... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
ondriso napísal:vies co tak normalne... skor co najrychlejsie na tu rychlost a potom zapnut tepmomat....ked idem 140kmh tak ekonomer mi ukazuje vlas za 4l.... a ked idem sto na PETKE tak mi ukazuje 3,5l....som zvedavy kolko by preslo to auto keby bola vkuse dialnica a vkuse by som isiel l140kmh...lebo neraz sa mi stalo ze mi dojazd ukazal1400km... a to aj tak zee som mal 200 nabehane a dalsich 1250 bol dojazd...
ondriso napísal:chodim kazdy bozi den do bratislavy...poslal som ti pm
hpbaxxter napísal:zatial cesta zakopana...tiez by som to chcel zkorigovat, nakolko je to udaj asi co najviac pozeram :-)...mne to optimizuje radovo o 35%....ale spotrebu mame asi rovnaku (len kua pozeram ze mas 330ku)
...inak to mas tak malo nabehane, alebo si mal sikovneho majitela pred tebou :-)
sixo napísal:Chalani mal som pred sebou cestu presne 500km tam a 500km naspäť a tak som sa rozhodol trosku otestovať spotrebu, takže nadrž do plna všetko vynulovať a mohlo sa vyraziť, cestou tam som išiel som asi 95% trasy 110km/h na tempomate a BC mi ukazal 4,2 litra, prikladám foto po cca. 300 kilometroch. Cestou naspäť som trocha zrýchlil, asi 30km čo to dáa zvyšok cesty 140km/h tempomat a na konci trasy mi ukázal 5,0 litra. Mám odmerané že mi to ukazuje o 1,4 litra menej ako je real takže cestu som absolvoval so spotrebou 6,4 litra. Len ma štve ten môj optimistický BC, načo tam je keď aj tak si musím pripočítavať 1,4 litra
Neprišiel ešte nikto na to, ako spraviť tú korekciu na pofaceliftových modeloch? Bol som v BMW a povedali že to nevedia, tak neviem ani ja
franzkiller napísal:ono to zvycajne neukazuje menej o nejaku pevnu hodnotu, ale o nasobok nejakej pevnej hodnoty. moja 320d po FL tiez realne zrala cca o 35% viac ako ukazovala. tj ked ukazala 4,4 bolo to realne 6, ked 5.9 bolo to realne 8 (priblizne). uz som to raz niekde pisal, k tej korekcii sa semtex cez diagnostiku dostal, zmenil ju, aj je to ulozene, ale nadalej to ukazuje "optimisticky"...
mne by skor pomohlo keby dojazd ukazovalo dobre, kedze ho rata na zaklade tej zlej spoteby.
hpbaxxter napísal:alebo si treba namontovat prietokomer, ktory by ukazoval rovno v Eurach :-)