... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
fishbone
Autor témy
Auto: Bmw 318i E46 N42
Kraj: Bratislavský

Re: Vakuova pumpa

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 10:59

misak007 napísal:
Kazdopadne dakujem za radu a nevies nahodou ake tesnenie zohnal do tej vakuovky? rozmery nemas, nepovedal ti mechanik?

sorry nedostal som sa skor. Netusim ake tesnenie ale mam doma to povodne. Cize teoreticky by si si ho mohol dopredu podla toho zohnat.

misak007
Auto: E46 & F25

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 21:11

fishbone napísal:
sorry nedostal som sa skor. Netusim ake tesnenie ale mam doma to povodne. Cize teoreticky by si si ho mohol dopredu podla toho zohnat.

Tak keby ho mozes pomerat tak by to bolo super.. urcite by sa to hodilo vela ludom..

Vdaka.. :thumbup:

januar
Auto: e90 320i

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 22:02

blba otazka na co je dobra tato pumpa okrem toho aby fungoval brzda. a co vytvara vlastne podtlak v motori

misak007

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 22:31

januar napísal:
blba otazka na co je dobra tato pumpa okrem toho aby fungoval brzda. a co vytvara vlastne podtlak v motori

Dufam ze sa nemylim, ak hej opravte ma, ale myslim ze vakuovku BMW pouziva odkedy je Valvetronic. Vdaka nemu nema v motore uz moc vyznam skrtiaca klapka, ktora tym padom vlastne nevytvara dostatocny podtlak v sani. Tento podtlak sa bezne vyuziva na brzdy. BMW podtlak nema (resp je asi nedostatocny) a tak pouzivaju pomerne primitivne konstruovanu vakuovu pumpu. Ta sluzi iba na podtlak do posilnovaca brzd. Dufam ze si to dobre myslim... :-k :idea:

fishbone
Autor témy
Auto: Bmw 318i E46 N42

Piatok, 26. Apríla 2013, 10:09

misak007 napísal:
Tak keby ho mozes pomerat tak by to bolo super.. urcite by sa to hodilo vela ludom..
Vdaka.. :thumbup:

pomeram to a dam to sem.

misak007

Nedeľa, 28. Apríla 2013, 10:23

tak som tu vakuovku vybral, rozobral... vymenil som O kruzok a vnutri vo vakuovke som nechal povodne tesnenie len som to natrel gasket sealerom.. uvidim dnes vecer ked to zaschne ako to dopadlo... Pumpu som vsadil do hlavy asi po 7 az 10 minutach triafania - cital som horibilne pribehy ako to tam hodinu triafal... Jediny neprijemny pocit mam z toho ze ked som povolil tie tri srouby co pumpu drzia ku hlave tak som ich volne dokazal vysroubovat rukou. Ked som pumpu nasadil tak som tam dal vsetky srouby len na zaciatok zavitu aby boli urcite v diere ale isli strasne tazko dotiahnut... dotahoval som postupne nech sa to nevzpriecuje ale aj tak isli dost zle.. neviem preco a teraz sa modlim aby to fungovalo ked to nakopnem... snad nebude striekat olej z toho lebo ma porazi. :-k

misak007

Pondelok, 29. Apríla 2013, 19:47

Dnes som otestoval vysledok svojej prace a bol uspesny. Ziaden smrad v aute. Uvidime este po case. Pridavam foto. Na fotke kde je veko vakuovky vidno kde to tesnenie nedoliehalo uz a sroub co bol pri tomto mieste bol cely od oleja. Pumpu aj veko som potom vylestil a odmastil, zalepil gasket sealerom a teraz uz len dufam ze to viac nebudem musiet riesit.
Prílohy
DSC_0521.jpg
DSC_0523.jpg

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných