... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
elaxes napísal:chalani, pozeral som etk, a na obrázku sania som ich nikde nenašiel, kde to je presne v saní, ma niekto obrázok?
olafson napísal:
takze sani bez klapek zacali davat az od 10/2004? sakra, to je smula pac mam 9/2004. To znamena ze mam tedy ty osicky klapek pouze zesilene, ale mam je tam... Riziko ulomeni by tedy malo byt mensi..
jinak mam EU4, pac pri zaslepeni EGR mi to hlasilo chybu na BC...., po opetovnem zapojeni a smazani chyby diagnostikou to bylo OK...
diky za radu.
donuzo napísal:
:) nezacali..ja mam 11/2004 a mal som ich tam,,,uz som to vyhodil a zaslepil....klapky su tam len koli euronorme...resp..ked sa odstrania,tak moze klesnut troska krutak v spodnej casti (0-1600ot),,nakolko je zhorsene vyrenie vzduchu vo valci,,ale to je necitelne....kakze podla mna dalsia vec,ktora je tam na nic :)))
karcis napísal:
Ahoj. Presne toto mi povedal mechanik,za to moze znizit krutak ma malych otackach,ale ze je to nespoznatelne.
A ty si ich vyhodil alebo odpojil. Ak si ich vyhadzoval ty! Bola to pohode robotka?? Dik.
donuzo napísal:
pre mna v podohe,,,demontoval,,vysustruzil zaslepky a zaslepil... :)
pexon napísal:btw na tej druhej stranke spominaju, ze odstavenie EGR moze viest k skorsiemu odideniu turba
donuzo napísal:A aby som nezabudol tu je ako to vyzera len ked hlavicka skobika odpadne z klapky (ak by to tam niekto este chcel nechat:))
http://www.pmwltd.co.uk/swirl_flaps.pdf
TT-SIMIK napísal:
poškodenie turba???? a prečo????? napíš čo si za dozvedel.....
pexon napísal:z tejto stranky, ale to som len narazil na to ked som hladal info o tych nestastnych klapkach
http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f3/ ... aps-t5537/
EGR.
The EGR valves can have a restrictor installed, it needs to be no smaller than a 7mm hole otherwise it will flag up a fault light on later models, this feeds enough exhaust gas and seems to keep things cleaner and can help with performance, the downside is the EGR actually reduces the combustion temperature so disconnecting it completely or even restricting it may have consequences later on(premature turbo failure)
karcis napísal:
Ahoj. Chcem sa spytat ci by si mi vedel take zaslepky spravit,samozrejme zaplatim. Dik..
donuzo napísal:to je blbost...turbo mozes poskodit len teplotou(neratam mazanie a pod),,,tzn. AFR menej ako 1:11,,,aby to horelo vo vyfuku,,,pri standarte je koli katu afr u diesla 1:14,5 tzn. ze teplota je vacsia v spalovacom priestore a nejde na turbo...ja mam horenie viac vonku mam tam cez 300ps ,,egr odpojene a lopatky vo vyfuku su ako nove...
pexon napísal:
ja len citujem co som nasiel