... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
alfi666 napísal:Pocuj... a preco to neurobis kvazi origo?.. normalne tam pripoj tie vysokosvietive diody ktore mas na brzdu - a paralelne ktomu pripoj tu 21W ziarovku.... BC si bude mysliet, ze je vsetko OK a tym padom tam pusti len 4V.... takze tie vysokosvietive LED by tiez mali svietit len slabucko - ako keby parkovacky...
Takto si to neskusal?
Ked to tak nepojde, tak treba dat stabilizator na 3V.. .ktomu paralelne pripojit vsetky diody... a na vstup toho stabilizatora mozes dat aj 4V aj 12V.. stale to bude svietit
alfi666 napísal:LEDky maju napajanie niekde okolo 3V... cize 4V je uuuplne v pohode... treba ich pripojit cez stabilizator, alebo pomocou rezistorov a zenerovej diody
Ak to chces na hulvata, tak medzi to daj relatko na 5V.... pridas ktomu jeden kondenzator a tych 4V ti to v pohode zopne... no a napajanie pre diody natiahnes hoci zrovna od baterky
crumar napísal:A neda sa to ojekabatit preprogramovanim licht modulu?
zhmp napísal:Ja viem kolko je napajanie diod.....lenže tie diody vo svetle su naletovane a pripravené na 12 V ...a hotovo...chapeme sa???takže to nieje že tam je napojene 20 diod paralerne a hotovo...))))))
alfi666 napísal:
Okej okej :))) klud.... no ja som myslel, ze ty si robil aj to samotne svetlo (tak ako si BLACKMW robil)... tak potom to sprav cez to relatko, tak ako som ti pisalnajjednoduchsi sposob
profor napísal:Ja si myslím že tam tie 4V nie sú ale tvoj merák to ukazuje lebo sa nevie vysomáriť z PWM ktorým je napájaná žiarovka.
viď obrázky
takže ja to vidím asi na striedu asi 70:30 alebo aj menej
skús urobiť takto
alfi666 napísal:vobec nieje to presne tak ako to pise profor... urcite je to riesene cez PWM
.. tak je riesene aj stmievanie vnutorneho osvetlenia.. atd
Ta schema co ti nakreslil na 99% bude fungovat
PS: tvoj merak meria dobre.. ale on meria priemer.. cize ked je tam pocas jednej sekundy 50krat 0V a 50krat 12V tak on to spriemeruje a vznikne mu z toho 6V - taky je princip