Termostat uspesne vymeneny :) cca 2h vratane vymeny vzduchoveho a kabinoveho filtra.
Postrehy - po odpojeni hadice pod termostatom vytecie 4-5 L kvapaliny. Z bandasky od kvapaliny do ostrekovacov som si vyrezal kus do ktorej to na cca dvakrat voslo cize 99% kvapaliny som zachytil - no aj tak som nasledne pri doplneni pouzil novu.
Samotna vymena bez problemov, treba tie 4 sruby pekne pomaly dotahovat do kriza.
Pri prvom dolievani voslo cca 4,1L kvapaliny. Potom som postupoval podla postupu ktory ste mi poradili. Akurat kym sa otvoril termostat tak cez odvzdusnovak vyprsklo nejake to deco (asi aj spolu so vzduchom) do priestoru okolo - celkom bordelik okolo tazko sa to vytiera. Potom som doplnil cca necely liter a hotovo. Teplota krasne okolo 90 C.
Inac auto som kupil pred 3 tyzdnami a na ten termostat mi prisli v servise ked chceli spustit regeneraciu dpf (menili sa zhavice a ich RJ). Dufam ze predchadzajuci majitel nechodil v takom stave dlho

potom si to mohol riadne odsrat minimalne dpf.
Pred vymenou spotreba 7,3L - trasa cca 400km BA-PO dialnica 140-150. Mimo 100. Vonku okolo 0 a teplota motora kvapaliny cca 50. Som zvedavy ako sa to prejavi na spotrebe...tipnime si :)
Btw vymena zhavicov a RJ ma vyslo celkovo 570e. Neje to trochu vela? prijmem rady pre iny dobry servis :) Ten termostat mi nacenil na 70e len samotny termostat. Za 60e som nakupil: termostat febi, vzducchovy, kabinlvy filter a 5L G11.
Vdaka chlapi!