... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
handsome napísal:
to čo robíš sa v mojej práci nazýva pointing fingers and calling names... a robí sa to väčšinou vtedy keď dojdú argumenty...
futy napísal:... (napísal si to sám, že vieš peniaze použiť inak, napr. si si dal čierny strop, len mi nepíš že nestál ako DPF)...
badbat329 napísal:mne pride trapne tvoje vyjadrenie, ze jeho dpfko moze ohrozit na zdravi tvoju rodinu ...
a pritom jazdis vycmulany 8 rocny trojlitrovy diesel. Ak si myslis, ze pdfko vyriesi moznost dostat rakovinu, si trosku mimo.
Tu mas zoznam najvacsich znecistovatelov SK v 2013 http://goo.gl/ulDqFM , ale pri tvojom pristupe si im uz urcite volal, nech si s tvojou rodinou nikto nezacina.
Tak ako je tvoja vec, ze pchas prachy do piesku (a tym nemyslim dpf), tak je handsome vec, ze si dal dpf off, kedze emisnu da s prstom v zadku.
Skus to netlacit do extremu a budes minimalne taky mudry ako runder.
jkk napísal:
neprekrucaj
napisal som ze ak je sanca ze vykuchane dpf-ko moze sposobit rakovinu alebo ine zdravotne problemy tak to neriskujem, nepisal som ze to vyriesi rakovinu ani nic podobne tak si nevymyslaj somariny ale to by bolo potrebne postavit sa argumentov zoci-voci a to je tazke
![]()
vies co sa meria na emisnej a co zachytava DPF-ko? nevies, tak si to najprv nastuduj a potom zistis ze pises uplne o dvoch roznych veciach...tu si to mozes precitat: http://www.autorubik.sk/clanky/ako-fung ... castic-dpf
mate studie ze pevne castice su zdraviu nezavadne? smelo ich sem dajte, lebo tento fakt som este nevidel nikym vyvrateny toboz plati co som napisal vykuchanie DPF je zdraviu skodlive v akej miere je uz vec druha...
ano su daleko vacsi znecistovaci ovzdusia ale zase to oblubene slovenske...on mozem, mozem aj jaked si kazdy uprace pred svojim domcekom nebude spina ani na ulici
badbat329 napísal:
Nic neprekrucam .. ak ti vadi ze tvoja rodina musi dychat rakovinotvorne ciastocky a riesis handsomove dpfko a nie najvacsich znecistovatelov, kde ta SANCA zrejme vacsia (to su asi tie fakty a argumenty ktore hladas)... asi si to nepochopil a tahas to zbytocne do extremov. Dajme si to teda na lopatu ... neospravedlnujem handsoma za to ze si dal offnut dpfko, ale naopak ta chcem poprosit aby si zacal u tych najvacsich ... lebo do extremu to vedia tahat aj iny nie len ty.
Dpfko je tu cez 10 rokov, tak si prosim ta nenamyslaj, ze si tu sam, kto vie co robi a preco jeho funkciu emisna kontrola (zrejme zatial) nevie skontrolovat. Faktom (argumentom) ale ostava, ze tu emisnu prejde a preto je to auto OK na nase cesty. Ak vies, sprav s tym prosim ta nieco a ak najdes studiu ucinnosti dpfka vzhladom riziko rakoviny podel sa s nami o nu moze byt aj slovenska.
stgyro napísal:Vies aky je rozdiel medzi tymi naj znecistovatelmi v SR a autami? Ze tie auta mas na ceste kde sa prechadzaju ludia a castice ktore vdychujes sa udrziavaju priamo vo vyske ludi (cca 150cm). Takze priame vdychovanie rakovinotvornych castic je uplne uzasne :)
badbat329 napísal:
Velmi pekne ti dakujem za tuto rovnako uzasnu informaciu, ktoru si sa rozhodol adresovat mne. Vies mi aj povedat odkial ju mas? Vo vyske cca 150cm sa udrziavaju iba tie rakovinotvorne alebo vsetky? Tie smrady z ruzomberka k vam do kubina nedoveje, ze je to take v pohode?
stgyro napísal:
V DK a RK som asi tak 5x do roka takze pohodaale uz to tam nesmrdi jak par rokov dozadu. No a vysvetlovat ti nieco o ekologii asi nema vyznam, keby si chcel tak si to nastudujes a nebudes tu miesat jablka s hruskami.
Sprisnenie EK a TK pride coskoro aj na Slovensku a to potom uvidis tie BMW bez DPF na bazaroch. Ked chces diesel, tak treba pocitat s vyssimi nakladmi na tieto serepeticky okolo EGR, DPF. Preco potom nekupi vacsina ludi benzin? Vsak vacsina ani nechodi dlhe trasy. Vsetko je to vec pohladu. Ak by som nejazdil dlhe trasy, tak jednoznacne riesim 330i a nebudem vyplakavat nad upchatym DPF.
mafkobmw napísal:na fotke skrtiacu klapku nikde nevidim. prosim o potvrdenie spravnosti mojej uvahy :-)