... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
ice.blade napísal:kludne tam daj zo dva tri deci destilky... neuskodis tomu, snad nebudu mrazy viac ako -15, -20 stupnov...
svanto66 napísal:idem to kuki aj ked je vonku zima ako v ruskupocuj a ohladom toho dolievania? co tam mam dat? a co ta zelena chladiaca??
SigSauerBang napísal:no ja som myslel na tú zakrúžkovanú
efendy napísal:
1. Prečítaj si tieto stránky:
Interval vymeny chladiacej zmesi VALEO
Chladiaca zmes
E46/330i - Aku a kolko nemrznucej kvapaliny
E46/320d - chladiaca,olej
2. Zmeraj si do mínus koľkých stupňov máš teraz chladiacu zmes a podľa toho dolej. Ak máš do -10*C radšej dolej nemrznúcu zmes, ak do -20*C stačí doliať destilovanú.
caliopcar napísal:Ahoj, tú kvapalinu odmeriaš hustomerom, natiahneš tam kvapalinu z expanzky, a na na stupnici sa ti ukáže pri akej teplote má bod tuhnutia.
caliopcar napísal:niekde v obchode. Asi najlepšie v autosúčiastkách, alebo tak niekde.
svanto66 napísal:
da sa to aj inak zmerat?
efendy napísal:
prečo to chceš inak zmerať ?
ten hustomer kúpiš vo väčšine obchodov s autosúčiastkami , ale určite to predávajú aj v nejakom Baumax, Hornbach ... a stojí to len 1.5 eura
http://www.doplnkydoauta.sk/zima/merace ... p4893.html
svanto66 napísal:
ty si mi pisal ze si to mam zmerat hm? nestaci len doliat?
efendy napísal:
Ako chceš. Stačí aj doliať.
Písal si , že bývaš v oblasti kde sú veľké mrazy.
Ja by som to zmeral na tvojom mieste, a podla toho koľko nameriaš , dolej chladiacu zmes alebo destilovanú vodu.
Ten hustomer je lacný, a zíde sa ti aj keď budeš nabudúce dolievať chlad. kvapalinu
svanto66 napísal:
ak ho zajtra zozeniem niekde tak kupim ak nie tak asi len dolejem..nemal by som tym hadam nic pokazit hm?
efendy napísal:
Nemal by si pokaziť nič ale:
Ak je príliš veľa dest.vody a málo nemrznúcej - budeš mať len do napr. -10*C a ak vonku bude -15*C môže ti zamrznúť expanzná nádobka a praske, bude treb kúpiť novú
Ak je príliš málo dest.vody a veľa nemrznúcej - zníži sa účinnosť chladiacej zmesy (myslím že ak je pomer viac ako 40:60 , ale nie som si istý , možno si to mýlim s VW)