... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
marttin
Auto: x3 e83 3.0d 160kw
Kraj: Trenčiansky

Re: zhasina xenon

Pondelok, 10. Novembra 2014, 12:05

Robí to ta RJ pod svetlom, prehodil som vyskušal a svietila ..

Neviem mne sa zdala byť cena 60 E , v pohode kedže v takej cene teda vyžšej o niečo sa pohybuju .. a nie je to žiadny NIGHT BREAKER :) Ak by si vedel o niečom kde by som porovnal tu vybojku či je origo tak sem s tým a hned uvidim na čom som ...

ale hovorim zostala mi aj jedna stara vybojka , ta je v poriadku a nezapali ani tu a ta tam svietila roky a nerobilo to blbiny...

Ja potrebujem len svietiť idem na stk a toto mi spraví to auto ....
x3 e83 3.0d 160kw

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 10. Novembra 2014, 12:09

Aku presne vybojku si kupoval a kde? Net je zaplaveny fake produktmi z ciny.

bysto
Auto: e36 323i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 10. Novembra 2014, 15:35

Osobná skúsenosť s HID, najprv to len preblikovalo, potom som musel zhasnúť-zažnut, a zase a zase a nakoniec naskočil - problém bol v ballaste. Ale ako píšem, bola to HID sada, ale princíp je tam ten istý, takze podľa mna máte závadu tam. Čo sa týka vybojok, je tu viacero serióznych predajcov a tuším aj jeden chalan z česka čo sa zameriaval na xenony.

F!0d0r
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 10. Novembra 2014, 15:59

Chalani a čo môj problem? Môže byť že si vybojka a rj nesadnu?

marttin

Pondelok, 10. Novembra 2014, 16:30

Je to 66240.. Zohnal som to cez kamarata. Teda vyzera byt origo pekne potlacena,zabalena atd .. Neviem blizsie som ju neskumal , nahodil som a svietili obe pekne jasne rovnako.. Ak by si mal naozaj foto origo tak ta o nu poprosim. Dakujem.

Ale tak uz som zistil ze problem je s tou rj co je pod svetlom. Skusal som ich rozne menit a testovat , a vsetko ukazuje na tu rj. Uz len prist na to kde je chyba, cosi som cital o tych tranzistoroch tak idem ich skusit vybrat a preskusat.
Este svetlo nerosi ,nezateka ani nic.. Takze jedine este skusit tu rj nahriat ci jej teplo nevadi .. Ale zasa minulu zimu nebol problem...

Ved ak ti idu po vymene zo susedom tak mas problem vyrieseny , vymen ich s nim .. :D
// inak co je u vas blikanie, lebo je blikanim myslim ze xebon zhasne a potom zasvietie .. Ako keby ho niekto vypinal a zapinal ... Ale ak niekomu tak zmuri , teda "blika" ako keby sa triaslo svetlo tak to mne robila davno zla vybojka, potom som dal nove a bolo ok, az doteraz ...

Odoslané z mobilu.
x3 e83 3.0d 160kw

F!0d0r

Pondelok, 10. Novembra 2014, 16:41

Problém asi taký on má klasické 4250k ja 5500k jeho 20 euro jedna po znamosti.... moja 60 euro jedna :)
Blikanim myslím že ju musí nanovo nahodiť starter a časom už ju ani nenahodi

marttin

Pondelok, 10. Novembra 2014, 18:16

Super .. k tej diskoteke sa pripája aj druhe svetlo (ale v tom druhom mam tu vybojku s toho laveho ) takže podozrievam ju ..., ale to ešte nahodi .. takže taký istý problém ako máš ty .. akurat moja jedna RJ to už vzdala ....

musim viac krat zapnuť a vypnuť svetlo aby nabehla ...
x3 e83 3.0d 160kw

marttin

Piatok, 5. Decembra 2014, 16:27

Tak svetla som dal dokopy a svietia.... :D

Musel som kupiť novu RJ svetla , po nahodení svetlo svieti ako ma. Ešte som poriadne vyčistil kotakty a tiež aj ukostrenie svetiel.
Čo bolo tej starej neviem , nebola žiadno opticky poškodena , čo som meral odpory , a diody všetko OK , takže asi jedine to trafko.

Čo sa týka tých výbojok tak som sa začal o to zaujímať , snažil som sa najsť originaly a porovnať ich. Ani som nevedel ake to je zložite kedže každý web uvádza že su to originály.

Ako prve sa dajnu najjednoduhšie rozoznať tým magnetom, stačí priložiť a už máme prvé výsledky.
Ja som mal ešte doma staru OSRAM zo svetla , jedna už bola zla ale jedna mi zostala , menil som obe naraz. Zobral som magnet priložil na tu staru a tam krásne držal , vybral som tie nove zo svetla priložil magnet a nič ( teda mala sila tam je ale to je slabo)

Tak už som začal premýšlať nad príspevkami PetoK , tak som sa pustil do pátrania a prišiel na to že som asi isto kupil FAKE ..

V prílohe je porovnanie , original vs tie moje... dufam že to čo som našiel boli skutočne originály :shock: :shock:
Prílohy
OSRAM_66240.pdf
(289.67 KiB) 144 stiahnutí
x3 e83 3.0d 160kw

F!0d0r

Piatok, 5. Decembra 2014, 16:51

uplne funglovku RJ si kupoval ?

marttin

Piatok, 5. Decembra 2014, 18:38

Nie kupoval som použitu ...ale vyčistil som tie kontkaty a aj ukostrenie , a navyše čo je ta pripojka do RJ (ballastu), pre napájanie , rsp. ten konektor na svetlo , tak v nom som mal ten PIN taký skrutený , tak som to rozobral a napraval ho ihlou..
x3 e83 3.0d 160kw

lubosnl
Auto: bmw 320d 100kw

Nedeľa, 7. Decembra 2014, 03:25

Jasom uz rezignoval chodim ako blikajuci stromcek. Hadam moznost ako vyhodit cele ...... xenony a namontovat miesto toho nejaku sadu led, alebo klasicke svetla. Xenonov mam uz po krk

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Nedeľa, 7. Decembra 2014, 10:18

Ja som tak isto musel kupit novu RJ.... Ale kupil som funglac chinesse shit nahradu za 35 euri aj s kabelazou, cize celu elektroniku staru som zo svetla vyhodil a dal tam toto. Kamos to tak ma uz dva roky a svieti. Viem nie je to origo. Ale patalii so starymi RJ mam uz plne zuby...... Kupoval som od Martin46 :thumbup:

No a idem skusit ten magnet na moje OSRAMky som zvedavy ci fake alebo ne. :shock:

F!0d0r

Nedeľa, 7. Decembra 2014, 11:32

heroe napísal:
Ja som tak isto musel kupit novu RJ.... Ale kupil som funglac chinesse shit nahradu za 35 euri aj s kabelazou, cize celu elektroniku staru som zo svetla vyhodil a dal tam toto. Kamos to tak ma uz dva roky a svieti. Viem nie je to origo. Ale patalii so starymi RJ mam uz plne zuby...... Kupoval som od Martin46 :thumbup:

No a idem skusit ten magnet na moje OSRAMky som zvedavy ci fake alebo ne. :shock:

posli prosim co to mas namontovane + ovladanie clonky atd ide vsetko ako ma ? nesvieti to slabsie ?

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Streda, 10. Decembra 2014, 18:26

Uff..... no nie som si istý či má e46 predFL bixenony a tým pádom aj clonku nejakú..... :shock:

Od pohľadu sa mi nezdá že by to svietilo nejako slabšie alebo čo, ale keby sa to dalo niekam odmerať tak to určite ukáže nižšie hodnoty........ :-k

Takto to vyzerá.
Prílohy
IMG-20141129-WA0003.jpg

pouk69
Auto: BMW e87 130i
Kraj: Nitriansky

Piatok, 2. Januára 2015, 23:32

Caute, dnes som sa vybral na dlhsiu trasu a hned zo zaciatku mi zacala svietit kontrolka - lave predne svetlo. Mam e46 2002, teda FL a mal by tam byt bi-xenon. Stalo sa mi to prvy krat, neviem ake tam su vybojky (ci povodne, alebo ake tam dal predch. majitel). Ked som svetla vypol a zapol, lavy xenon nabehol. Pocas jazdy prsalo, mrzlo. Je mozno dolezite, ze toto lave svetlo sa zvykne zial zahmlievat (podla pocasia, auto stoji vonku).
Cestou domov (po tme) sa mi zdalo, ze mi svetla sem-tam blikaju (teda asi to lave, zrejme zhaslo a RJ sa ho pokusala startovat). Potom lave zhaslo a zasvietila mi kontrolka. Nejake auto ma zozadu aj preblikavalo, tak som myslel, ci mi nezhasli aj zadne svetla alebo co. Zastal som na najblizsej pumpe, lave svetlo bolo zhasnute, vsetko ostatne svietilo v pohode. Mozno ako ho RJ startovala, tak blikali zadne (alebo co, fakt neviem).

Takze podla toho, co tu citam, to vobec nemusi byt vybojka. Kedze sa mi svetlo rosi, mozu tam byt zaoxidovane/skorodovane kontakty a prva vec by bola skontrolovat, ocistit, niecim nastriekat. Potom, ak tomu spravne rozumiem, to moze byt zla vybojka, RJ, alebo lichtmodul, hej? A treba to medzi sebou pokus-omyl testovat.

Ako to vyzera, ked je zla (vypalana) vybojka? Proste zhasne a uz nezasvieti? Alebo sa pomaly vypaluje a je to na nej vidno?
Podla toho, co pisu tu v bode 4 http://www.bixenony.com/casto-kladene-o ... edi-na-ne/, tak tie moje vybojky su uz asi jemne za zenitom (subjektivne sa mi zda svetlo slabe, resp. urcite je slabsie ako dialkove svetla).

Pisete tu, ze sa neoplati davat fejky, cize odporucate Philips a Osram. Btw. nikde v manuali od auta som nenasiel ake vybojky tam mam dat. Mam pozerat D2S 4300K?

Sorry ak sa niekde pytam hlupo, do dnes som o tom nemal ziadne vedomosti.

Pripadne ak mate kontakt na niekoho z NR, kto riesi xenony a vyzna sa, budem povdacny. :thumbup:

diky

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných