... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
futy
Auto: C180w205
Kraj: Žilinský

Re: DPF na e90

Utorok, 12. Januára 2016, 19:47

samá sranda, radšej na starú haraburdu 20" kolesá šúchajúce o lemy pri prepružení, dáme dolu nech to leží, dáme chip za 50,-€ u kamaráta v garáži, M-kové zrcadlá, dáme aj foĺie, však aj na predné bočné okná, zopár plastov to bude fajin vyzerať a ešte hudbu..., potom DPF, KAT OFF, klapky a EGR zaslepíme, čo miesto výfuku len rúúúru, ale tu ide iba o RACIONÁLNE RIEšENIE :-({|= keď všetky tieto hovadiny vynechám, tak bude aj na nový DPF a zbytok čo autu treba.
radosť kupovať takéto autá.
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex

handsome
Auto: e46ci
Kraj: Košický

Streda, 13. Januára 2016, 09:57

futy napísal:
samá sranda, radšej na starú haraburdu 20" kolesá šúchajúce o lemy pri prepružení, dáme dolu nech to leží, dáme chip za 50,-€ u kamaráta v garáži, M-kové zrcadlá, dáme aj foĺie, však aj na predné bočné okná, zopár plastov to bude fajin vyzerať a ešte hudbu..., potom DPF, KAT OFF, klapky a EGR zaslepíme, čo miesto výfuku len rúúúru, ale tu ide iba o RACIONÁLNE RIEšENIE :-({|= keď všetky tieto hovadiny vynechám, tak bude aj na nový DPF a zbytok čo autu treba.
radosť kupovať takéto autá.

Myslel som, že takéto veci sa môžu riešiť tak pri E46tke a nižšie, ale pokiaľ som si všimol, tak väčšina vlastníkov E9x generácie sú tu vnímaný ako normálny ľudia, ktorí veci o ktorých píšeš neriešia. To prečo napadli práve teba takéto extrémne úpravy... tomu nerozumiem. A dúfam, že v dobe internetu snáď netreba vysvetlovať ľuďom ako funguje EGR ventil a aké negatíva so sebou prináša.

Btw: vieš o niekom kto si dal 20" na úkor DPF filtra? chip u kamaráta v garáži za 50€ na úkor DPF filtra? M-kové zrkadlá na úkor DPF filtra? alebo nebodaj všetky tieto veci dokopy na úkor DPF filtra? alebo to všetko boli len príklady?, a ak áno tak dosť od veci, keďže tu sa riešia trocha iné dospelejšie dilemy.

Môj názor sa nezmenil:

Ja radšej budem mať v bezchybnom stave motor, prevodovku, brzdy a nápravy, ako naliať peniaze do DPF filtra. Ale ako hovorím, to už je každého vlastná vec a názor. Pre mňa je práve toto tá "racionálna" voľba v prípade môjho auta, ale netvrdím, že je to všeobecná pravda. Ak niekomu vyhovuje mať v aute nový filter na úkor iných vecí, je to jeho vec, alebo samozrejme ak má niekto na to peniaze, tak si kúpi aj filter aj vyservisuje auto do top stavu. Ja tie peniaze na filter viem minúť na pre mňa iné dôležitejšie veci, na veci mimo auta, na veci dôleží pre život, čo v konečnom dôsledku auto nie je (hoc ním denne chodím do práce)

BTW:

Napadla ma v súvislosti s touto diskusiou taká srandovná absurdná situácia...

Na ceste zastaví auto, no bohužiaľ šoférovi za ním sa nepodarí dobrzdiť a tak dôjde k zrážke.
Obaja šoféri vybehnú z auta a šofér druhého auta sa otočí k svojim kolesám a hovorí:
"Och... hovorili mi, že na tých lacných pneu sa bude kĺzať"
(prejde pohľadom na prvého šoféra)
"ale nebojte sa, DPF mám nový, takže auto prešlo najnovšou a najprísnejšou STK bez problémov a nehrozí vám žiadna rakovina".
Druhý šofér odpovedá:
"Uff, ešte že tak, vidím že máte jasne stanovené priority a som rád, že môjmu dieťaťu na zadnom sedadle okrem toho otrasu mozgu nehrozí žiana rakovina"
(a ukáže mu palec hore)

Viem, že je to absurdná a extrémna situácia, ale je to situácia ku ktorej tu v diskusii smerujeme...
Naposledy upravil/-a handsome v Streda, 13. Januára 2016, 10:38, upravené celkom 2 krát.
akt: 2005 BMW E46 318CI
ex: 2005 Audi A4 B7 1.8t
ex: 2008 BMW E90 318D
ex: 2003 Audi A6 C5 avant 1.9tdi
ex: 1999 Honda Accord cg9 2.0i ES

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Streda, 13. Januára 2016, 10:03

handsome napísal:
väčšina vlastníkov E9x generácie sú tu vnímaný ako normálny ľudia

diky kamo, skoro som spadol zo stolicky :lol:
P.S.: ak bude tvoja zena alebo decko skapinať na rakovinu pajšlí, tak si potom spomeň na svoje nove brzdy, prajem ti pekny deň ](*,)
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

handsome

Streda, 13. Januára 2016, 10:33

jurkyLE napísal:
diky kamo, skoro som spadol zo stolicky :lol:
P.S.: ak bude tvoja zena alebo decko skapinať na rakovinu pajšlí, tak si potom spomeň na svoje nove brzdy, prajem ti pekny deň ](*,)

Tak je pravda, že všetkých tu nepoznám, ale aspoň tak na mňa väčšina pôsobí, keďže tu nevidím nikoho na 20tkach s mkovými zrkadlami s tým, že nevymenil vo svojom aute olej. Ale ak tu niekto taký je rád sa na ňom spolu s tebou zasmejem.

Dúfam, že to nebolo prianie, lebo ak hej, tak si nerobíš dobrú reklamu. Tak či onak, áno ročne zomierajú státisice ľudí na rakovinu (pľúc či inú) kvôli tým čo vybrali svoje DPF a dali prednosť inému servisnému úkonu a nik nezomiera na rakovinu pre tých druhých milión príčin... či je to naopak? (požičiam si tvojho smajla) ](*,)

Na chvíľu si ma dostal :thumbup:

btw: použil som tvoj nápad a pridal som ho do toho môjho fantasy príbehu :-"

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Januára 2016, 11:13

ako sorry ale riadne trapne pokusy o to naznacit ze kto nevykucha dpf jazdi na cinskych gumach a nemeni brzdy [-o< pouzivat argument vykuchane dpf = lepsi stav motora :lol: :lol: :lol:

zase je to o tom istom ze si chcel len usetrit, vsetko ostatne okolo je bachorky :wink: ked si nastudujes ake castice dpf-ko zachytava a ako sa tieto castice spravaju v ludskom organizme tak....to urcite hodis na zaplateny marketing vyrobcov dpf ze?

5 dni pred vianocami mi vypisal palubak DPF-ko, dal som ho vycistit u firmy ktora sa tym zivi, mam asi 5 papierov pred a po, skontrolovane vsetky komponenty ktore maju vplyv na regeneraciu dpf inak by mi vycistenie ani nerobili, ked bolo vsetko ok vycistili DPF-ko, mam k tomu zaruku atd...mechanik sa dusoval ze ako cistia DPF-ka uz par rokov, mali jednu reklamaciu aj to kvoli tomu ze nerobilo regeneraciu vobec...ci je to pravda sa uvidi...cena 320€ aj to kvoli tomu ze musela ist dole predna napravica a museli dat spravit geometriu...uplne nove OEM DPF-ko som mimune videl na bazari za 800€ co je podla mna velmi dobra cena...

ak je akakolvek sanca ze vykuchane dpf-ko moze sposobit rakovinu alebo ine zdravotne problemy to riziko si voci sebe, mojej rodine a okoliu proste nezoberem, smutne je ze tebe to je u riti a defakto tym mozes ohrozovat aj mna a moju rodinu =;
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

handsome

Streda, 13. Januára 2016, 11:30

jkk napísal:
ako sorry ale riadne trapne pokusy o to naznacit ze kto nevykucha dpf jazdi na cinskych gumach a nemeni brzdy [-o< pouzivat argument vykuchane dpf = lepsi stav motora :lol: :lol: :lol:

ak mi ukážeš kde píšem, že vykuchané DPF znamená lepší stav motora, tak to zoberiem späť...

jkk napísal:
zase je to o tom istom ze si chcel len usetrit, vsetko ostatne okolo je bachorky :wink: ked si nastudujes ake castice dpf-ko zachytava a ako sa tieto castice spravaju v ludskom organizme tak....to urcite hodis na zaplateny marketing vyrobcov dpf ze?

Samozrejme, že som chcel ušetriť. Nemám peňazí na zvyš, tobož nie štvorciferné sumy. Viem ako funguje DPF, viem že tie častice sú tak malé, že nespôsobujú tzv. lokomotíva efekt, a že v tomto prípade neznamená, že auto ktoré nedymí je tým pádom v poriadku.

jkk napísal:
5 dni pred vianocami mi vypisal palubak DPF-ko, dal som ho vycistit u firmy ktora sa tym zivi, mam asi 5 papierov pred a po, skontrolovane vsetky komponenty ktore maju vplyv na regeneraciu dpf inak by mi vycistenie ani nerobili, ked bolo vsetko ok vycistili DPF-ko, mam k tomu zaruku atd...mechanik sa dusoval ze ako cistia DPF-ka uz par rokov, mali jednu reklamaciu aj to kvoli tomu ze nerobilo regeneraciu vobec...ci je to pravda sa uvidi...cena 320€ aj to kvoli tomu ze musela ist dole predna napravica a museli dat spravit geometriu...uplne nove OEM DPF-ko som mimune videl na bazari za 800€ co je podla mna velmi dobra cena...

Viem o tom, čítal som si to v tvojom príbehu, alebo niekde inde, už si nespomínam. Áno za 800€ nové origo DPF je výborná cena.

jkk napísal:
ak je akakolvek sanca ze vykuchane dpf-ko moze sposobit rakovinu alebo ine zdravotne problemy to riziko si voci sebe, mojej rodine a okoliu proste nezoberem, smutne je ze tebe to je u riti a defakto tym mozes ohrozovat aj mna a moju rodinu =;

Ľudia po celom SVK pália sajraty vo svojich rodinných domoch aby mali teplo, fajčia ešte väčšie sajrajty aby sa cítili dobre a jazdia na veciach (autom by som to nenazval), ktoré by neprešli ani EURO 1 normou. Ale som to ja s mojim vybratým DPF, ktorí ohrozuje celé SVK vrátane teba a tvojej rodiny. To ako naozaj? Ideme sa hrať na cirkev, ukazovať prstom a upaľovať čarodejnice? Lebo mi to začína takto pripadať...

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Streda, 13. Januára 2016, 11:44

handsome, vieš kedy vo svojom osobnom živote začneš rásť? ak sa nebudeš upokojovať ľudmi pod tebou ako to robíš teraz ale budeš sa motivovať ľudmi nad tebou (rozumej, nie závidieť) :thumbup: dovtedy budú z teba vychádzať takéto veci a budeš na tej istej hladine :) Chalani čo ti tu rozprávajú to vôbec nemyslia v zlom, raz to pochopíš :thumbup:
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

handsome

Streda, 13. Januára 2016, 12:00

runder napísal:
handsome, vieš kedy vo svojom osobnom živote začneš rásť? ak sa nebudeš upokojovať ľudmi pod tebou ako to robíš teraz ale budeš sa motivovať ľudmi nad tebou (rozumej, nie závidieť) :thumbup: dovtedy budú z teba vychádzať takéto veci a budeš na tej istej hladine :) Chalani čo ti tu rozprávajú to vôbec nemyslia v zlom, raz to pochopíš :thumbup:

Je úžasné, ako sa dá spojiť DPF filter s osobnostným rastom nie? Ono všetko sa dá spojiť keď sa to človeku hodí. Neber to v zlom, ale nemusím veľmi tieto citáty, ktoré denne vídam na FB pod tagom "svet bohatých" pričom ich väčšinou zdielajú ľudia žijúci u svojich rodičov, ale to už je na inú diskusiu.

Vieš, keď si prejdeš diskusiu tak si všimneš, že ja som sa podelil so svojim názorom na vec a následne začalo škatuľkovanie a hádzanie do jedného vreca s tými čo majú na svojom auto 20" disky a Mkové späťáky a pod. Mojej žene (a hypotetickom potomkovi) bola naoko prianá rakovina, následne som stal okrem iného nepriateľom spoločnosti č.1. keďže priamo ohrozujem zdravie ľudí v mojom okolí (zrejme v najvyššej možnej miere a to takým spôsobom, že to prebije aj civilizačné choroby). Dokonca som dostal typ, že keby som sa rozhodol kúpiť DPF filter, tak by som osobnostne rástol...

Myslel som si, že sú tu ľudia, ktorí sú schopní komunikovať svoje názory bez toho, že by museli niekomu niečo priať a povyšovať sa, ale zjavne nie.

Tak či onak, navrhujem aby sa tá diskusia premazala a ostali tu iba technické veci týkajúce sa priamo DPF filtra.

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Januára 2016, 12:17

velmi rad by som ti napisal ze je to tvoja vec a rob si co chces ale nie je...ja si stojim za tym ze nikto ani ty nemas pravo nicit moje zdravie a botka....a velmi dobre vieme ze tych vykuchanych aut je uz tolko ze to je vazny problem...a argumenty susedia robia horsie to je take slovenske :thumbup:

ale suhlasim, mozme to ukoncit. fakty boli dane, ak mas problem s DPF su tu technicke riesenia ak na to nemas su tu "racionalne" riesenia na ukor zdravia
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

futy

Streda, 13. Januára 2016, 12:24

čo tu riešiš 20" ](*,) tak ti zmiernim rozmer na 18", ak si nepochopil tak ti to napíšem. Kúpi niekto auto, 1-vé čo rieši sú kolesá, lebo však to musí nejak vypadať, zaoberá sa výzorom a pod., potom príde kontrolka DPF a pác dáme von. (napísal si to sám, že vieš peniaze použiť inak, napr. si si dal čierny strop, len mi nepíš že nestál ako DPF). Argument že brzdy a pod. radšej, lebo neubrzdím a nabúram a dôležitejšie. Máš DPF ok funguje, ale keď prestane tak čo, dáš von nie?, prípadne to nechám na tvojom racionálnom zmýšľaní. Keď nefunguje reprák, prípadne je auto dooškierané, alu omlátené ohryzené akoby ich psík trhal, na to sa môžeš s..ť, Keď som mal na A4 TFSi nefunkčné sanie (vydreté osky), tak som nešpekuloval ako sa toho zbaviť, jedine som riešil kde to kúpim za slušnú cenu, nie nejakú čínu a pod., nakoniec bola najskoršia dodávka origo tak som zaplatil a vymenil. Som zvedavý koľko racionálne zmýšľajúcich a normálnych napíše pri predaji že DPF niet, to bude v inzeráte: TOP stav, nikdy nebúrané, servis len BMW autorizák a posledná perla: na ničom sa nešetrilo auto dostalo vždy čo malo. :mrgreen:
Nepíš že vykuchať, odstrániť, navŕtať a pod. DPF je normálne, lebo by to mohli brať poniektorí vážne.
- nechcem sa tuto dotknúť klubáka pribehy-nasich-aut/by-kadli-komfortsitze-in-car-t98831.html, ale ten má všetko OFF, že sa to týka E-modelov to šetrenie, prípadne neviem prečo to tak "upravil".
Naposledy upravil/-a futy v Streda, 13. Januára 2016, 12:32, upravené celkom 1 krát.
VW BORA 1,6 16V- ex

jurkyLE

Streda, 13. Januára 2016, 12:31

chlape trpíš stihoman-om :^o
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

futy

Streda, 13. Januára 2016, 12:33

som sa nakazil od pol bmw klubu.
VW BORA 1,6 16V- ex

jurkyLE

Streda, 13. Januára 2016, 12:40

futy, nie ty ale inžinier handsome :lol:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

badbat329
Auto: F31
Kraj: Trnavský

Streda, 13. Januára 2016, 13:07

mne pride trapne tvoje vyjadrenie, ze jeho dpfko moze ohrozit na zdravi tvoju rodinu ...

jkk napísal:

a pritom jazdis vycmulany 8 rocny trojlitrovy diesel :D. Ak si myslis, ze pdfko vyriesi moznost dostat rakovinu, si trosku mimo.
Tu mas zoznam najvacsich znecistovatelov SK v 2013 http://goo.gl/ulDqFM , ale pri tvojom pristupe si im uz urcite volal, nech si s tvojou rodinou nikto nezacina :D.

Tak ako je tvoja vec, ze pchas prachy do piesku (a tym nemyslim dpf), tak je handsome vec, ze si dal dpf off, kedze emisnu da s prstom v zadku.
Skus to netlacit do extremu a budes minimalne taky mudry ako runder.

handsome

Streda, 13. Januára 2016, 13:11

jurkyLE napísal:
futy, nie ty ale inžinier handsome :lol:

to čo robíš sa v mojej práci nazýva pointing fingers and calling names... a robí sa to väčšinou vtedy keď dojdú argumenty... :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní