... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

jankuram
Autor témy
Auto: BMW E46 320i A5
Kraj: Košický

ostrekovac xenonov dostava kratky signal

Štvrtok, 24. Júla 2014, 12:49

Zdravim, nefungoval mi uz dlhsie ostrekovac xenonov, pumpu bolo pocut ako bzuci, ale nic nenatlacila. Tak som podla zisteni tuto na fore objednal novu a dal vymenit, no situacia sa nezmenila.
Zistenie zo servisu (Mato Hlavac KE) je, ze sa na pumpu dostava signal len na nieco okolo sekundy, co nestaci na to, aby sa ostrekovace vysunuli a spravili co maju. Ked sa tam pustil natvrdo prud, tak vraj pracovali spravne.

Stretol sa uz s tym niekto?
2004 320i A5 Titansilber
ex: Ford Focus ST

ed25
Auto: e30
Kraj: Žilinský

Re: ostrekovac xenonov dostava kratky signal

Sobota, 26. Júla 2014, 20:36

Ahoj, keď nad tým uvažujem, ak motorček ostrekovačov napojil napriamo, tak neviem, či mohol zistiť ich funkčnosť, pretože ak sú ostrekovače napojené cez RJ, tak majú ostreknúť svetlomety 2 krát za sebou, teda ostreknutie je prerušené. Podľa mňa jemu to muselo stále striekať, kým to mal zapojené, lebo to nešlo cez RJ. Čisto teoreticky - ostrekovače svetlometov sú funkčné len pri zapnutých svetlách a mám dojem, že pri súčasnom naštartovaní motora, avšak len pri piatom aktivovaní páčky ostrekovačov čelného skla resp. aj pri prvom aktivovaní, ale pri dlhom stlačení - toto píšem len, ak by to náhodou nevedel.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 26. Júla 2014, 22:28

Sitko si vycistil?
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jankuram
Autor témy
Auto: BMW E46 320i A5
Kraj: Košický

Pondelok, 28. Júla 2014, 12:35

Ano, viem kedy maju striekat, a presne vtedy sa o to aj pokusaju. Pumpa zavrci presne ako hovoris - parkrat po sebe.

A ak by bolo upchate sitko, tak by to striekalo po priamom napojeni na 12V? Ale mozem to skusit pozriet, len vymyslim ako sa k tomu dostat a co rozobrat.
2004 320i A5 Titansilber
ex: Ford Focus ST

ed25
Auto: e30
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Júla 2014, 22:22

Ja myslím, že sitko je OK, lebo ak by bolo upchaté, tak by to neostrekovalo ani pri pripojení napriamo. Sitko je pod motorčekom, ktorý len vytiahneš dohora, je to ten prvý smerom ku chladiču.
Keď ho už budeš mať vonku napoj ho na 12V a ponor nasávaciu trubku do vody a zisti, či aj pri záťaži vyvinie dostatočný tlak vody, aspoň sa uistíš, či je OK, lebo potom asi už len RJ.

Užívateľov profilový obrázok
dufusko
Auto: E39 Touring
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 31. Júla 2014, 19:49

ja by som to videl na spatny ventil.. spadne ti voda a kym motorcek dotlaci vodu do ostrekov strati impulz z riadiacky.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných