... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Re: E46 - LED svetlá na facelift

Sobota, 4. Apríla 2009, 12:31

Pre neveriacich mojej schéme :D :D

zapojenie bolo najprv merané s 1000uF kondenzátorom a 120ohmovým odporom a diodou 1N4007, potom som paralelne pridal 4700uF takže dokopy 5700uF, odpor ten istý aj dioda.

Odporom tieklo 90mA cca

...myslím že keby som ja niečo takéto potreboval asi by sa tu nenašiel nikto kto by to bol ochotný merať...
Prílohy
Pred a po vyhladeni s 1000uF a 120R.jpg
dva priebehy, najprv pred diodou a potom za spolus kondíkom 1000uF a 120R záťažou
Pred a po vyhladeni s 1000uF a 120R.jpg (125.98 KiB) 1881 zobrazení
Pred a po vyhladeni s 5700uF a 120R.jpg
dva priebehy, najprv pred diodou a potom za spolu s kondíkom 5700uF a 120R záťažou
Pred a po vyhladeni s 5700uF a 120R.jpg (124.23 KiB) 1881 zobrazení

alfi666

Sobota, 4. Apríla 2009, 18:53

Profor =D> =D> ... uplny suhlas ;)... uz ked si spomenul PWM, tak mi hned bolo jasne, ze to bude takto riesene.... ;)

zhmp: a ty uz teraz vies, ze co mas spravit 8) zapoj to podla proforovej schemy a pojde to ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

retepp1
Auto: E46 330D
Kraj: Košický

Sobota, 4. Apríla 2009, 21:54

Nádherná praca Profor, musim uznať že si si natom fakt dal záležať, predsa je tam PWM aj keď som si to nemyslel, ale to je len ďalši dôkaz Nemeckej Geniality a preciznosti... =D>
BMW 318i E36
BMW 330D E46
BMW 640D xDrive F06

profor

Sobota, 4. Apríla 2009, 23:30

No Ďakujem za uznanie...aspon dakto :)

zhmp sa s tým bude musieť aj tak pohrať, kapacity, ešte by som dal nejaku schottky diodu namiesto tej univerzálnej ktorá má úbytok asi 0,5 až 0,7V...

treba kuknuť nejaku schottky diodu ktorá má nízky úbytok napätia ale to je asi aj tak zbytočné lebo taká je na prúd niekoľko desiatok ampérov v púzdre TO220 a nie je rovno z najlacnejších :D

retepp1
Auto: E46 330D
Kraj: Košický

Nedeľa, 5. Apríla 2009, 00:48

No uznanie si určite zaslužiš, nečakal som že to tak pekne prepacuješ, ale musiš pochopiť pre 98% učastníkov tochto fóra je to čo si napísal úplna hatlanina, ešte aj ja ako elektrikar som sa nadtým musel niekedy pozastaviť a porozmýšlať čo vlaste si chcel povedať, proste vydieť že sa v elektronike fakt veľmi vyznaš... :wink:
A ešte k téme: Podla mňa ten ubýtok je v tomto pripade uplne zanedbatelný, takže to zhmp môže kludne spraviť podla tvojej schémi a účel to určite perfekne splní.... :D
BMW 318i E36
BMW 330D E46
BMW 640D xDrive F06

pepo286

Nedeľa, 5. Apríla 2009, 01:09

len jedno slovo: 'MANIAK' =D> =D> =D>
E46 320D Touring 100kW (2001)

profor

Nedeľa, 5. Apríla 2009, 07:21

Ďakujem ešte raz :)

Ja si tiež myslím že tých cca 11V čo je na výstupe mojej schémy pri obrysovkách je ok, tie diody v svetle by mali mať predsa nejaký regulátor ktorý by mal pracovať v určitom rozmedzí napätí vstupných a mal by dávať diodám stály prúd nie napätie...no uvidíme :D hehe

som zvedavý čo zhmp zistí =D>

TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 5. Apríla 2009, 11:02

profor napísal:

Ja si tiež myslím že tých cca 11V čo je na výstupe mojej schémy pri obrysovkách je ok, tie diody v svetle by mali mať predsa nejaký regulátor ktorý by mal pracovať v určitom rozmedzí napätí vstupných a mal by dávať diodám stály prúd nie napätie...no uvidíme :D hehe

Takže takto......ja som nikdy o proforovi nezapochyboval ani na sekundu.......!!!!!!!,na začiatku to boli všetko teorie,bez dokázanej praxi...tak preto som potreboval na 100% vedieť,že to bude fungovať......aby som mohol konať......))))takže moja gratulacia ide proforovi,ktorý mi už viacej krát pomohol a to si mooooc cenim......))))))a tak isto dakujem všetkým čo sa angažovali....))) profko takže tvoja schéma plati a tej sa držím....ak by si mal ešte nejake vylepšenie tak daj vedieť.....))))) 8) 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Jaseba
Auto: E46 325CI

Pondelok, 6. Apríla 2009, 08:37

zhmp napísal:

ale kupil obyčajne žiarovkove???...treba tam trošku upravit zapojenie žiaroviek.....kedže face to ma inak.......origo ma svietit 3x tretavačka na každej strane ked počitam aj kufrove.........a hore je brzda,pod nou smerovka a v kufri hmlovka/stretavačka(dvojvlaknova žiarovka) a spiatočka.....treba sa s tym pohrat aby to svietilo tak ako ma.....lebo origo zapojenie je tam ine ako na face....

faceovy konektor ma 7 polovy kontakt a má 4 žiarovky......
predfacovy konektor má 6 polovy kontakt a ma 3 žiarovky...

tie spojky tam pasuju pekne, na kufor to este nema kupene, len problem nam stale robi ta horna brzda ktora svieti, sice slabsie ale ked je stlacena brzda tak silnejsie, pozeral som to zapojenie a to je dobre, idu dobre smerovky, obrysovky, kufrove svetlo, vsetko je ok len ta brzda furt svieti, 4V bez stlacenej brzdy, 12V pri stlacenej
BMW 325CI E46

Jaseba
Auto: E46 325CI

Pondelok, 6. Apríla 2009, 08:41

profor napísal:

=D> =D> =D> =D> =D>
BMW 325CI E46

TT-SIMIK
Autor témy

Pondelok, 6. Apríla 2009, 11:38

Jaseba napísal:
tie spojky tam pasuju pekne, na kufor to este nema kupene, len problem nam stale robi ta horna brzda ktora svieti, sice slabsie ale ked je stlacena brzda tak silnejsie, pozeral som to zapojenie a to je dobre, idu dobre smerovky, obrysovky, kufrove svetlo, vsetko je ok len ta brzda furt svieti, 4V bez stlacenej brzdy, 12V pri stlacenej

No práve to je problém,že na predface boli na stetavačkach 2 žiarovky...jedna jednovlaknova a druha dvojvlaknova a obe pri stretavačkach svieta a pri brzdení sa zosilni ta jedna žiarovka a to robí ten problem....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

profor

Pondelok, 20. Apríla 2009, 22:22

zhmp: pobádal som dnes nad doskou do hmlovky aby svietili obrysovky len tri rady a pri hmlovke nech to svieti všetko naplno.

Inak tá origo doska je na niečo také pripravená akurát by sa stalo že by niektoré svietili silnejšie a iné slabšie.

navrhol som schému a nakreslil dosku podľa origo rozmerov a tá je na fotke.

Odpory sa doladia potom, je to z časti SMD - na obrys a sú tam aj normálne odpory na hmlovku spolu aj s SMD diodami
Prílohy
depo_hmlovka_prava.jpg

TT-SIMIK
Autor témy

Utorok, 21. Apríla 2009, 10:25

profor napísal:
zhmp: pobádal som dnes nad doskou do hmlovky aby svietili obrysovky len tri rady a pri hmlovke nech to svieti všetko naplno.

Inak tá origo doska je na niečo také pripravená akurát by sa stalo že by niektoré svietili silnejšie a iné slabšie.

navrhol som schému a nakreslil dosku podľa origo rozmerov a tá je na fotke.

Odpory sa doladia potom, je to z časti SMD - na obrys a sú tam aj normálne odpory na hmlovku spolu aj s SMD diodami

Na tohoto človeka možem povedať,len jedno..........je to profík aj ked to o sebe netvrdí......ale je to pán majster!!!!!!!!!!!!!!!!!! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Profko.....tak len nech to čím skorej fičí aby som sa mohol vytešovať a dať na forum foto..už na aute......)))))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

profor

Utorok, 21. Apríla 2009, 17:30

už som to odoslal na vyrobu

TT-SIMIK
Autor témy

Utorok, 21. Apríla 2009, 21:49

profor napísal:
už som to odoslal na vyrobu

supeeeeeeeeer...........))))))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných