... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
marttin
Auto: x3 e83 3.0d 160kw
Kraj: Trenčiansky

Re: E46/Odpojit klapky u sacieho potrubia,alebo nechat zapoj

Piatok, 8. Augusta 2014, 20:50

Kludne aj vapkou , ale daj preč to čidlo na konci a tiež aby si dačo nestratil .... potom samozrejme riadne vysušiť ... a ešte možeš aj naftou preplachnuť .. ale určite sa daju na to zohnať prostriedky...

To ako vyzerá to sanie je podla mna preto lebo nemá zaslepené EGR a turbo mu tam trošku viacej pušťa oleja nie ? preto sa to tam tak uklada ...

Inak ja som mal ostatné 3 klapky uplne pevne a bez chyby iba ta jedna bola uvolnená ako naschval .. aj som rozmýšlal že tam nechám tie 3 a časom jednu opravim ale nakoniec som ich dal všetky preč ....
x3 e83 3.0d 160kw

UhliC
Auto: BMW 318d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 8. Augusta 2014, 21:01

benzin coca-cola, vsetko moze ...... nieco to pomoze ale vdzy tam nieco ostane. Ja som to robil dlhym drotom a pekne som to zoskriabaval zo stien asi 2 hodiny.
19palec05 napísal:
Nazdar.
Chcem sa spytat cim cistite ten bordel co je v tom sani a tak?Ci len to oskriabat,poutierat a hotovo alebo co?
A este otazka ma nejaky vplyv EGR na tie klapky?Pytam sa pretoze sa chystam ich odstranit ale EGR keby nezaslepim tak to nevadi ci?
Dakujem

UhliC
Auto: BMW 318d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 8. Augusta 2014, 21:02

este tu niekto pisal ze to cistil pripravkom na krby :shock: ale to som neskusal

marttin

Piatok, 8. Augusta 2014, 21:08

Niekto si dal na tom zaležať :)
Ja som dal to zatovoril nalial cca liter nafty nechal asi 2 hodinky .. sem tam potriasol .. vylial , zobral pre niekoho vysokotlakový čistič a vystrikal som s tým každý otvor poriadne .. išilo to podla mna krasne ...
x3 e83 3.0d 160kw

F!0d0r
Kraj: Zahraničie

Sobota, 9. Augusta 2014, 01:31

coca cola u mna nezabrala macalo sa to celu noc.... sprej na cistenie EGR zabral ale trebalo toho striekat vela... a ten pripravok na cistenie skiel krbov bol uzastny nastriekal a zotrel alebo kusok posuchal a bolo :)

marexx796
Auto: bmw 3 e46 330d 135kw
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 9. Augusta 2014, 12:23

no mam na tom takmer 300 000 bez cca 2000km :D a tak ako pisal marttin EGR nemam zaslepene :) nemam rad zbytocne kontrolky :) ale pred tym som mal audi a4 2,5 tdi a ked som tam zhodil sanie bola rura este viac zasrana ako tu :) ono to nieje olejom lebo v podstate ten ani nedolejem od vymeny po vymenu a je stale v polke risky..

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Utorok, 12. Augusta 2014, 07:51

bud rad ze si tam mal ten bordel, vdaka tomu tam zostala ta klapka zaaretovana :D

19palec05
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Sobota, 16. Augusta 2014, 14:04

Nazdar.Dnes som si rozobral sanie aj ja ze pozriem tie klapky a vycistim,ale klapky tam uz neboli a problem je v tom ze 2 tie podlozky s gumickami-ako su na foto,mi tam chybaju.Bojim sa ci spadli mne alebo je mozne ze by tam neboli uz ked to mal rozobrate ten predosli majitel?Ako sa da rozumne zistit ci nesupli do motora?dakujem
Prílohy
DSC_0113.jpg
DSC_0113.jpg (65.98 KiB) 2544 zobrazení

TT-SIMIK
Auto: BMW

Sobota, 16. Augusta 2014, 14:20

Minikamerou to kontrolujem ja,alebo zubarske zrkadielko,kupis v lekarni....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

19palec05

Sobota, 16. Augusta 2014, 15:05

TT-SIMIK napísal:
Minikamerou to kontrolujem ja,alebo zubarske zrkadielko,kupis v lekarni....

Premyslal som ze kupim taky ten magnet dlhy ohybny a pichnem to do vnutra.Neposeriem tam nieco s magnetom? Vies keby sa magnet prichyti o vstrek alebo tak len toho sa bojim...a musia tam byt tie podlozky?Lebo je tiez mozne ze predosly majitel ich stratil a vykaslal sa nato..ale to je len jedna z moznosti...a tiez to mohlo padnut niekde na prevodovku...este to popozeram

marttin

Sobota, 16. Augusta 2014, 19:39

Tak oni zvyknu vypadnuť ked sa tam dava sanie,a najelešpie zistiť to tak ak teda nemáš k dispozicii tu kameru lebo neivem či to je magneticke treba skusiť .. Ale tak k tomu ako to zistiť skusiť porovnať ako vyzerá ten priestor kde boli a ako ten kde neboli , podla mna tam bude nejaké zanesenie okolo kde neboli ( teda ak vypadli predošlému majitelovi) Ale inak mne nikdy nevypadli pri vyberaní ale pri vkladaní naspať :)
x3 e83 3.0d 160kw

19palec05

Nedeľa, 17. Augusta 2014, 10:11

marttin napísal:
Tak oni zvyknu vypadnuť ked sa tam dava sanie,a najelešpie zistiť to tak ak teda nemáš k dispozicii tu kameru lebo neivem či to je magneticke treba skusiť .. Ale tak k tomu ako to zistiť skusiť porovnať ako vyzerá ten priestor kde boli a ako ten kde neboli , podla mna tam bude nejaké zanesenie okolo kde neboli ( teda ak vypadli predošlému majitelovi) Ale inak mne nikdy nevypadli pri vyberaní ale pri vkladaní naspať :)

No to si ma tiez nepotesil ze vypadavaju pri vkladani aj...a to ako zistim potom ci su tam ked tam nieje nic vidiet??? :roll: No podla toho ako je to tam otlacene by som povedal ze tam boli vsetky asi...vyzera to tam rovnako na vsetkych.Blbe je ze mne najprv chybali 3 a jednu som nasiel na alternatori lezat,tak som aj zistil ze je to magneticke pretoze som ju vytiahol srobovakom s magnetickym koncekom...no tak uvidim pondelok.....skusim kupit ten magnet ak ho zozeniem lebo aj tak cakam este na zhavic a ked tak este poriadne prezriem vsetky zakutia kam to mohlo spadnut mimo teda aj od spodu auta...aspon ho budem 1.krat vidiet zospodu =D>
Tak drzte palce..potom napisem ako som dopadol.

lukas111
Auto: E60 525i
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 29. Novembra 2014, 15:45

dneska som to vybral aj ja ale zatial som len bruskou odfajcil tie nity dal dole lopatky a ostali len hole tycky....je to len zatial...na dalsi rok to zaslepim zaslepkami ( mozno aj v pondelok ked to budem davat do kopy ak do vtedy dake zozeniem :D ak nie pocka...sak do tych holich tyciek sa az tak neoprie ten vzduch v sani )

MirekG
Kraj: Zahraničie

Utorok, 2. Decembra 2014, 21:44

Zdravíčko, teď jeden dotaz z Ostravy. :-)

Pořídil jsem e92 330d, dělám na tom teď nějaký ten velký servis a v rámci toho jsem sundal sání. Klapky tam jsou, zanesené jako prase ale drží. Přesto jsem odhodlaný buď koupit preventivně nové sání s novými klapkami, nebo je zaslepit. Zajímá mě Váš názor na to, jestli jsou u těchto motorů v e9x stejně kazové, nebo jestli už to je vychytané a nemám se čeho bát. A taky jestli to případné zaslepení bude mít nějaký vliv na DPF? Díky

Bigo
Auto: BMW E46 318i

Re: E46/Odpojit klapky u sacieho potrubia,alebo nechat zapojene?

Nedeľa, 26. Januára 2020, 12:23

Ahojte neskoro ale predsa som to tu prelistoval a nenašiel som či sa to týka aj benzínových motorov, E46 318i,, Dakujem

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných