... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
alfi666 napísal:jj... lopatky su presne nato, aby aj v nizkych otackach z maleho mnozstva vyfukovych plynov bol velky plniaci tlak.. a zase ked stupnu otacky, tak sa lopatky musia odklonit aby nebol plniaci tlak zase prilis velky a aby turbo az tak nebranilo prudeniu vyfukovych plynov, ked ich aj tak nepotrebuje...
Mne to napriklad taha velmi dobre odspodu, ale vo vyssich otackach uz nie... cize ma napada, ze mozno sa odklopia lopatky az prilis
zhmp napísal:
Presne tak Alfi.....presne na to služi ten šrob na tiahle turba....na nadstavovanie naklapania lopatiek....ak ho máš moc nadstaveny....ide ti skorej odspodu ale hore už nemá taky tah ak ho maš malo nadstaveny..zabera neskorej odspodu ale zase vo vyšších točkach má vyšší tah....takže treba tam mat nadstavenu zlatu strednu cestu podla mna.....))))
SigSauerBang napísal:Pomôže ked´ zaslepím ten EGR ventil,aby sa mu chcelo odspodných otáčok?
Ď
SigSauerBang napísal:
-Mne zas nejde odspodu,totálny bicykel,a potom nad 2000ot až po 4500ot/min ide ako bezínový 6valec. Pomôže ked´ zaslepím ten EGR ventil,aby sa mu chcelo odspodných otáčok?
Ď
zhmp napísal:...ale zatial neviem prečo je bmw od spodu take lenive.....čo sa tyka tohoto motora....((((
alfi666 napísal:
Jazdim aj Oktaviu 2 TDi.. tu slabsiu verziu (daco okolo 100 koni)... a nezda sa mi, ze by to malo nejak extra skory narast... tusim, ze az okolo 2000 otacok
Moje ma zatah uz od cca 1700... ked bude prilezitost tak ta mozem previest... moje je skor lenive vo vyssich - tak ako som pisal :)
zhmp napísal:Može byt ale viac ludi mi hovorilo čo má toto auto že ten pravy buch je niekde okolo 2500 a to je už dost neskoro......podla mna....
alfi666 napísal:
Tak to je fakt zaujimave jak su tie auta odlisne... mne uz vtych otackach pomaly zacina ubudat vykon a od 3000 sa uz hore len dotahuje....
fakt mam asi daco zle nastavene alebo nieco neslape ako maa
alfi666 napísal:
Tak to je fakt zaujimave jak su tie auta odlisne... mne uz vtych otackach pomaly zacina ubudat vykon a od 3000 sa uz hore len dotahuje....
fakt mam asi daco zle nastavene alebo nieco neslape ako maa
retepp1 napísal:Tak pozri ako máš zapísané v papieroch...
zhmp napísal:No v papieroch nieje písane kedy ti má zatiahnut turbo....))))je tam len krutiaci moment v rozmedzí otáčok a to je ine....aj ked to znamena že kedy má auto max. tah......
retepp1 napísal:Však presne, ale keď je tam max. na 3500ot. a tebe stráca ťah pri 2500ot. tak zistíš že chyba bude v tvojom aute.... Ale uznávam že to neni prave najlepší spôsob....