... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, b0ris, barabas, alfi666

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
banner
 
Užívateľov profilový obrázok
stanleyy
Autor témy
Príspevky: 580
Registrovaný: 29.8.2008
Auto: F31 328xi, F20 116i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Pondelok, 7. Marca 2016, 07:13

Keby chalani niekto potreboval poradit s kodovanim F modelov, tak sa kludne pytajte... nastavil som si na svojich autach celkom slusnu kopu veci (start stop, reset prevodovky, generovanie navigacnych kodov, sklapanie zrkadiel, zvuk motora, rychlost pre vypinanie kamier, atd...) a nie je to ziadna raketova veda.
Na nasich autach toho ide nastavit neuveritelne vela.. ked uz nic ine, tak toto je dovod, preco milujem BMW - prisposobim si ho uplne podla seba (na Audi som toho vedel tiez celkom dost nastavit, ale nejde to ani zdaleka porovnat s tym,c o ide spravit na bavoraku...).
Skusil som zapnut aj ukazovatel Mekky (pre moslimov), a fakt funguje :) Ani som netusil, ze take nieco auta podporuju...
F31 328i xDrive, F20 116i, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90 ( http://moje.auto.cz/stanleyyy/bmw-3-e90.html )
 
bruno75
Príspevky: 2387
Registrovaný: 21.2.2007
Kraj: Trenčiansky

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Utorok, 8. Marca 2016, 19:01

:thumbup:
a ten start-stop by si zvladol aj na F10 LCI NBT?
podla toho, co som pocul doteraz to uz trosku veda je, resp. to chce nejaky speci kod tusim az Mnichova... ja len, ci uz si aj take robil...
mal by som zaujem, v BA som kazdu chvilu...
 
Užívateľov profilový obrázok
stanleyy
Autor témy
Príspevky: 580
Registrovaný: 29.8.2008
Auto: F31 328xi, F20 116i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Utorok, 8. Marca 2016, 21:58

bruno75 napísal:
:thumbup:
a ten start-stop by si zvladol aj na F10 LCI NBT?
podla toho, co som pocul doteraz to uz trosku veda je, resp. to chce nejaky speci kod tusim az Mnichova... ja len, ci uz si aj take robil...
mal by som zaujem, v BA som kazdu chvilu...


nevidim dovod, preco by to na F10 nemalo ist... islo to v pohode na F20 aj F30, co som skusal (obe s NBT).
Start-stop je mozne nastavit tak, aby si to pamatalo poslednu hodnotu - staci nastavit pri kodovani FEM-BODY polozku "TCM_MSA_MEMORY" na "aktiv" a vybavene...

Kodovanie sa robi klasicky cez enet kabel, ktory si mozete spravit doma sami alebo to kupit za par susnov na ebay alebo inde na nete.
Na kodovanie mozete pouzit originalny ESys od BMW (s ESys Launcherom) alebo ultimatny cinsky software od BMWAI (BMWAI coder)... Ten pouzivam aj ja na taketo jednoduchsie veci... Ak sa robi nieco zlozitejsie, tak je na to lepsie ist cez ESys.
Tie keywordy si hodte do googlu, a urcite vam vyhodi kopu zaujimavych linkov...
F31 328i xDrive, F20 116i, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90 ( http://moje.auto.cz/stanleyyy/bmw-3-e90.html )
 
Užívateľov profilový obrázok
stanleyy
Autor témy
Príspevky: 580
Registrovaný: 29.8.2008
Auto: F31 328xi, F20 116i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Utorok, 8. Marca 2016, 22:06

Uzitocne veci, ktore mam nastavene na svojom aute:
- start/stop si pamata poslednu hodnotu
- skratil som interval na sklopenie spatakov pri zatvarani cez comfort access
- top view kamera mi funguje pri akejkolvek rychlosti, front view do 50km/h
- zapnute vsetky video/audio kodeky
- vypnuty zvukovy generator motora
- adaptivny tempomat sa mi ukazuje na headupe
- video za jazdy, vratane dvd a manualov
- zapnuta simulacia cesty v navigacii
- okna sa vytahuju aj ked otvorim dvere
- adaptivny tempomat ma default na najkratsej hodnote
- smerovky mi robia 4blik namiesto 3 bliku :)
- a dalsich x drobnejsich veci, co sa mi tu nechce vypisovat..

Proste bavoraka si viete prisposobit tak, ako ziadne ine auto a to je na tom super...
F31 328i xDrive, F20 116i, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90 ( http://moje.auto.cz/stanleyyy/bmw-3-e90.html )
 
Užívateľov profilový obrázok
futy
Príspevky: 728
Registrovaný: 1.10.2009
Auto: BMW523i f10
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Žilina

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Utorok, 8. Marca 2016, 22:21

čo sa dá prispôsobiť na mojom sociále, mám mini iDrive obrazovku bez navi #-o , jedine asi ten 4blik :mrgreen:
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex
 
Užívateľov profilový obrázok
stanleyy
Autor témy
Príspevky: 580
Registrovaný: 29.8.2008
Auto: F31 328xi, F20 116i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Streda, 9. Marca 2016, 07:43

futy napísal:
čo sa dá prispôsobiť na mojom sociále, mám mini iDrive obrazovku bez navi #-o , jedine asi ten 4blik :mrgreen:


vsetko, co som pisal hore, ak mas jednotlive komponenty v aute...
tzn. start stop, stvorblik smeroviek, zvukove formaty, stahovanie okien pri otvorenych dverach, ovladanie kufra tlacitkom (zatvaranie aj otvaranie.. to normalne nejde) a milion dalsich veci.
je uplne jedno ci ma auto navi profesional alebo tu najlacnejsiu.. zakladne moduly su v kazdom aute rovnake.
F31 328i xDrive, F20 116i, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90 ( http://moje.auto.cz/stanleyyy/bmw-3-e90.html )
 
bruno75
Príspevky: 2387
Registrovaný: 21.2.2007
Kraj: Trenčiansky

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Streda, 9. Marca 2016, 10:44

Vdaka za odpoved a info :thumbup: o par veci by som mal zaujem... :bmwball:
pisem rovno do tvojho textu:
stanleyy napísal:
- start/stop si pamata poslednu hodnotu (!!!)
- skratil som interval na sklopenie spatakov pri zatvarani cez comfort access (somarinka, ale potesi :mrgreen: )
- top view kamera mi funguje pri akejkolvek rychlosti, front view do 50km/h (somarinka, ale potesi :mrgreen: )
- zapnute vsetky video/audio kodeky :thumbup:
- vypnuty zvukovy generator motora (to hadam ja v mojom aute nemam, ci..?!)
- adaptivny tempomat sa mi ukazuje na headupe (co tym myslis? ja mam zobrazenie vzdialenosti ACC od auta vpredu - tie palicky, by default)
- video za jazdy, vratane dvd a manualov :thumbup: (plati to aj pre zobrazenie info z BMW online / Connected Drive?)
- zapnuta simulacia cesty v navigacii (to je co?)
- okna sa vytahuju aj ked otvorim dvere
- adaptivny tempomat ma default na najkratsej hodnote :thumbup:
- smerovky mi robia 4blik namiesto 3 bliku :) :thumbup:




Bol by si si ochotny sa do toho pustit?
 
Užívateľov profilový obrázok
stanleyy
Autor témy
Príspevky: 580
Registrovaný: 29.8.2008
Auto: F31 328xi, F20 116i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Streda, 9. Marca 2016, 11:25

bruno75 napísal:
Vdaka za odpoved a info :thumbup: o par veci by som mal zaujem... :bmwball:
pisem rovno do tvojho textu:

- skratil som interval na sklopenie spatakov pri zatvarani cez comfort access (somarinka, ale potesi :mrgreen: )
- top view kamera mi funguje pri akejkolvek rychlosti, front view do 50km/h (somarinka, ale potesi :mrgreen: )

tie prve 2 "somarinky" zu dost zasadne.. neviem ako tebe, ale mne osobne dost vadi, ze musim drzat sekundu ruku na klucke, ked chcem zaklopit zrkadla.. ta top view kamera je o tom, ze nemusim brzdit na 5-10km/h, ked chcem vidiet obrubniky pri vchadzani na to debilne parkovisko na minus tretom poschodi v Eurovei... proste si prepnem na kamery, a nemusim riesit, ci nahodou nejdem "prilis rychlo", aby mi to kamery vyplo...

bruno75 napísal:
- vypnuty zvukovy generator motora (to hadam ja v mojom aute nemam, ci..?!)

Ak mas benzin od 2014, tak mas.. diesle to nemaju, pokial viem.

bruno75 napísal:
- adaptivny tempomat sa mi ukazuje na headupe (co tym myslis? ja mam zobrazenie vzdialenosti ACC od auta vpredu - tie palicky, by default)

by default tempomat neukazuje to cervene auticko, ked sa ku niekomu velmi blizis.. modely od 2015 to nemaju, neviem ako starsie, predtym som headup nemal.

bruno75 napísal:
- video za jazdy, vratane dvd a manualov :thumbup: (plati to aj pre zobrazenie info z BMW online / Connected Drive?)

pri citani clankov zo sme.sk to nejde.. mam to aktivovane, ale nedovoli mi ich citat cele...

bruno75 napísal:
- zapnuta simulacia cesty v navigacii (to je co?)

mozes si preletiet celu navigovanu trasu, aby si videl, kadial ide.. pribudnu polozky do menu

bruno75 napísal:
- okna sa vytahuju aj ked otvorim dvere

toto je vec, co ma velmi iritovala.. priklad: dojdem domov, okno pootvorene, zabudnem na to. vypnem auto, otvorim dvere, zistim, ze je otvorene okno.. tak musim ako debil drzat tlacitko, kym sa nezavrie uplne..
teraz to len stlacim a neriesim. je to super.

bruno75 napísal:
Bol by si si ochotny sa do toho pustit?

Ja som tu nechcel ponukat sluzby na kodovanie, len poradit, keby mal niekto doma kable a nevedel, co s tym, resp. ake parametre treba nastavit....
Teoreticky to mozem spravit, ale nemam velmi cas to nejako robit vo velkom alebo co. Cim viac veci sa robi, tym vacsia babracka to je, lebo ten software nie je velmi user friendly...
Ale jednoduchsie veci ako generovanie navigacnych kodov (dozivotnych) alebo vypnutie start/stop sa da spravit relativne rychlo.
F31 328i xDrive, F20 116i, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90 ( http://moje.auto.cz/stanleyyy/bmw-3-e90.html )
 
Užívateľov profilový obrázok
jararak
Príspevky: 10473
Registrovaný: 13.5.2008
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Ba,Ma,Ks

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Sobota, 12. Marca 2016, 20:44

stanley - mas auto s novsim softom ako 11/2014?
bmwcoding.sk
bmw maps 2018
 
Užívateľov profilový obrázok
stanleyy
Autor témy
Príspevky: 580
Registrovaný: 29.8.2008
Auto: F31 328xi, F20 116i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Nedeľa, 13. Marca 2016, 14:50

jararak napísal:
stanley - mas auto s novsim softom ako 11/2014?

jasne, ze mam auto s novsim softom.. moja trojka bola jedna z poslednych vyrobenych pred faceliftom (posledny tyzden vyroby - jun 2015).
A ano, daju sa v pohode kodovat aj nove auta, problem so zakodovanymi psz datami je uz davno vyrieseny...
F31 328i xDrive, F20 116i, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90 ( http://moje.auto.cz/stanleyyy/bmw-3-e90.html )
 
bruno75
Príspevky: 2387
Registrovaný: 21.2.2007
Kraj: Trenčiansky

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Nedeľa, 13. Marca 2016, 17:02

Chalani, az vyriesite tie vase kodovacie problemy (nehovorim recou vasho kmena :mrgreen: ), dajte mi prosim vediet, ci sa da nakodovat, to co by som chcel a kto by sa mi na to podujal...
Vopred dakujem!
 
Užívateľov profilový obrázok
jararak
Príspevky: 10473
Registrovaný: 13.5.2008
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Ba,Ma,Ks

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Utorok, 15. Marca 2016, 10:37

bruno teba ocakavam, start stop uz viem aj na tych poslednych vypnut, chcelo to troska treningu ale uz to viem obabrat ;)

stanleyy - viem ze to je uz poriesene, avsak aj tak je kopec veci ktore niesu prelozene. zo zaciatku to bolo nie prilis bezpecne tak som sa do toho nepustal.
bmwcoding.sk
bmw maps 2018
 
Užívateľov profilový obrázok
stanleyy
Autor témy
Príspevky: 580
Registrovaný: 29.8.2008
Auto: F31 328xi, F20 116i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Utorok, 15. Marca 2016, 15:48

jararak napísal:
bruno teba ocakavam, start stop uz viem aj na tych poslednych vypnut, chcelo to troska treningu ale uz to viem obabrat ;)

stanleyy - viem ze to je uz poriesene, avsak aj tak je kopec veci ktore niesu prelozene. zo zaciatku to bolo nie prilis bezpecne tak som sa do toho nepustal.


mne ide vsetko.. resp. zatial som nenasiel nic, kde by boli problemy...
F31 328i xDrive, F20 116i, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90 ( http://moje.auto.cz/stanleyyy/bmw-3-e90.html )
 
bruno75
Príspevky: 2387
Registrovaný: 21.2.2007
Kraj: Trenčiansky

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Pondelok, 21. Marca 2016, 16:42

Jarovi za vybornu pracu srdecne dakujem :thumbup: =D>
Zo svojej "plecky" mam zase o kusok vacsiu radost \:D/ :mrgreen:
Inak, zase jeden priklad, kedy autorizak BMW bude pol hodiny odovodnovat preco to nejde a sikovny clovek (Jararak) za 10 minut bez reci urobi... :thumbup: :bmwball:
 
Arnost
Príspevky: 1618
Registrovaný: 16.11.2008
Auto: krhla kachle x2
Kraj: Trenčiansky
Bydlisko: Trenčín

Re: Kodovanie F30/F31, resp. inych F modelov

Pondelok, 21. Marca 2016, 18:38

jararak napísal:
bruno teba ocakavam, start stop uz viem aj na tych poslednych vypnut, chcelo to troska treningu ale uz to viem obabrat ;)

stanleyy - viem ze to je uz poriesene, avsak aj tak je kopec veci ktore niesu prelozene. zo zaciatku to bolo nie prilis bezpecne tak som sa do toho nepustal.


jararak, prosim ta, ESYS ides cez icom alebo mas na to zvlast enet?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní