regulátor tak aj to ovšem ak nebude zahnitý do motora ale predpokladám že bude predface nemali tesniacu gumicku na vstrekovacoch , tak sa tam dostava bordel cez stvrdnuté tesnenie veka hlavy a zahnie to . najma 5 a 6 valec.

v tom prípade potrebujes reverzné kladivo a rambo ruky ale dá sa.
ked máš stastie tak idú von prstom ak nie tak smola. \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
ale nepredbiehajme a nestrasme najprv zisti príčinu .

tie prepady sa meraju lahko najdi si niekde v mojom príspevku je opísané ako to merať bmw5-e39/530d-uz-mam-rad-bmw-vyriesene-t72512.html

vela stastia

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd

Štvrtok, 18. Júla 2013, 04:45

Klepanie mozu robit hydrostely ale aj vstrekovac pred smrtou.

SO-DEVIL
Autor témy

Štvrtok, 18. Júla 2013, 06:40

ci hydrosteli som chcel povedat... :) este uvidim ci budem menit tie vstreky ale mam ich v zalohe
rancsodavid napísal:
Klepanie mozu robit hydrostely ale aj vstrekovac pred smrtou.

csuka530d

Štvrtok, 18. Júla 2013, 20:54

Predtym ako tam chces naladovat nieke pouzite vstrekovace
Tak ti ich doporucujem dat na stolicu nieje to velka palka a budes vediet ze su v poriadku.

SO-DEVIL
Autor témy

Štvrtok, 18. Júla 2013, 21:49

No chlopi takze tak :( :( :( dneska som sa s tym je..al 3 hodiny nakoniec som vybil so sekacikom tie skrutky na regulatore lebo nesli povolit ani bohovi...pristup na P!!! po vymeneni som to vsetko zlozil (vymenene je: regulator na CR + snimac na rampe...nove) isiel sa previest a vsetko bolo OK od radosti som s handrou pekne vyutieral motor plasty atd... a teraz som sa siel previest a dupol na to a JEE...B zdochlo :cry: :cry: :cry: myslel som ze s nim buchnem do prveho stlpa!!! je to strasne tolko roboty a nic z toho...Vsimol som si ze to robi presne tak: idem uplne pomalicky a zrazu dupnem na plyn, prva rychlost OK a druha rychlost ako sa dostane nad 3 tis otacok prestane tahat a zdochone a rozsvietia sa kontrolky...ked sa to stane a pustim plyn tak otacky v rychlosti klesnu otacky a bum koniec zdochne hned ale ked som plyn drzal naplno este stale aj po tom "zdochnuti" tak otacky klesali pomalicky dole a az potom zdochlo auto...som uz zufaly z toho...zacina ma to strasne srat uz!!! ](*,)
csuka530d napísal:
Predtym ako tam chces naladovat nieke pouzite vstrekovace
Tak ti ich doporucujem dat na stolicu nieje to velka palka a budes vediet ze su v poriadku.

bibikuba
Auto: BMW E39 Touring
Kraj: Zahraničie

Sobota, 20. Júla 2013, 16:28

SO-DEVIL napísal:
No chlopi takze tak :( :( :( dneska som sa s tym je..al 3 hodiny nakoniec som vybil so sekacikom tie skrutky na regulatore lebo nesli povolit ani bohovi...pristup na P!!! po vymeneni som to vsetko zlozil (vymenene je: regulator na CR + snimac na rampe...nove) isiel sa previest a vsetko bolo OK od radosti som s handrou pekne vyutieral motor plasty atd... a teraz som sa siel previest a dupol na to a JEE...B zdochlo :cry: :cry: :cry: myslel som ze s nim buchnem do prveho stlpa!!! je to strasne tolko roboty a nic z toho...Vsimol som si ze to robi presne tak: idem uplne pomalicky a zrazu dupnem na plyn, prva rychlost OK a druha rychlost ako sa dostane nad 3 tis otacok prestane tahat a zdochone a rozsvietia sa kontrolky...ked sa to stane a pustim plyn tak otacky v rychlosti klesnu otacky a bum koniec zdochne hned ale ked som plyn drzal naplno este stale aj po tom "zdochnuti" tak otacky klesali pomalicky dole a az potom zdochlo auto...som uz zufaly z toho...zacina ma to strasne srat uz!!! ](*,)

Hádal bych to na podávací čerpadlo pod řidičem,popřípadě přečerpávání v nádrži...

csuka530d

Sobota, 20. Júla 2013, 20:18

Cerpadlo pod vodicom uz zmeriava uvidime vysledok.

starML

Sobota, 20. Júla 2013, 20:45

Ahoj všichni,
prosím přečtěte si tento příběh na http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... sc&start=0 . Potom přestanete hledat problém v dodávce nafty a pochopíte, že při vyšších otáčkách se jeden nebo více vstřikovačů přestane uzavírat a tlak z railu, který se Vám zázračně ztrácí, protéká do přepadů nebo přímo teče do válců "ohne control". Jedna věc je "korekční hodnota vstřikovačů", kterou dělá DDE při volnoběhu do 1500rpm, a skutečný stav při vyšších otáčkách, kdy skutečnou hodnotu "přepadu" ukáže jen "flaštičkový test" viz. fórum Bembik. Taky jsme s kolegou začínali na OK hodnotách korekcí při volnoběhu, ale potom se ukázalo, že při vyšších otáčkách vstřikovače tlak neudrží a pustí do přepadu nebo "kapou" do válců.

Best Regards, starML :D

csuka530d

Nedeľa, 21. Júla 2013, 08:13

StarML presne tak!

Uz meria aj prepady aj podavacie cerpadlo len to niako dlho trva :-({|=

Pepo.sk
Auto: BMW 530d

Nedeľa, 21. Júla 2013, 11:12

So-Devil..len jedna otazočka: Nemáš tam náhodou chip?? Ak áno tak ho daj vonku a malo by to byť OK. Budeš tam meniť všetko možné a platiť veľa penazí a nič nezistiš. Ja som mal detto jak som písal už dávnejšie a nakoniec sme zistili,že som dal chip na chybnú váhu vzduchu a robilo to takéto k..iny. Do automatov chipy jednoducho nepatria :)

csuka530d

Nedeľa, 21. Júla 2013, 17:07

najme nie do tochto primitivneho GM stavaneho na 320 Nm pricom má bmw motor cez 400Nm

starML

Nedeľa, 21. Júla 2013, 19:11

Sice trošku OT, ale pokud cokoliv zlobí, tak napřed co nejdříve uvést do továrního provedení a nastavení, aby řídící jednotky a diagnostika měly pořádné informace. Některé "čipy" fungují na principu úpravy nebo očůrání původních hodnot hodně zvláštním způsobem. Obsah jednoho čipu u koncernového auta je v odkazech níže.

http://vs31.sweb.cz/Power_Box/Box1.jpg
http://vs31.sweb.cz/Power_Box/Box2.jpg
http://vs31.sweb.cz/Power_Box/Box3.jpg
http://vs31.sweb.cz/Power_Box/Box4.jpg
http://vs31.sweb.cz/Power_Box/Box5.jpg
http://vs31.sweb.cz/Power_Box/Box6.jpg
http://vs31.sweb.cz/Power_Box/motor2.jpg
](*,)
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Júla 2013, 09:19

:thumbup: :thumbup:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní