... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
NOROV napísal:Aj pri odstavenom aute,pri vytiahnutych klucov. Bateria je priamo pripojena na alternator a ked su spatne diody tak cez ne sa ta bateria vybija. Toto je najcastejsia pricina, pokial nie je este nieco pozapajane priamo na bateriu/myslim neodborne pripojenie bez odpojenia zariadenia(napr.AUDIO,TV a ine co sa daju pripojit aj do cig.zasuviek) pri vytiahnuti kluca resp.odstavenia vozidla.
Ta Navi to moze sice tiez robit v pripade, ze po vypnuti este v pozadi bezi aj ked je display vypnuty zalezi od softu.
Ale zase az tak rychlo by to nevybilo bateriu.
mys_iak napísal:no ja ked necham svietit interierove svetla v aute (nechtiac sa mi to uz stalo dvakrat) tak mi vystavi baterku tak ze uz nenastartujem.... mam tam sice iba 56Ah ale je nova..
tak si myslim ze ta navigacka kludne moze v takomto pocasi vybit baterku... ak bezi aj ked nieje zapnuty monitor...ved treba skusit premerat...
popripade ci nieco neskratuje.... tak asi jedine za autoelektrikarom...
Martuš napísal:Poistky na rádio som vybrala na noc a do rána bola elektrina zase fuč. Čiže navigácia a nový soft určite nie sú na vine. Elektrikár mi poradil odpojiť hlavný kábel od alternátora a keď ho budem dávať nazad a bude iskriť, tak naozaj diódy sú na vine. Nič také sa však nedialo, žiadna iskra.Skúmame ďalej, auto je už v rukách elektrikára.
NOROV napísal:.
Skuste akoby startovat cez kable z druheho auta a ked pri pripajani bude hadzat vecsie iskry a ak nebudes mat zapnute zapalovanie v tvojom aute a na tvojej pristrojovke bude svietit dobijanie tak su to diody v alternatore.
alfi666 napísal:
Toto som cital asi 5 krat a nepochopil som to![]()
Ja by som proste odpojil alternator, nabil bateriu a potom pockal, ze ci sa vybije tak ako predtym... pripadne s obycajnym meracom zmerat aky dava alternator odpor...
NOROV napísal:T.z. ze v aute kde je problem /samozrejme je tam ta vybita bateria/ a po pripojeni druheho auta cez startovacie kable, tak bude v problemovom aute svietit kontrolka dobijania/bateria/aj ked vytiahnes kluce zo zapalovania
Ja uz neviem ako inac to opisat.
alfi666 napísal:
Vidis :) teraz to bolo napriklad celkom zrozumitelne :)
A este by som rad pocul dovod, ze preco si myslis, ze ta kontrolka by mala svietit aj ked je vybraty kluc?
EDIT: Aha.. uz viem preco som tvoju teoriu nepochopil predtym - chybali mi tam bodky medzi vetami :) (okrem toho, ze tato teoria nadalej premna nedava zmysel aj ked som elektrikar ) :)