... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Tomeo
Autor témy
Auto: F11 530xd
Kraj: Bratislavský

M-podvozok na e91: áno alebo nie?

Piatok, 2. Marca 2012, 11:50

Čaute kolegovia,

určite máte skúsenosti zo svojich áut a ja riešim dilemu, či kúpiť 320d s M-podvozkom, či nekúpiť. Som zvyknutý na mäkké podvozky, počítam s tým, že aj klasický je dosť tvrdý, ale je to OK. Chcem naň dať 18" disky s klasickými pneu, čím ešte stvrdne. Budem jazdiť každý deň po BA a skoro každý víkend tak 300 - 750km mimo BA. Je M-podvozok veľký rozdiel oproti klasickému? Auto nemá M-Paket, ale má športové sedadlá.
F11 530xD - Príbeh
Black-On-GraphiteGrey

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Re: M-podvozok na e91: áno alebo nie?

Piatok, 2. Marca 2012, 12:36

:mrgreen: ano, ano, ano!!! mam M-podvozok od vyroby a nemam s nim najmensi problem na cestach. Neviem co je to "moc tvrde", jasne ze clovek citi vozovku, ale aj tak je to cele o gumach. Ak tam nechas 18" Runflaty, prides o zuby (a nervy) jedno ci mas M-fahrwerk, alebo nemas. Ak das klasicke pneu, bude to v pohode.

V lete jazdim na 17" a je to OK. Neviem s cim by som to porovnal, pred tym som mal Leon II so seriovym podvozkom (ktory je tiez tvrdsi ako O2 ci golf) a tento M mi nepride o nic moc tvrdsi pri prudkych narazoch (diery, vymoly)
Zasadny rozdiel je ale v zakrutach. Stabilizatory robia co maju a to prosto radost...

ale co, skoda reci...ak si z BA, alebo sem mas cestu, daj vediet, treba sa odviezt a uvidis ;)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Zawinac
Auto: BMW 325D Touring
Kraj: Košický

Sobota, 3. Marca 2012, 14:24

ja osobne mam sportovy podvozok ked si pozriem do papierov,tak neviem ci to je to iste co M podvozok :) ale som spokojny jazdim na 18tkach a vzadu 255/35/18 - no problem. keby som bral dalsie tak beriem isto taky isty spodok :)

Tomeo
Autor témy

Sobota, 3. Marca 2012, 18:42

Dík za názory aspoň tých, čo to majú. Tak to vyzerá, že ho vezmem ak mi ho niekto zas nevyfúkne ](*,)
Salat, dik za ponuku, v BA budem až v nedeľu večer, to už by som ťa asi otravoval a v pondelok ho chcem brať, ale ak by ti to nevadilo aj okolo 21.00, tak rád skúsim.
F11 530xD - Príbeh
Black-On-GraphiteGrey

ferino250
Auto: BMW e90
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 3. Marca 2012, 21:32

Tomeo napísal:
Dík za názory aspoň tých, čo to majú. Tak to vyzerá, že ho vezmem ak mi ho niekto zas nevyfúkne ](*,)
Salat, dik za ponuku, v BA budem až v nedeľu večer, to už by som ťa asi otravoval a v pondelok ho chcem brať, ale ak by ti to nevadilo aj okolo 21.00, tak rád skúsim.

ak sa smiem spýtat ako sa pohybuju momentalne ceny tých podvozkou lebo tiež nad tým uvažujem a o kolko je ten mpacket nižši od seriovej E90

Tomeo
Autor témy

Sobota, 3. Marca 2012, 21:49

Ferino, neviem koľko stojí samotný podvozok, ale rozdiel v cene aut s z bez M podvozku som si nevšimol. Niekde som tu čítal, (neviem či to nepísal kolega salat), že rozdiel je 15mm, čiže máličko, ale je to viac ako som čakal.
F11 530xD - Príbeh
Black-On-GraphiteGrey

ferino250

Sobota, 3. Marca 2012, 21:57

Tomeo napísal:
Ferino, neviem koľko stojí samotný podvozok, ale rozdiel v cene aut s z bez M podvozku som si nevšimol. Niekde som tu čítal, (neviem či to nepísal kolega salat), že rozdiel je 15mm, čiže máličko, ale je to viac ako som čakal.

no lebo ja idem teraz momentalne kupovat športove pružiny a predok je nižši o 45mm a zadna naprava o35mm :D

Tomeo
Autor témy

Sobota, 3. Marca 2012, 22:03

A čo si od toho sľubuješ, prečo meníš? Pýtam sa, lebo chcem vedieť viac o výhodách / nevýhodách
F11 530xD - Príbeh
Black-On-GraphiteGrey

ferino250

Sobota, 3. Marca 2012, 22:07

Tomeo napísal:
A čo si od toho sľubuješ, prečo meníš? Pýtam sa, lebo chcem vedieť viac o výhodách / nevýhodách

lebo ked tam nahodím letne pneu 225/40 R18 tak sa mi zda že je to celkom dost vysoke a je tam dost placu na zníženie a aj som momentalne prehodil narazniky teda vonkajší mpacket a aj
dufam výhodne jazdne vlastnosti hlavne v zakrutach že sa to tak nenaklana.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní