... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
airbone napísal:Tomuu hovorite oprava?
V cz uz pripravuju nejaku legislativu ohladne aut s dpf off a je predpoklad ze sa to dostane niekedy aj k nam. Dokonca sa tam uz rozbehavaju firmy ktore ponukaju spatne montaze dpf do aut kde boli takouto metodou poriesene... Kedze zijeme v eu a o tychto veciach rozhoduju uradnickovia v bruseli, tak to je pravdepodobne do buducna. V niektorych eu krajinach uz dokonca zakazali chiptuning....
tusiak2 napísal:Auto som nekupoval za posledné a je to už nejaký ten piatok čo ho mám .A nie som ani nejaký mladý fracek čo rozmýšľa či má na naftu keď dá posledné za auto. Toľko k tvojej genialnej dedukcii . A prepáč ze nechcem vysolit toľké € za to keď je takáto druhá alternatíva možná. A keď sa ek sprísni, nikto nehovorí ze tam nezalozim naspäť dpf .Omg . A neviem na čo toto aj riesite, je to moja vec , otázku som položil inak.
polkov napísal:
Ahoj podľa mňa si nesolventný a lakomý majiteľ, ktorý berie ohľad len na to koľko drobných mu ostane v peňaženke. Keď nechceš vysoliť toľké € na základnú vec, načo Ti bolo také auto, všetci dobre vieme že originál nezaplatíš (nemáš na to prostriedky) a keď sa sprísni EK tak auto predáš ako každý jeden chudák ktorý nemá na servis, to je realita. Nikdy neuverím tomu že tam dáš originál naspäť...
handsome napísal:
Tiež nemám DPF, dal som ho odstrániť a prehral soft v aute. Prečo? Lebo keď som kúpil svoje auto, tak už bol upchatý a regenrácia nepomáhala, tak som mal na výber... Kúpim nový filter za pätinu sumy celého auta a vydrží mi ďalších 150 000 km, ktoré s autom i tak nenajazdím za tie dva roky čo ho plánujem vlastniť, alebo ho dám vyčistiť za 500€ s tým, že to vydrží možno 20 000km, alebo tam dám náhradu za 500€ a možno vydrží 50 000km, alebo si ho dám preč ja sám a dám 100€ za softwérové odstránie a všetky tie peniaze ktoré by som dal do origo filtra dám do bŕzd, olejov, filtrov, spojky, dvojhmoty, hardy spojok a čo ja viem čoho všetkého a ešte mi ostane na diaľničnú známku plus mám pokoj na xxx xxx km... A vyhrala tá posledná možnosť, lebo som "RACIONÁLNE" zvážil čo má a čo nemá prioritu, takže by som si odpustil takéto slepé zavrhovanie ľudí iba preto, že niekto vyhodil z auta DPF... To isté sa dlhé roky dialo s ľudmi čo si dovolili zaslepiť EGR...
A áno, spolu s s DPF som tak isto zaslepil a softwérovo odstránil EGR a výsledok? Lepšia spotreba, lepší výkon a kľudnejší chod motora... Negatíva? Mám z vnútra jemný povlak sadze na koncovke výfuku, koncovka ako taká je stále čistá a strieborná, pretože auto absolútne nedymí (no hlavne že okolo jazdia tdi lokomotívy bez DPF z výroby) a o 2 roky dám na EK známenu 20€ do vrecka aby som mal ja či budúci majiteľ znova pokoj na 2 roky...
+ som dal spraviť aj chip, keďže bez vybratia DPF by to bola samovražda pre turbo vďaka spätnému tlaku, ktorý by vyvíjal DPF filter...