... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
epi
Autor témy
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

e46 FL-kastliky lakt. opierky

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 09:06

Cau chalani.

Poniektori uz viete ze som tu novy :D
Ako tak citam rozne prispevky tak vela zvas po kupe jazdeneho baworaka robite rozne servisne ukony...menite a kontrolujete rozne veci. Ja som si "zaobstaral" elektronicku verziu knihy "e46 -Jak na to".

Chcem sa Vas teda opytat, ci je tato kniha fajn, ci sa nou mozem riadit, resp. Vase skusenosti s nou.
Dalsia otazka je, co mi poradite, ake veci mam skontrolovat pripadne vymenit? Chcem si byt isty ze som prenho spravil vsetko (samozrejme v ramci moznosti - hlavne tych financnych :D :D ).

Auticko sa mi javi vo velmi dobrom motorickom aj estetickom stave...zatial nic nebucha neklepe nevrzga...akurat trosku(miestami zanedbatelny) hluk od niektoreho z kolies ide...uvidim co sa zmeni po nasadeni zimnych pneu.

PS2: niektore otazky su pre vas mozno uplne samozrejmosti no u mna je toto prva skusenost s baworakom tak berte ohlad pls :oops:
Naposledy upravil/-a epi v Sobota, 30. Marca 2013, 15:10, upravené celkom 2 krát.

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Re: kupil som jazdenku...co vsetko mam skontrolovat/vymenit?

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 16:24

1. prevádzkové kvapaliny
2. filtre
3. kladky, remene, napínaky
4. kontrola bŕzd
5. diagnostika

určite som ešte niečo zabudol :wink:

KISS-MY-ASS
Auto: BMW E46 330d Touring
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 16:46

Podvozkove časti ako čapy silenty, stabilaky a podobne
BMW E39 528i M packet
EX BMW E46 330Ad Touring M packet
EX AUDI Q7 3,0TDI S line
EX BMW E36 320i Coupé M packet
EX Rover 75 1,8B
EX Seat IBIZA 1,4B

Majki1

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 20:01

Zozen si niekoho,kto to auto mal popripade sikovneho mechanika-zober to na rampu nech Ti cekne podvozok a ostatne veci a uvidis sam,kolko zainvestujes...
Ja som tak kupil ojetinu a do pol roka som riadne pustil ,,perie,, ale teraz sa uz iba vozim a menim filtre olej a sem tam cosi vymenim,co sa mi nepaci-alebo nefunguje tak ako ma...inac ho neak necackam...

epi
Autor témy

Piatok, 9. Novembra 2012, 23:20

dakujem za rady
jj, zajtra pride kamarat...mal uz niekolko baworakov...sikovny chlapec..tak uvidime :) pofotime...pridam aj fotky ked budu pekne :)

inak...od kolies pocut nejaky hluk...pneumatiky to nie su...mate s tym skusenosti???

fox1k
Auto: BMW

Sobota, 10. Novembra 2012, 00:16

skús definovať hluk :wink:
môžu to byť poloosi, diferák, kardan a uloženie kardanu, ložiská, atď ..

Majki1

Sobota, 10. Novembra 2012, 01:17

budes mudrejsi,ked Ti to pozrie...s tym hlukom to moze byt kadeco...

epi
Autor témy

Sobota, 10. Novembra 2012, 11:16

tak..hluk ide niekde od priestoru kolies...a pocut to cca priblizne pri kazdom kolese rovnako..takze kardan to asi nebude...ani diferak...

a co sa samotneho zvuku tyka...nie je nejak vyrazny alebo velmi hlasny...znie mi to ako hluk nekvalitnych pneumatik len mozno trosku silnejsi...taky hukot proste...lenze vcera som nasadil fungel nove matadory (ktore mal oco na lagune pred cca 2 rokmi a tam to nerobilo...takze pneu to tiez nebude) a nic sa nezmenilo....myslim si ze to bude nieco ako loziska alebo poloosy...vy si co myslite? :)

epi
Autor témy

Pondelok, 12. Novembra 2012, 21:11

takze mame tu dalsiu novinku...
na pristrojovke mi svieti zlte EML (pri jazde do kopca ked pritlacim mierne na plyn aby som udrzal otacky)....na diagnostike mi povedali ze to je SNIMAC POLOHY VACKOVEHO HRIADELA (na vyfukovej casti)...vraj investicia do 100eur bez prace...
mam to vymenit cim skor alebo v tom nevidite ziaden problem...
poznamka: auto pri signalizacii EML nestraca vykon (aspon to nie je citit)....dakujem....

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Pondelok, 12. Novembra 2012, 21:25

vymenit si to vies aj sam, to je jedna srubka. ja som mal snimac tiez vadny, ale EML mi nesvietilo, takze by som si nebol taky isty ze je to prave to.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Streda, 14. Novembra 2012, 17:24

No 318i mali aj snímač výfukovej aj sacej vačky? Výfukovú som mal aj ja v prdeli a ELM nesvietilo. U koho si bol na diagnostike?

Hluk od kolies som nepochopil, kvalitne pneumatiky tam nemáš, zimné matadorky hučia ako šialené a nepochopil som či si dal tie isté 2 roky staré čo boli na lagune alebo kúpil nové, rozmer pneu pri hluku hrá podstatnú úlohu a neviem neviem či 3er a laguna používajú rovnaký.........
Naposledy upravil/-a heroe v Streda, 14. Novembra 2012, 17:49, upravené celkom 1 krát.

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Streda, 14. Novembra 2012, 17:43

a pochybujem že ti v predu hučia poloosi, nakoľko tam žiadne niesu

skontroluj brzdy, kotuce, a loziska. Neviem si predstavit že tam hučí niečo iné ak to niesu pneu.
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

epi
Autor témy

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 15:27

heroe napísal:
No 318i mali aj snímač výfukovej aj sacej vačky? Výfukovú som mal aj ja v prdeli a ELM nesvietilo. U koho si bol na diagnostike?

Hluk od kolies som nepochopil, kvalitne pneumatiky tam nemáš, zimné matadorky hučia ako šialené a nepochopil som či si dal tie isté 2 roky staré čo boli na lagune alebo kúpil nové, rozmer pneu pri hluku hrá podstatnú úlohu a neviem neviem či 3er a laguna používajú rovnaký.........

tak mi vraveli na diagnostike...zial takto do hlbky sa tomu nerozumiem ale vraj to tak je lebo chlapik nam to vysvetloval...aj to ukazal na notebooku ale ch* som tam videl...okrem cervenej bodky :D :D

boli tam letne a hucalo...teraz som zalozil zimne (funglace) a robi to stale...
tak veru pouziva...205/55 R16...neboj nic, pride cas a zainvestujem aj do pneu :) len naraz aj auto aj kvalitne pneu sa mi zialbohu nedalo poriesit :) aj ked si myslim ze tie matadory nie su az take hrozne...

depressman napísal:
a pochybujem že ti v predu hučia poloosi, nakoľko tam žiadne niesu

skontroluj brzdy, kotuce, a loziska. Neviem si predstavit že tam hučí niečo iné ak to niesu pneu.

diky za opravu :oops:
brzdove kotuce aj oblozenia su nove...(menil ich predchadzajuci majitel takze neviem nic viac o nich)...

btw...ja nevravim ze to nemoze ist niekde odzadu...ja som len mal pocit ze pri blatnikoch som to pocul kapku viac...skusim este pospekulovat....ak sa dostavi vysleodk tak oznamim ;)

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe
Kraj: Bratislavský

Piatok, 7. Decembra 2012, 00:33

Zdravím...tak kniha Jak na to je fajn ale nie je tam všetko... [-X
http://translate.google.sk/translate?hl ... h_main.htm

http://www.bimmerdiy.com/dir/e46

tu sú ďalšie info a používaj google, youtube a pýtaj sa aj tu na klube... vždy sa nájde niekto kto poradí... =D>

Keď si nováčik...rieš to cez známych a uč sa...a potom skúšaj aj sám...porieš si hlavne veci čo sú urgent a potom by som najskôr začal:
1. náprava - predok a zadok - Baworaky bez rozdielu tým trpia na naších cestách (ramená, čapy, tyče atď, silenty vymeň za strongflex rozdiel pocítiť)
2. ak chceš ísť dole tak pružiny a tlmiče - pozeraj hlavne značky - Bilstein, Eibach atď...ak séria tak Meyle, Sachs, Bilstein
3. brzdy - ATE, EBC atď...
4. motor - tesnenia a všetko okolo toho...
ak budeš v tomto štádiu tak potom sa môžeš púšťať do úprav ako je M-ko, Alpina, Schnitzer a podobne...

Každopádne gratulujem k autu ale ak sa do aut nevyznáš začni sa vzdelávať lebo tu ja osobne servisákom moc neverím...(česť výnimkam)...
Predajcovia tu na klube - Martin46, Crumar (skvelý predajcovia a spoľahlivý) :thumbup:

Ak som ti pomohol tak som rád a ak som ti zasral vlákno tak prepáč... 8-[

P.S. ak si z BA tak odporúčam www.samooprava.sk...za pár šušňov sa môžeš rýpať v aute do zbesnenia a aj ti poradia ak niečo ale všetko robíš sam s minimálnou pomocou... náradie je nakomplet čiže no stres... :thumbup: (inak nie som majiteľ ani sponzor tejto firmy ale skúsenosti pozitívne)...
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

epi
Autor témy

Utorok, 11. Decembra 2012, 16:51

ale samozrejme ze si pomohol...dakujem ti...

tak zas nie som az taka lama co sa aut tyka....az na to ze vela skusenosti nemam...taky detail :D :D

jo..presne tak ako vravis...najprv urgent...t.j snimac polohy vackoveho hriadela (bol diagnostikovany ako chyba) a ulozenie kardanu pretoze to huci (mam pocit ze lozisko je chytnute)....samozrejme ze s pomocou znameho...a dalej uvidime...ale najprv sa musi otteplit :D :D Lebo v LM snezi uz druhy den...a u nas doma v LE to tiez nie je ine :D a vyhrievanu garaz nemem :(

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných