... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

badbat329
Auto: F31
Kraj: Trnavský

Re: DPF na e90

Streda, 13. Januára 2016, 13:18

handsome napísal:

to čo robíš sa v mojej práci nazýva pointing fingers and calling names... a robí sa to väčšinou vtedy keď dojdú argumenty... :wink:

Jurky je troll s velkym autom ... on moze secko.

handsome
Auto: e46ci
Kraj: Košický

Streda, 13. Januára 2016, 13:19

futy napísal:
... (napísal si to sám, že vieš peniaze použiť inak, napr. si si dal čierny strop, len mi nepíš že nestál ako DPF)...

Asi ťa to prekvapí ale strop ma stál aj s ccca 1000km cestou do PL 200€. V PL sa bežne stropnica pohybuje okolo 900-1000zl, čo je 200-250€, moja bola špinavá a zanedbaná a kupoval som ju na silvestra, takže som zjednal cenu na 150€ (platil som v €). Stačí sa nebáť, vycestovať a zrazu sa dá nájsť všetko lacnejšie ako u nás na SVK.

A keby si čítal celý príbeh, tak by si zistil, že stropnica nebola menená po kúpe, ale že po kúpe nasledoval poriadny servis celého auta aby sa zamedzilo vzniku akýchkoľvek možných porúch, keďže auto využívam na denné dochádzanie do práce :thumbup:
akt: 2005 BMW E46 318CI
ex: 2005 Audi A4 B7 1.8t
ex: 2008 BMW E90 318D
ex: 2003 Audi A6 C5 avant 1.9tdi
ex: 1999 Honda Accord cg9 2.0i ES

Užívateľov profilový obrázok
jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Januára 2016, 14:00

badbat329 napísal:
mne pride trapne tvoje vyjadrenie, ze jeho dpfko moze ohrozit na zdravi tvoju rodinu ...

a pritom jazdis vycmulany 8 rocny trojlitrovy diesel :D. Ak si myslis, ze pdfko vyriesi moznost dostat rakovinu, si trosku mimo.
Tu mas zoznam najvacsich znecistovatelov SK v 2013 http://goo.gl/ulDqFM , ale pri tvojom pristupe si im uz urcite volal, nech si s tvojou rodinou nikto nezacina :D.

Tak ako je tvoja vec, ze pchas prachy do piesku (a tym nemyslim dpf), tak je handsome vec, ze si dal dpf off, kedze emisnu da s prstom v zadku.
Skus to netlacit do extremu a budes minimalne taky mudry ako runder.

[-o< neprekrucaj :wink: napisal som ze ak je sanca ze vykuchane dpf-ko moze sposobit rakovinu alebo ine zdravotne problemy tak to neriskujem, nepisal som ze to vyriesi rakovinu ani nic podobne tak si nevymyslaj somariny ale to by bolo potrebne postavit sa argumentov zoci-voci a to je tazke :thumbup:

vies co sa meria na emisnej a co zachytava DPF-ko? nevies, tak si to najprv nastuduj a potom zistis ze pises uplne o dvoch roznych veciach...tu si to mozes precitat: http://www.autorubik.sk/clanky/ako-fung ... castic-dpf

mate studie ze pevne castice su zdraviu nezavadne? smelo ich sem dajte, lebo tento fakt som este nevidel nikym vyvrateny toboz plati co som napisal vykuchanie DPF je zdraviu skodlive v akej miere je uz vec druha...

ano su daleko vacsi znecistovaci ovzdusia ale zase to oblubene slovenske...on mozem, mozem aj ja [-o< ked si kazdy uprace pred svojim domcekom nebude spina ani na ulici :wink:
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

badbat329

Streda, 13. Januára 2016, 14:38

jkk napísal:

[-o< neprekrucaj :wink: napisal som ze ak je sanca ze vykuchane dpf-ko moze sposobit rakovinu alebo ine zdravotne problemy tak to neriskujem, nepisal som ze to vyriesi rakovinu ani nic podobne tak si nevymyslaj somariny ale to by bolo potrebne postavit sa argumentov zoci-voci a to je tazke :thumbup:

vies co sa meria na emisnej a co zachytava DPF-ko? nevies, tak si to najprv nastuduj a potom zistis ze pises uplne o dvoch roznych veciach...tu si to mozes precitat: http://www.autorubik.sk/clanky/ako-fung ... castic-dpf

mate studie ze pevne castice su zdraviu nezavadne? smelo ich sem dajte, lebo tento fakt som este nevidel nikym vyvrateny toboz plati co som napisal vykuchanie DPF je zdraviu skodlive v akej miere je uz vec druha...

ano su daleko vacsi znecistovaci ovzdusia ale zase to oblubene slovenske...on mozem, mozem aj ja [-o< ked si kazdy uprace pred svojim domcekom nebude spina ani na ulici :wink:

Nic neprekrucam .. ak ti vadi ze tvoja rodina musi dychat rakovinotvorne ciastocky a riesis handsomove dpfko a nie najvacsich znecistovatelov, kde ta SANCA zrejme vacsia (to su asi tie fakty a argumenty ktore hladas)... asi si to nepochopil a tahas to zbytocne do extremov. Dajme si to teda na lopatu ... neospravedlnujem handsoma za to ze si dal offnut dpfko, ale naopak ta chcem poprosit aby si zacal u tych najvacsich ... lebo do extremu to vedia tahat aj iny nie len ty.
Dpfko je tu cez 10 rokov, tak si prosim ta nenamyslaj, ze si tu sam, kto vie co robi a preco jeho funkciu emisna kontrola (zrejme zatial) nevie skontrolovat. Faktom (argumentom) ale ostava, ze tu emisnu prejde a preto je to auto OK na nase cesty. Ak vies, sprav s tym prosim ta nieco a ak najdes studiu ucinnosti dpfka vzhladom riziko rakoviny podel sa s nami o nu moze byt aj slovenska.

stgyro
Auto: BMW E90 320D

Piatok, 22. Januára 2016, 01:09

Vies aky je rozdiel medzi tymi naj znecistovatelmi v SR a autami? Ze tie auta mas na ceste kde sa prechadzaju ludia a castice ktore vdychujes sa udrziavaju priamo vo vyske ludi (cca 150cm). Takze priame vdychovanie rakovinotvornych castic je uplne uzasne :)

badbat329 napísal:

Nic neprekrucam .. ak ti vadi ze tvoja rodina musi dychat rakovinotvorne ciastocky a riesis handsomove dpfko a nie najvacsich znecistovatelov, kde ta SANCA zrejme vacsia (to su asi tie fakty a argumenty ktore hladas)... asi si to nepochopil a tahas to zbytocne do extremov. Dajme si to teda na lopatu ... neospravedlnujem handsoma za to ze si dal offnut dpfko, ale naopak ta chcem poprosit aby si zacal u tych najvacsich ... lebo do extremu to vedia tahat aj iny nie len ty.
Dpfko je tu cez 10 rokov, tak si prosim ta nenamyslaj, ze si tu sam, kto vie co robi a preco jeho funkciu emisna kontrola (zrejme zatial) nevie skontrolovat. Faktom (argumentom) ale ostava, ze tu emisnu prejde a preto je to auto OK na nase cesty. Ak vies, sprav s tym prosim ta nieco a ak najdes studiu ucinnosti dpfka vzhladom riziko rakoviny podel sa s nami o nu moze byt aj slovenska.

badbat329

Piatok, 22. Januára 2016, 07:48

stgyro napísal:
Vies aky je rozdiel medzi tymi naj znecistovatelmi v SR a autami? Ze tie auta mas na ceste kde sa prechadzaju ludia a castice ktore vdychujes sa udrziavaju priamo vo vyske ludi (cca 150cm). Takze priame vdychovanie rakovinotvornych castic je uplne uzasne :)

Velmi pekne ti dakujem za tuto rovnako uzasnu informaciu, ktoru si sa rozhodol adresovat mne. Vies mi aj povedat odkial ju mas? Vo vyske cca 150cm sa udrziavaju iba tie rakovinotvorne alebo vsetky? Tie smrady z ruzomberka k vam do kubina nedoveje, ze je to take v pohode?

tusiak2
Kraj: Zahraničie

Piatok, 22. Januára 2016, 09:37

Sa tu hadame ak male deti :D A vsetko to zacalo kvoli mne ked som napisal pred 2 tyzdnami ze som to vyrezal. Sory za vas zvyseny krvny tlak . Ale auto ide teraz uzasne :mrgreen: A aj ja urcite ohrozujem ludi viac ako uholna elektraren ktoru tu mame :thumbup:
BMW 318d E91 09 , N47D20U0
Chip od http://www.powermotion.sk 126kW 171Ps
FOTO http://www.imagehosting.cz/?v=image652.jpg

majo38
Auto: e92 330XD
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 22. Januára 2016, 22:28

prilejem olej do ohna... kupil som novy motor, dpf som vykuchal a ked uz bola riadiacia jednotka napichnuta nachipoval som,dalej ked som videl auto nastartovane s vytiahnutou hadicou z EGR avidel som co motor normalne nasava,tak nabuduce ked pridem na SK dam odstranit to egr..DPF islo von z dovodu chipu a noveho turba ktore si vazim viac ako spominane DPF...vygooglite si vsetci zastancovia cistejsieho prostredia kolko emisii a rakovinotvornych plynov vyprodukuje jedna zaoceanska lod http://www.cas.sk/clanok/115429/15-najv ... sveta.html ...toto je len uplne zufalstvo co tu citam podaktorych ako sa starate o nieco co je v percentualnom porovnani uplne zanedbatelne a nevenujete sa ozajstnej pricine zleho odvzdusia...ano som na vas hrdy..ale ja budem radsej vo vasich ociach somar ako mam chodit k mechanikovi ako na klavir

dibarbora
Kraj: Žilinský

Sobota, 23. Januára 2016, 02:35

Hadate sa tu, kto je vacsi ekolog a pritom potichu pride aj na sk nieco taketo, je to len otazka casu

http://auto.idnes.cz/prisnejsi-kontroly ... tomoto_hig

Z technickeho hladiska sa odstranenie dpf da v pohode pochopit, akurat uradnici budu ineho nazoru. V sucasnosti vyhadzovat dpf povazujem za velke riziko a neperspektivnu investiciu kedze odtahovka a odobratie EC a papierov asi lacny spas nebude.
S vyhodenym dpf bude jazdenie na podobne riziko ako v de a at akurat v cz nepouzivaju mobilne meranie al.e policajt moze poslat na najblizsiu stk ked sa mu nebude nieco zdat (ocmudena koncovka na euro4 a vyssie bude vdacny ciel)

stgyro
Auto: BMW E90 320D

Streda, 3. Februára 2016, 13:37

badbat329 napísal:

Velmi pekne ti dakujem za tuto rovnako uzasnu informaciu, ktoru si sa rozhodol adresovat mne. Vies mi aj povedat odkial ju mas? Vo vyske cca 150cm sa udrziavaju iba tie rakovinotvorne alebo vsetky? Tie smrady z ruzomberka k vam do kubina nedoveje, ze je to take v pohode?

V DK a RK som asi tak 5x do roka takze pohoda :D ale uz to tam nesmrdi jak par rokov dozadu. No a vysvetlovat ti nieco o ekologii asi nema vyznam, keby si chcel tak si to nastudujes a nebudes tu miesat jablka s hruskami.
Sprisnenie EK a TK pride coskoro aj na Slovensku a to potom uvidis tie BMW bez DPF na bazaroch. Ked chces diesel, tak treba pocitat s vyssimi nakladmi na tieto serepeticky okolo EGR, DPF. Preco potom nekupi vacsina ludi benzin? Vsak vacsina ani nechodi dlhe trasy. Vsetko je to vec pohladu. Ak by som nejazdil dlhe trasy, tak jednoznacne riesim 330i a nebudem vyplakavat nad upchatym DPF.

badbat329

Streda, 3. Februára 2016, 19:49

stgyro napísal:

V DK a RK som asi tak 5x do roka takze pohoda :D ale uz to tam nesmrdi jak par rokov dozadu. No a vysvetlovat ti nieco o ekologii asi nema vyznam, keby si chcel tak si to nastudujes a nebudes tu miesat jablka s hruskami.
Sprisnenie EK a TK pride coskoro aj na Slovensku a to potom uvidis tie BMW bez DPF na bazaroch. Ked chces diesel, tak treba pocitat s vyssimi nakladmi na tieto serepeticky okolo EGR, DPF. Preco potom nekupi vacsina ludi benzin? Vsak vacsina ani nechodi dlhe trasy. Vsetko je to vec pohladu. Ak by som nejazdil dlhe trasy, tak jednoznacne riesim 330i a nebudem vyplakavat nad upchatym DPF.

Jaj prosim ta nevysvetluj nam tu nic o ekologii viem ze mas toho vela nacitaneho, staci ze si nam tu tie hrusky s balkami vytriedil ... v DK a RK vsetko poriesil a teda tam uz nemusis byt tak casto. Som rad ze mas prehlad o teme benzin/diesel bez toho aby si si protirecil a ze nova emisna vsetko vyriesi. Skoda len ze si nam to oznamil takto neskoro, uz sme to mohli mat poriesene davno .... ale aj tak dik.

mafkobmw
Auto: E91 320d,120kw 2006

Nedeľa, 6. Marca 2016, 23:00

Zdravim pani, potrebujem s vami prekonzultovat jednu vec. Kupil som E91 320D 120Kw je to 2006 M47. Ide mi o to zistit ci tam je DPF. Vyfuk mam zahnuty k zemi, v BC mi neukazuje kontrolku filtra pevnych castic (len pelovy filter - je to podobna kontrolka) tak som v tom ze DPF nemam. Avsak v BMW mi podla win povedali ze mam DPF. Jazdim vacisnou po meste a raz za dva tzydne ho idem prebehnut na dialnicu ale nikdy osm si nevsimol ze by prebehla regeneracia (kolisanie spotreby pri konstantnej jazde). Moja otazka znie. Mohol predosli majitel dat vykuchat DPF a odstranit to z BC tak ze mi neukazuje intrval vymeny DPF respektive vobec nehlasi ze ho tam mam? Da sa zistit ci tam je filter a je funkcny? pripadne vykuchany? Dakujem clubaci

TT-SIMIK
Auto: BMW

Nedeľa, 6. Marca 2016, 23:19

Ak mas koncovku dole,dpf nemas!!!Pre istotu pozri pod dekel motora ci mas skriacu klapku pred egr,ak nie dpf urcite nemas!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

mafkobmw
Auto: E91 320d,120kw 2006

Pondelok, 7. Marca 2016, 09:43

na fotke skrtiacu klapku nikde nevidim. prosim o potvrdenie spravnosti mojej uvahy :-)
Prílohy
IMG_20160307_093959_915.JPG

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Pondelok, 7. Marca 2016, 11:38

mafkobmw napísal:
na fotke skrtiacu klapku nikde nevidim. prosim o potvrdenie spravnosti mojej uvahy :-)

Spravne, nemas ju tam ;) Takze ani DPF.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných