... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

polkov
Kraj: Žilinský

Re: DPF na e90

Piatok, 8. Januára 2016, 23:14

airbone napísal:
Tomuu hovorite oprava?
V cz uz pripravuju nejaku legislativu ohladne aut s dpf off a je predpoklad ze sa to dostane niekedy aj k nam. Dokonca sa tam uz rozbehavaju firmy ktore ponukaju spatne montaze dpf do aut kde boli takouto metodou poriesene... Kedze zijeme v eu a o tychto veciach rozhoduju uradnickovia v bruseli, tak to je pravdepodobne do buducna. V niektorych eu krajinach uz dokonca zakazali chiptuning....

Airbone nechaj ich... Ďalší, ktorý kúpil auto za posledné a neostalo na poriadny servis... Oni to časom pochopia.
Ako hovoria mnohí skúsenejší, do auta len OEM a to čo tam patrí, ak na to nemáš predaj to.

TO: Bmw062008 - to už si si za tých pár € mohol dať ten filter vyčistiť v ZA to robia profesionálne a do času by Ti to vydržalo.

Užívateľov profilový obrázok
kompre
Auto: ex E90 325i

Sobota, 9. Januára 2016, 10:53

ta legislativa sa zmenila od 1.1.2016 (v cz), takze bude zaujimave sledovat ci to pojde obist

jedna sa tam o nacitavanie readiness kodov zo vsetkych jednotiek a ak nastane problem pri nacitani, alebo bude nieco zmenen (chybovy kod) co pri vykuchani dpfka je, auto ide automaticky prec bez emisnej. takze vykuchanci tympadom asi skoncili po nasledujucej emisnej.

odstavene egrko asi tiez, zaslepene klapky? zmenene mapy?
Naposledy upravil/-a kompre v Sobota, 9. Januára 2016, 11:00, upravené celkom 1 krát.

tusiak2
Kraj: Zahraničie

Sobota, 9. Januára 2016, 10:59

Auto som nekupoval za posledné a je to už nejaký ten piatok čo ho mám .A nie som ani nejaký mladý fracek čo rozmýšľa či má na naftu keď dá posledné za auto. Toľko k tvojej genialnej dedukcii . A prepáč ze nechcem vysolit toľké € za to keď je takáto druhá alternatíva možná. A keď sa ek sprísni, nikto nehovorí ze tam nezalozim naspäť dpf .Omg . A neviem na čo toto aj riesite, je to moja vec , otázku som položil inak. ](*,)
BMW 318d E91 09 , N47D20U0
Chip od http://www.powermotion.sk 126kW 171Ps
FOTO http://www.imagehosting.cz/?v=image652.jpg

kompre

Sobota, 9. Januára 2016, 11:05

to si musel cakat ze odporcovia takychto praktik sa ozvu pri rozoberani tejto temy, kazdy spravi to co uzna za vhodne.

spravnost takej veci, rakovina, podvod, cena dpfka, biznis automobiliek a servisov, atd. to su uz len veci na vahach na jednej a druhej strane

polkov

Sobota, 9. Januára 2016, 18:00

tusiak2 napísal:
Auto som nekupoval za posledné a je to už nejaký ten piatok čo ho mám .A nie som ani nejaký mladý fracek čo rozmýšľa či má na naftu keď dá posledné za auto. Toľko k tvojej genialnej dedukcii . A prepáč ze nechcem vysolit toľké € za to keď je takáto druhá alternatíva možná. A keď sa ek sprísni, nikto nehovorí ze tam nezalozim naspäť dpf .Omg . A neviem na čo toto aj riesite, je to moja vec , otázku som položil inak. ](*,)

Ahoj podľa mňa si nesolventný a lakomý majiteľ, ktorý berie ohľad len na to koľko drobných mu ostane v peňaženke. Keď nechceš vysoliť toľké € na základnú vec, načo Ti bolo také auto, všetci dobre vieme že originál nezaplatíš (nemáš na to prostriedky) a keď sa sprísni EK tak auto predáš ako každý jeden chudák ktorý nemá na servis, to je realita. Nikdy neuverím tomu že tam dáš originál naspäť...

handsome
Auto: e46ci
Kraj: Košický

Utorok, 12. Januára 2016, 09:35

polkov napísal:

Ahoj podľa mňa si nesolventný a lakomý majiteľ, ktorý berie ohľad len na to koľko drobných mu ostane v peňaženke. Keď nechceš vysoliť toľké € na základnú vec, načo Ti bolo také auto, všetci dobre vieme že originál nezaplatíš (nemáš na to prostriedky) a keď sa sprísni EK tak auto predáš ako každý jeden chudák ktorý nemá na servis, to je realita. Nikdy neuverím tomu že tam dáš originál naspäť...

Tiež nemám DPF, dal som ho odstrániť a prehral soft v aute. Prečo? Lebo keď som kúpil svoje auto, tak už bol upchatý a regenrácia nepomáhala, tak som mal na výber... Kúpim nový filter za pätinu sumy celého auta a vydrží mi ďalších 150 000 km, ktoré s autom i tak nenajazdím za tie dva roky čo ho plánujem vlastniť, alebo ho dám vyčistiť za 500€ s tým, že to vydrží možno 20 000km, alebo tam dám náhradu za 500€ a možno vydrží 50 000km, alebo si ho dám preč ja sám a dám 100€ za softwérové odstránie a všetky tie peniaze ktoré by som dal do origo filtra dám do bŕzd, olejov, filtrov, spojky, dvojhmoty, hardy spojok a čo ja viem čoho všetkého a ešte mi ostane na diaľničnú známku plus mám pokoj na xxx xxx km... A vyhrala tá posledná možnosť, lebo som "RACIONÁLNE" zvážil čo má a čo nemá prioritu, takže by som si odpustil takéto slepé zavrhovanie ľudí iba preto, že niekto vyhodil z auta DPF... To isté sa dlhé roky dialo s ľudmi čo si dovolili zaslepiť EGR...

A áno, spolu s s DPF som tak isto zaslepil a softwérovo odstránil EGR a výsledok? Lepšia spotreba, lepší výkon a kľudnejší chod motora... Negatíva? Mám z vnútra jemný povlak sadze na koncovke výfuku, koncovka ako taká je stále čistá a strieborná, pretože auto absolútne nedymí (no hlavne že okolo jazdia tdi lokomotívy bez DPF z výroby) a o 2 roky dám na EK známenu 20€ do vrecka aby som mal ja či budúci majiteľ znova pokoj na 2 roky...

+ som dal spraviť aj chip, keďže bez vybratia DPF by to bola samovražda pre turbo vďaka spätnému tlaku, ktorý by vyvíjal DPF filter...
akt: 2005 BMW E46 318CI
ex: 2005 Audi A4 B7 1.8t
ex: 2008 BMW E90 318D
ex: 2003 Audi A6 C5 avant 1.9tdi
ex: 1999 Honda Accord cg9 2.0i ES

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 12. Januára 2016, 09:45

Tento rok dovolenka v CR?

tusiak2

Utorok, 12. Januára 2016, 14:10

handsome napísal:

Tiež nemám DPF, dal som ho odstrániť a prehral soft v aute. Prečo? Lebo keď som kúpil svoje auto, tak už bol upchatý a regenrácia nepomáhala, tak som mal na výber... Kúpim nový filter za pätinu sumy celého auta a vydrží mi ďalších 150 000 km, ktoré s autom i tak nenajazdím za tie dva roky čo ho plánujem vlastniť, alebo ho dám vyčistiť za 500€ s tým, že to vydrží možno 20 000km, alebo tam dám náhradu za 500€ a možno vydrží 50 000km, alebo si ho dám preč ja sám a dám 100€ za softwérové odstránie a všetky tie peniaze ktoré by som dal do origo filtra dám do bŕzd, olejov, filtrov, spojky, dvojhmoty, hardy spojok a čo ja viem čoho všetkého a ešte mi ostane na diaľničnú známku plus mám pokoj na xxx xxx km... A vyhrala tá posledná možnosť, lebo som "RACIONÁLNE" zvážil čo má a čo nemá prioritu, takže by som si odpustil takéto slepé zavrhovanie ľudí iba preto, že niekto vyhodil z auta DPF... To isté sa dlhé roky dialo s ľudmi čo si dovolili zaslepiť EGR...

A áno, spolu s s DPF som tak isto zaslepil a softwérovo odstránil EGR a výsledok? Lepšia spotreba, lepší výkon a kľudnejší chod motora... Negatíva? Mám z vnútra jemný povlak sadze na koncovke výfuku, koncovka ako taká je stále čistá a strieborná, pretože auto absolútne nedymí (no hlavne že okolo jazdia tdi lokomotívy bez DPF z výroby) a o 2 roky dám na EK známenu 20€ do vrecka aby som mal ja či budúci majiteľ znova pokoj na 2 roky...

+ som dal spraviť aj chip, keďže bez vybratia DPF by to bola samovražda pre turbo vďaka spätnému tlaku, ktorý by vyvíjal DPF filter...

Ja som tu uz nechcel pisat, kedze ma tu zakopali pod ciernu zem za to
=D> ale dakujem, aspon niektory ma chapu. A takisto mam chip aj egr off.. Upálte nás ! =P~
BMW 318d E91 09 , N47D20U0
Chip od http://www.powermotion.sk 126kW 171Ps
FOTO http://www.imagehosting.cz/?v=image652.jpg

kompre

Utorok, 12. Januára 2016, 15:41

Ale ved nikto nikoho neupaluje :) len kvoli tomu, že sa to rozmohlo budú sprísnené niektoré veci co zase musis uznat ze je spravne. (to ci je to len biznis, alebo to ma nieco spolocne aj so zdravim to uz je otazka druha a asi si treba nastudovat nejake odborne studie (tie sa v konecnom dosledku daju tiez zaplatit :)).

Som zvedavý, ako sa to bude dat obist, jedine s rovnakym autom a prehodenymi SPZkami. Kazda STK/emis kontrola uz dnes ma kameru a pokial ti cez OBDcko vycitaju nieco co nebude v poriadku (co pri tom co je schvalene v CZ ohladom readines kodov urcite nebude) emisna sa skonci bez nalepky a na technicku ani nejdes, proste to technika nepusti dalej a test emisii sa konci skor ako zacne (to neni zlomena pruzina, nefungujuca stretavacka, alebo nezatahujuca rucna, kde vytiahnes 20€ a v protokole najdes ze brzdovka ma bod varu 20milionov stupnov kelvina, vsetko svieti aj za roh a sofer pri zabrzdeni je tlaceny silou 15G tak to super brzdi). A mozte ratat s tym, ze to cochvila dorazi aj ku nam :).

A co s dalsimi autami, ktore pridu po tomto? Bez DPFka toho uz vela neni. A co s mocovinou za dalsich par rokov? Odtrhnete aj tu nadrzku a korkovy stupel tam date? :)

To ze ten DPF mas vykuchany automaticky znizuje cenu toho auta pri predaji (bazaristi su sice jebnuti, ale nie az tak) a okruh ludi, ktori to kupia bez DPFka sa bude podla mna casom len a len znizovat, kedze bude BU BU BU osveta okolo DPFka coraz vacsia. Jedina cesta bude vedome klamanie, alebo prinajmensom zavadzanie kupujuceho, alebo v lepsom pripade nevedomost kupujuceho, co je do určitej miery jeho problém.
Naposledy upravil/-a kompre v Utorok, 12. Januára 2016, 16:17, upravené celkom 1 krát.

jkk
Auto: E91 330xd

Utorok, 12. Januára 2016, 16:00

tieto "racionalne" kecy si nechajte pre samych seba, clovek si musi nejako zdovodnit ze na servisovanie bmw-cka proste nema no :thumbup: ziadne ine dovody za tym nie su aspon si to priznajte a nehrajte tu formu ze vlastne dpf nema ziadny vyznam a je len na vas ci ho mate alebo nie...a kto porovna odstraneni dpf s dymiacim tdi netusi na co dpfko vobec je

tesim sa na ten den ked cez emisnu jednoducho neprejde ziadne taketo auto :thumbup:
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5

Utorok, 12. Januára 2016, 16:08

kompre :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

kompre

Utorok, 12. Januára 2016, 16:27

noo zase netesil by ma stav ze mam KO DPFko a bol by som nasraty na cely svet ak by som mal diesel a musel by som kupovat nove, ale isiel by som na to asi najrozumnejsou cestou

- cistenie (ale cital som /tu niekde bolo capnute nejake PDFko zo sveta motorov, alebo to bolo na ceskom klube?/ ze ta chemia iba narusi strukturu toho DPFka a tym padom je priechodne, ale nefunguje tak ako by malo /ak najdem dam link/)
- novy orig. DPF (a mam pokoj + by som zmenil styl jazdy ak to tlacim cely cas po meste /sem tam by som sa zviezol dalej/ a servisoval servisoval servisoval /darmo budem mat popici super truper nove origo DPFko ked mi kvoli zhavicom, jednotke zhavenia, termostatom atd.. nebude zbiehat regeneroacia/)

EDIT: ej ale som mudry, ako salamunova rit, ked lejem benzin :lol:

badbat329
Auto: F31
Kraj: Trnavský

Utorok, 12. Januára 2016, 16:40

sak sa nevadte, niekto neda 300€ na cistenie dpf, niekto rad strka prachy do starych vycvachtanych crepov... ked to ma ako hobby preco nie .. pre niekoho je auto len prostriedok na prevoz z A do B za co najmensie naklady nic viac.

Ale faktom je, ze sa za tie roky nezmenilo to, ze za 20€ prejde emisnou na EU6 aj traktor.
Naposledy upravil/-a badbat329 v Utorok, 12. Januára 2016, 16:59, upravené celkom 1 krát.

banned

Utorok, 12. Januára 2016, 16:53

Keby to cistenie dpf malo taky ucinok aky kazdy reklamuje, tak by to mao svoj zmysel a bol by z toho velky biznis. Zaklad je v tom, pisal som to uz neraz, ze darmo je DPF dobre vycisteny, ked vacsinou je na zaciatku DPFka oxidacny katalyzator, ktory uz nekatalyzuje tak ako ma a nevie vyvolat horenie (biely dym, smrad nespalenej nafty pri regeneracii) a nedokaze vypalit filter... Hold je to tak, dpf ma proste svoju zivotnost, a potom novy, alebo off, tazko niekomu do e60 co stoji pomaly 5000ecka davat filter za 2 litre, ze... A tie aftermarkety su vsetko pice, bez zivotnosti a bez ucinnosti... Uvidime ako to realne bude, na STK uz strasili kamerami, a ako to funguje? Za 20e prejde ako to tu spominali hocico, hoc aj mpower s JB4.
banned... ...connecting people :)

kompre

Utorok, 12. Januára 2016, 17:12

ja som s EU5 benzinom nepresiel :thumbup: penazenka bola pootvorena a so znamostami tiez neni problem (policajt a byvaly policajt sedeli vedla mna, to bol v tom čase 3ti pokus \:D/ a to poznali celu STK stanicu)

ako nahle mi pri merani cez OBDcko vybehla lambda nad limit adios dojdi s takym istym autom (farba, motor) a prehodime SPZky. Jasnee pockajte za 5 minut som tu, ak nebude mat fero, tak jozo urcite ma modru 325ku icko s n53.

a to nevravim o tom, ze auto bolo v poriadku, a chodil som ako vajciak hore dole zo servisu na emisne (nastastie zmenili limit pri mojom motore a vsetko bolo pri dalsej emisnej uz v poriadku, iba technik sa pozeral ze preco su limity lambdy na n53 od 0,7 do 4,0 ked 99% inych motorov maju limit 0,97 do 1,03

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní