... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
TT-SIMIK napísal:Nie ja ich tam mám tiež.....na E46 320D 150ps sa davali stale...ja nemám info,že bysa nedavali.....ani do 3L diesla nemám také info..len to že od EU4 boli zosilene........inak to egr u teba je normalne..kedže máš aj lambda sondu v kate.....inak da sa to urobiť...niekto to tu pisal,že sa to dá egr nadobro odstaviť v RJ motora...donuzo to tušim pisal.....že to dal robiť cez diagnostiku alebo tak nejak...čitaj.... technicke-okienko/zaslepenie-egr-t21757-60.html
shamanx napísal:
Tak ja som dnes zistil, ze na E46 320D 150PS rok 01 ich nemam vobec, resp. mam sanie bez klapiek, zahada
TT-SIMIK napísal:
Ak si ho mal dole a niesu tam,tak máš sanie z 318D,lebo iba to nemalo klapky ked malo manualnu prevodovku,inak motor z označením M47N mal vždy klapky....
Schneider napísal:Ahojte,
rozobral som svoje sanie, a klapky boli vcelku v dobrom stave.... Pohrával som as aj s myšlienkou všetko umyť, a poskladať naspäť, nakoniec som ich vyhodil...
Záslepky: - posvojom, do púzdra závit M5, a skrutka, lacné, funkčné...
ALE, potrebujem vašu pomoc radu...Asi na druhý deň po tomto zásahu sa mi rozsvietila žltá kontrolka motora, podľa všetkého dáka vada...
- je normálne, že po takejto úprave má s tým motor problem ( sporadická alebo funkčná chyba) ?
- súvisí to s chýbajúcimi klapkami a faktom, že pomerne dôkladne sanie ( aj sondu v saní)som vyčistil benzínom a WDčkom?
TT-SIMIK napísal:Ak si to ešte nerobil,tak cca. 2 hodiny aj to nebudeš čistit do detailov,kontrolka svietit nebude ak egr zapojiš a nechaš ho pracovat ta ako má,klapky si to auto nevšimne odpojene,ale samozrejme nechaj ventil zapojeny,stači len ten elektricky,podtlakovy môžeš vyhodit....
mono3 napísal:este vas poprosim o jednu radu cim sa do da vycistit
bude stacit technicky benzin alebo mate nejake lepsie odprucania?