... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe
Kraj: Bratislavský

Re: kupil som jazdenku...co vsetko mam skontrolovat/vymenit?

Streda, 12. Decembra 2012, 09:52

Ani ja nie som servisak vyuceny ale vsetko sa... Nepustil by som sa do rozsiahlych uprav a do niecoho ked som si nie moc isty bez toho aby som si to aspon teoreticky nastudoval.... Menil som prednui napravu a tesnenie olejovej vane cca. 10 hodin.... Servisak by to mal urcite o polovicu skor. Aj tak to nebolo uplne super kedze na geometrii mi to dotahovali ale ten pocit ze som to zvladol bol za nezaplatenie.... Ani ja nemam garaz a viacero veci som robil na parkovisku pred bytovkou aj ked nic velke.... Ale vela chalanov tu je co to robi podobne... Pozries pribehy a uvidis sam kolko veci sa da.... Kazdopadne odporucam naozaj zacat ako som napisal lebo je tu viacero machrov co maju hrcu auto ale hlavne ze tam drbnu nalepky a kok*tiny a potom to tak vyzera.... Jasne ze ak mas prilezitost zohnat diel ktory sa v SR a aj inde neda proste zohnat tak je to o inom ale aj tak si myslim ze technicky stav je zaklad.... Tak drzim palec... \:D/
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

epi
Autor témy
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Streda, 12. Decembra 2012, 14:25

jasne...diky za podporu...budem vas tu vela otravovat neboj :D :D

ja mam doma zas terasu pod strechou..plus kamos chce postavit garaz...tam sa bude ciez nieco pachat :D

inak ja radikal upravy nemusim :) tie auta su same o sebe skvost...ale angelsy, pekne kolieska, a podobne ma neminie :D a okrem toho este technicky stav ktory je samozrejmostou..koniec koncov, v pribehu mam aj orientacny to-do list...
len nech prejde zima, porobim skusky v skole, odlozim nejake eura a pojde sa na vec... :)

jozko2828

Štvrtok, 13. Decembra 2012, 18:07

Tak drzim palec.... :thumbup:
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

epi
Autor témy

Piatok, 14. Decembra 2012, 19:39

dakujem ti:)

mam taky mensi dotaz...spominana kontrolka EML ktora mi obcas zasvieti (uz som to tu spominal)...za sucheho pocasia (silny mraz alebo slnecno) ani len neblikne...ak je vsak vlhke ovzdusie (prsi, hmla, odmäk...) tak mi zasvieti...ma napadlo, ze ci to nie je nahodou skorodovany kontakt..kedze sa to prejavuje len za vlhka
len teraz (mozno hlupa) otazka... o ktory kontakt moze ist??? :D :D

jozko2828

Pondelok, 24. Decembra 2012, 21:23

kámo... elektrika a ja nie sme kamoši.... ](*,) ... toto je otázka na iných borcov... :-({|= sorry...

epi
Autor témy

Štvrtok, 27. Decembra 2012, 23:10

i tak dobre :) aj snaha sa ceni...

otazka je stale aktualna :)

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 27. Decembra 2012, 23:16

epiteton napísal:
dakujem ti:)

mam taky mensi dotaz...spominana kontrolka EML ktora mi obcas zasvieti (uz som to tu spominal)...za sucheho pocasia (silny mraz alebo slnecno) ani len neblikne...ak je vsak vlhke ovzdusie (prsi, hmla, odmäk...) tak mi zasvieti...ma napadlo, ze ci to nie je nahodou skorodovany kontakt..kedze sa to prejavuje len za vlhka
len teraz (mozno hlupa) otazka... o ktory kontakt moze ist??? :D :D

Pocuj zober auto na diagnostiku a uvidis ...pokial ti svieti kontrolka tak by mala byt aj zapisana chyba si myslim
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

epi
Autor témy

Piatok, 28. Decembra 2012, 10:32

nooo...na diagnostike som bol este predtym nez som ho odkupil...a vraveli, ze je to vraj snimac polohy vackoveho hriadela na vyfukovej casti systemu....ale chalani sa uz vyjadrili ze oni mali to cidlo tiez chytnute a EML im nesvietilo...po skuskach sa tomu zacnem intenzivnejsie venovat...

epi
Autor témy

Nedeľa, 24. Marca 2013, 00:13

Takze ten neprijemny zvuk pripominajuci lietadlo zmizol. Boli to nakoniec zadne loziska. Zistil som to tak, ze v zakrutach mi to hucalo viac ako na rovine (hlavne v lavotocivej-islo teda o prave lozisko-vymenil som oba)

Dalej sa mi naskytol otaznik pri rieseni toho snimaca.
Kedze mi svieti EML tak auto bolo na diagnostike. Ujo povedal ze vadny snimac polohy vackoveho hriadela na vyfukovej casti. Vraj to stoji kolo 100e. Ja som ale nasiel toto:

http://elitecat.sk/ArticleDetails.aspx? ... IDM3OTk%3d

cena ma prijemne prekvapila. Ale nie je to origo bmw diel. Vyrobca je uvedeny SWAG. Co vy na to? Ake mate skusenosti s tymto vyrobcom? Mam ist do bawarie a zaplatit nasobok za orig. alebo zvolit tuto lacnejsiu alternativu. Pretoze je to nejaky uzkoprofilovy tovar. Ak mate nejake lepsie ponuky tak kludne sem s nimi.

Dakujem.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Re: e46 105kw-pomoc pri kupe-snimac polohy vack. hriad.

Streda, 27. Marca 2013, 19:38

Akekolvek sanzory kupuj iba original z BMW!

Panak666
Auto: e46 M3
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 28. Marca 2013, 00:06

heroe bmw tie snimace nevyraba vzadu za kancelariami, tiez ich len kupuju....

napr ja som dnes kupil riadiacku zhavenia , bawaria 94,5e a ja ju mam za 52e robi sa iba jedna a to je BERU
ex : e30coupe IS mt2, e30 coupe m20, e30 sedan m20, e30 coupe IS mt2, e30 cabrio , e30 m10 sedan, e30 m10turbo, e24 630cs coupe, e34 tour, e46 tour,e36 323 mpacket, e61 525i, e39 525d tour, e53 160kw,
akt : e46 M3 + e30coupe

epi
Autor témy

Štvrtok, 28. Marca 2013, 07:12

tiez som pocul pribeh, kedy chlapik kupil v bawarii nejaky snimac a bol na nom iny vyrobca...

tak neviem, asi pojdem do toho SWAG-u

Panak666
Auto: e46 M3
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 28. Marca 2013, 21:54

tazko povedat ci sa to vzdy oplati... ja by som overil cenu origo + nahrady a vybral...rsp snazil by som sa zistit kto vyraba prvovyrobu a tu objednal cez aftermarket....

btw: na klube som chcel kupit separator oleja bola mi ponuknuta cena 52e ci kolko + posta.. a ako bezny zakaznik som ho dostal v bavarii tusim za 55E :wink:
ex : e30coupe IS mt2, e30 coupe m20, e30 sedan m20, e30 coupe IS mt2, e30 cabrio , e30 m10 sedan, e30 m10turbo, e24 630cs coupe, e34 tour, e46 tour,e36 323 mpacket, e61 525i, e39 525d tour, e53 160kw,
akt : e46 M3 + e30coupe

epi
Autor témy

Sobota, 30. Marca 2013, 15:06

Prave o to ide, ze okolo bawarie nemam cestu v najblizsej dobe. Skusim to vybavit mailom. Ak vobec odpisu :)
Diky za skusenosti a postrehy kazdemu :)

epi
Autor témy

Sobota, 30. Marca 2013, 15:07

Zas nova otazka:

Budu mi pasovat kastliky stredovej konzoly bez laktovej opierky do konzoly s laktovou opierkou?
Hladal som ale nic konkretne som nenasiel.
Diky za odpovede.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných