... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
lukas107
Kraj: Žilinský

Re: Vakuova pumpa

Piatok, 20. Júla 2012, 16:16

ak zhanas vakuovu pumpu jednu som videl v sexshope :D
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i
Kraj: Trnavský

Piatok, 20. Júla 2012, 19:01

=D> =D> =D>

TT-SIMIK
Auto: BMW

Piatok, 20. Júla 2012, 19:20

sexisti tie tesnenia odchádzau pretože nikto nemení separatory,tade potom motor tlačí pretlak von.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

januar
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 20. Júla 2012, 21:07

moze mat ten separator aj vo veci to ze sa motor chova na volnobehu divne niekedy si pridava otacky a zasa ubera a zasa pridava

TT-SIMIK
Auto: BMW

Piatok, 20. Júla 2012, 21:53

Môže ak by ho pridusilo.......motor pridá,potom ho oddusí a zase klesne a potom to kolíše a kolíše.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i

Sobota, 21. Júla 2012, 14:23

TT-SIMIK napísal:
sexisti tie tesnenia odchádzau pretože nikto nemení separatory,tade potom motor tlačí pretlak von.....

ja už ho mám vymenený, čo keď už je neskoro??? :oops:

misak007
Auto: E46 & F25

Sobota, 23. Marca 2013, 15:08

Vidim ze tato tema je uz hodnu chvilu mrtva ale skusim. Mam len otazku ohladne tej vakuovej pumpy. Rad by som si overil ci si domyslam spravne, ked mam nastartovane auto a stojim na mieste, zacnem opakovane stlacat brzdu tak jej ucinok slabne viac a viac a na nejaky 5 az 6 pokus o stlacenie uz nie je ziaden ucinok posilnovaca brzd. Ked pockam par sekund tak sa to obnovi. Pri jazde, najma pri preradovani (povolenie plynu, vymacknutie spojky) pocujem z pristrojovky, resp akoby to ide spod volanku od posilnovaca brzd taky zvuk akoby nasavalo vzduch, taky cucavy podton :smile: Je vakuovka v haji, alebo moze byt len jej tesnenie zle? Tiez obcas zatim smrad spaleneho oleja ked kvpane na vyfuk. separator sa chystam vymenit - neviem kedy bol naposledy meneny. ked niekto mate tusenie co by to mohlo byt, budem vdacny za radu.

januar

Sobota, 20. Apríla 2013, 11:47

otazka podla coho sa da zistit ze vakuovka je v prdeli

fishbone
Autor témy
Auto: Bmw 318i E46 N42

Pondelok, 22. Apríla 2013, 08:47

januar napísal:

malo by to robit podtlak na posilovac brzd, cize ak mas slaby ucinok brzd , ale nedam na to krk...

BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 22. Apríla 2013, 10:02

januar napísal:

ked odkrutis veko oleja, kde sa dolieva, mal by si citit silny podtlak - to veko by malo ist tazsie dole, alebo ho odkrut uplne pri zapnutom motore a prikladaj celu dlan na ten otvor, pokial to zapchas rukou a saje to jak dive, mozes menit separator #-o

a nech ta to nenapadne robit ked je vonku 30 Stuponou a cely den jazdis, lebo si z ruky spravis steak =;
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

januar

Pondelok, 22. Apríla 2013, 10:06

no tak separator bol vymienany aj s hadicami 2 mesiace do zadu ale skoro ziadny podtlak necitit ani chod motora sa nemeni preto sa pytam ci nahodou nie je v prdely vakuovka

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04
Kraj: Žilinský

Pondelok, 22. Apríla 2013, 22:26

misak007 napísal:
Vidim ze tato tema je uz hodnu chvilu mrtva ale skusim. Mam len otazku ohladne tej vakuovej pumpy. Rad by som si overil ci si domyslam spravne, ked mam nastartovane auto a stojim na mieste, zacnem opakovane stlacat brzdu tak jej ucinok slabne viac a viac a na nejaky 5 az 6 pokus o stlacenie uz nie je ziaden ucinok posilnovaca brzd. Ked pockam par sekund tak sa to obnovi. Pri jazde, najma pri preradovani (povolenie plynu, vymacknutie spojky) pocujem z pristrojovky, resp akoby to ide spod volanku od posilnovaca brzd taky zvuk akoby nasavalo vzduch, taky cucavy podton :smile: Je vakuovka v haji, alebo moze byt len jej tesnenie zle? Tiez obcas zatim smrad spaleneho oleja ked kvpane na vyfuk. separator sa chystam vymenit - neviem kedy bol naposledy meneny. ked niekto mate tusenie co by to mohlo byt, budem vdacny za radu.

Podľa mňa máš na 99% netesnú podtlakovú hadicu, možno v mieste napojenia do posilňovača brzd, alebo ti odišiel samotný posilovač.
Skontroloval by som podtlakové vedenie od samotnej vakueovej pumpy až do posilovača... ak to fučí ( prisáva), tak by si to mal nájsť kadiaľ...(sluchom)...

misak007

Utorok, 23. Apríla 2013, 17:54

Ludia pomôžte, nabuduci tyzden mam ist do nemecka a ta vakuovka mi uz tak pusta olej na vyfuk ze auto kontinualne dymi ako sa ten olej skvari na zvodoch. Nehovorim ze vetrak nemozem ani pustit kvoli smradu a dokonca to tak dymi ze aj ked vetram oknom tak to citim v aute.. Bol som v BMW (Lamac) a povedali mi ze to tesnenie pod vakuovku nemaju a ze kym im dojde tak to sa nacakam.. skusim zajtra obvolat este AWT alebo toho tretieho autorizaka v BA ale aj tak Vas chcem poprosit ci sa u niekoho nenajde toto tesnenie nazvys co by mi mohol predat.. potrebujem to cez weekend vymenit..

Schneider - dakujem za radu, ked sa dostanem k tej vakuovke tak popocuvam kde by to mohlo fucat, dufam ze to nebude ten posilovac... :|

fishbone
Autor témy
Auto: Bmw 318i E46 N42

Utorok, 23. Apríla 2013, 20:02

misak007 napísal:
Ludia pomôžte, nabuduci tyzden mam ist do nemecka a ta vakuovka mi uz tak pusta olej na vyfuk ze auto kontinualne dymi ako sa ten olej skvari na zvodoch. Nehovorim ze vetrak nemozem ani pustit kvoli smradu a dokonca to tak dymi ze aj ked vetram oknom tak to citim v aute.. Bol som v BMW (Lamac) a povedali mi ze to tesnenie pod vakuovku nemaju a ze kym im dojde tak to sa nacakam.. skusim zajtra obvolat este AWT alebo toho tretieho autorizaka v BA ale aj tak Vas chcem poprosit ci sa u niekoho nenajde toto tesnenie nazvys co by mi mohol predat.. potrebujem to cez weekend vymenit..

Nazdar, ja objednavam suciastky cez AWT zlate piesky a do 2-3 dni mam cokolvek aj ked to stoji par centov. Chcem ta este upozornit ze vymenit tesnenie pod vakuovkou nemusi vyriesit problem. U mna to vyriesilo az rozobratie vakuovky a vymena tesnenia priamo v nej. Robil to chlapik v servise a tesnenie zohnal nejake univerzalne pretoze origo sa ani nepredava.

misak007

Utorok, 23. Apríla 2013, 22:20

fishbone napísal:
Nazdar, ja objednavam suciastky cez AWT zlate piesky a do 2-3 dni mam cokolvek aj ked to stoji par centov. Chcem ta este upozornit ze vymenit tesnenie pod vakuovkou nemusi vyriesit problem. U mna to vyriesilo az rozobratie vakuovky a vymena tesnenia priamo v nej. Robil to chlapik v servise a tesnenie zohnal nejake univerzalne pretoze origo sa ani nepredava.

Hej cital som a nasiel som aj obrazkovy navod ako chlapik rozobral tu vakuvoku a pretesnil atd... to sa chystam aj ja ale samozrejme aj to tesnenie co predava bmw rovno vymenim ked to bude dole... Nechcem sa k tomu vracat - nemam rad ked nieco musim robit dvakrat.

Kazdopadne dakujem za radu a nevies nahodou ake tesnenie zohnal do tej vakuovky? rozmery nemas, nepovedal ti mechanik?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 13 neregistrovaných