... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, b0ris, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
stanleyy
Auto: G30 530xD, F20 116i
Kraj: Bratislavský

Re: prerabka navi business na professional

Piatok, 15. Apríla 2016, 09:07

toto SK auta nerobia, odkial to mas dovezene?

co sa tyka odstranenia:

ak mas CIC (2011-12):
HU_CIC => 3001 => MACRO_CAM_LEGALDISCLAIMER => kein_ld

ak mas NBT, resp LCI (2012-13 (NBT), 2014 LCI):
HU_NBT => 3001 => MACRO_CAM_LEGALDISCLAIMER => kein_ld

taketo pikacoviny su prva vec, co davam z auta prec :)
G30 530d xDrive, F20 116i, ex F31 328i xDrive, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 15. Apríla 2016, 09:27

moje auto je F10 LCI (02/2015), NBT, dovezene je z DE... nevedel som, ze rozdiely medzi verziami pre rozne staty EU mozu byt az taketo... :shock:
nie som si celkom isty, ale zda sa mi, ze podobne hlasenie som uz videl aj v inych autach (myslim, ze Audi aj VW) a u Skodoviek nejaku podobnu blbost pisalo aj pri PDC bez kamery... bral som to ako nutne zlo a dalsi produkt Hydrocephalus Bruxellensis... :? on ten napis asi po 5s zmizne, ale malokedy sa mi chce stat uprostred parkoviska cakat 5s, kym mi kamera poskytne obraz, ktory chcem vidiet...
ak sa to da odstranit, je to iba dobre... pri parkovani "napresno" sa hodi vidiet na predne rohy auta... :thumbup:

a este k tomu ACC, je to sice blbost, ale dal by sa predlzit ten interval, kedy ACC ostane "v pohotovosti" pre rozjazd po zastaveni?

podla tej fotky, co si poslal sa mi zda, ze tvoje auto ma funkciu asistenta parkovania... len pre zaujimavost, ako to funguje, resp. ako to hodnotis ty?

Cannon
Auto: Modré
Kraj: Zahraničie

Piatok, 15. Apríla 2016, 09:31

Ešte skôr ako Stanley odpovie k tomu Asistentovi, mam ho aj ja. Funguje super, nájde si miesto a potom Ti povie co mas robit :-) Ide pekne k obrubniku, niekedy az bližšie ako by som šiel ja, ale nikdy až tak blízko, aby škrabol disk. Za mna spokojnosť.

Pre uplnost, volantom toči auto, vodic len meni D a R a pridáva plyn podla pokynov. Myslim ze v novej 7er si auto radí, pridava plyn a brzdi samo.

stanleyy

Piatok, 15. Apríla 2016, 09:39

bruno75 napísal:
moje auto je F10 LCI (02/2015), NBT, dovezene je z DE... nevedel som, ze rozdiely medzi verziami pre rozne staty EU mozu byt az taketo... :shock:

byvaju tam aj vacsie "prkotiny" pri roznych krajinach nastavene...

bruno75 napísal:
nie som si celkom isty, ale zda sa mi, ze podobne hlasenie som uz videl aj v inych autach (myslim, ze Audi aj VW) a u Skodoviek nejaku podobnu blbost pisalo aj pri PDC bez kamery... bral som to ako nutne zlo a dalsi produkt Hydrocephalus Bruxellensis... :? on ten napis asi po 5s zmizne, ale malokedy sa mi chce stat uprostred parkoviska cakat 5s, kym mi kamera poskytne obraz, ktory chcem vidiet...

hej, to musi hodne nasrat, ked to vadi vo vyhlade

bruno75 napísal:
ak sa to da odstranit, je to iba dobre... pri parkovani "napresno" sa hodi vidiet na predne rohy auta... :thumbup:

a este k tomu ACC, je to sice blbost, ale dal by sa predlzit ten interval, kedy ACC ostane "v pohotovosti" pre rozjazd po zastaveni?

myslim, ze toto nastavit nejde.. safety feature, aby clovek na to nezabudol a potom sa mu to same nerozbehlo.

bruno75 napísal:
podla tej fotky, co si poslal sa mi zda, ze tvoje auto ma funkciu asistenta parkovania... len pre zaujimavost, ako to funguje, resp. ako to hodnotis ty?

je to sikovna vecicka pre lenivych, mam to uz asi na 4tom aute a funguje to vyborne.
Sice rucne viem zaparkovat aj do tesnejsich medzier, ale radsej uprednostnujem vacsiu bezpecnost a nechavam tam vacsi odstup.
Ten asistent je fajn aj vdaka tomu, ze ti povie, ci sa "v pohode zmestis" ked prejdes okolo nejakej medzery...

Ozaj, nove baworaky uz maju aj priecne parkovanie.

bruno75

Piatok, 15. Apríla 2016, 09:41

Cannon napísal:
Ešte skôr ako Stanley odpovie k tomu Asistentovi, mam ho aj ja. Funguje super, nájde si miesto a potom Ti povie co mas robit :-) Ide pekne k obrubniku, niekedy az bližšie ako by som šiel ja, ale nikdy až tak blízko, aby škrabol disk. Za mna spokojnosť.

Pre uplnost, volantom toči auto, vodic len meni D a R a pridáva plyn podla pokynov. Myslim ze v novej 7er si auto radí, pridava plyn a brzdi samo.

a pokial ide o vyuzitie parkovacieho miesta? kedysi davno (par rokov dozadu) som kdesi pocul, ze to potrebuje pomerne dost miesta vpredu a vzadu, takze tam, kde by clovek strcil 7er, asistent parkovania vopcha akurat 3er (obrazne)... tak som chcel vediet, ci sa to uz zlepsilo... a ci do buducnosti uvazovat aj nad touto ficurkou... :mrgreen:

napr. takto zaparkovat by ten asistent zvladol?
Prílohy
parking.jpg
Naposledy upravil/-a bruno75 v Piatok, 15. Apríla 2016, 09:51, upravené celkom 2 krát.

Cannon

Piatok, 15. Apríla 2016, 09:43

Ozaj, nove baworaky uz maju aj priecne parkovanie.[/quote]

Ano, LCI trojka už ma aj priečne parkovanie

Cannon

Piatok, 15. Apríla 2016, 09:45

bruno75 napísal:

a pokial ide o vyuzitie parkovacieho miesta? kedysi davno (par rokov dozadu) som kdesi pocul, ze to potrebuje pomerne dost miesta vpredu a vzadu, takze tam, kde by clovek strcil 7er, asistent parkovania vopcha akurat 3er (obrazne)... tak som chcel vediet, ci sa to uz zlepsilo... a ci do buducnosti uvazovat aj nad touto ficurkou... :mrgreen:

napr. takto zaparkovat by ten asistent zvladol?

Z mojich skusenosti odhaduje ten priestor dobre, nemam pocit, žeby mi navrhoval len obrovske medzery

Ad foto, netusim :-) Musel by som vyskúšať

stanleyy

Piatok, 15. Apríla 2016, 09:53

Cannon napísal:
Ozaj, nove baworaky uz maju aj priecne parkovanie.

Ano, LCI trojka už ma aj priečne parkovanie[/quote]

viem... ale nebol to dovod na to, aby som ju kupoval :)

Cannon

Piatok, 15. Apríla 2016, 10:20

Aj tak pre mna najlepšia fičura je podkopnutie kufra :D

stanleyy

Piatok, 15. Apríla 2016, 10:24

Cannon napísal:
Aj tak pre mna najlepšia fičura je podkopnutie kufra :D

mozno ano, pokial neglitchuje...
to s tou nenormalne velkou vzdialenostou, kde musi clovek stat, aby to otvoril, je fail.
Kundaj to ma lepsie.

bruno75

Piatok, 15. Apríla 2016, 10:30

stanleyy napísal:
mozno ano, pokial neglitchuje...
to s tou nenormalne velkou vzdialenostou, kde musi clovek stat, aby to otvoril, je fail.
Kundaj to ma lepsie.

what do you mean?
nerozumiem celkom co myslis... ale asi to bude tym, ze ty o touringu a ja o sedane... :mrgreen:
vyborna ficura, o ktorej som si myslel, ze bude len pre zabavu a teraz docenujem jej velku uzitocnost... :thumbup:
jednak, ked idem k autu s plnymi rukami a jednak, ked si nechcem spinit ruky od (najma v zime) zasraneho "otvaradla" na kufri... a paci sa mi tiez, ze mozem zamknut cele auto stlacenim jedineho tlacitka na kufri...

Cannon

Piatok, 15. Apríla 2016, 10:49

Tak neviem Stanley ci to ma LCI trojka nejak inak, ale normalne pridem ku kufru, vzdialenost nejako neriešim, podkopnem, zapipa, zablika a otvara. Este sa mi hadam nestalo, aby som musel nacvicovat na 2x :lol:

stanleyy

Piatok, 15. Apríla 2016, 10:53

Cannon napísal:
Tak neviem Stanley ci to ma LCI trojka nejak inak, ale normalne pridem ku kufru, vzdialenost nejako neriešim, podkopnem, zapipa, zablika a otvara. Este sa mi hadam nestalo, aby som musel nacvicovat na 2x :lol:

postav sa blizko ku narazniku a skus ci ti to pojde. ta minimalna vzdialenst (aby ti dvere "nebuchli do tvare") je podla mna nastavena zbytocne vysoko.
Pozor, hovorim o kombi, ktore maju vacsie zadne dvere ako sedan.

2 bruno: naco stlacas "tlacitko na kufri"? ked uz pouzivas podkopavanie, tak to podkopavanim aj zavri :)
Naposledy upravil/-a stanleyy v Piatok, 15. Apríla 2016, 10:56, upravené celkom 1 krát.

Cannon

Piatok, 15. Apríla 2016, 10:55

ok, najbližšie to skusim, mam Touring tiež

stanleyy

Piatok, 15. Apríla 2016, 10:57

Cannon napísal:
ok, najbližšie to skusim, mam Touring tiež

to by si si snad vsimol, ako to tam je nespolahlive.... tak, ako to blbne na touringoch, som nevidel na ziadnej inej znacke aut, co som jazdil..
(ale mozno, ze ja mam "zlu nohu na BMW" :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných