... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

alfi666

Re: e46/320D-strata výkonu

Nedeľa, 24. Mája 2009, 22:53

chladic vyfukovych splodin je zapojeny na rovnaky okruh ako velky chladic ;)... proste neries, ze odkial sa vnom berie voda, ale sleduj, ze ci ti tam neunika ;) byva to dost casta zavada...
Stale si myslim, ze mas problem s EGR ;).. opis presnejsie za akych situacii ti auto strati vykon - ci je to pri zatazeni ked mu nakladas, alebo ked ides normalne a chces zrazu pridat, alebo z nicoho nic pri ustalenej jazde zacne spomalovat.. atd...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
Jozef
Autor témy
Auto: BMW 318i 105kw
Kraj: Žilinský

Pondelok, 25. Mája 2009, 03:31

alfi666 napísal:
chladic vyfukovych splodin je zapojeny na rovnaky okruh ako velky chladic ;)... proste neries, ze odkial sa vnom berie voda, ale sleduj, ze ci ti tam neunika ;) byva to dost casta zavada...
Stale si myslim, ze mas problem s EGR ;).. opis presnejsie za akych situacii ti auto strati vykon - ci je to pri zatazeni ked mu nakladas, alebo ked ides normalne a chces zrazu pridat, alebo z nicoho nic pri ustalenej jazde zacne spomalovat.. atd...

Takže od EGR som odpojil taku hadičku :) jeden poradil že ak sa zasekava ten vypuštač či čo to je a nepomohlo. Počas jazdy sm skusil aj klučo vypnuť a na novo štart nepomohlo. A začne to robiť vtedy ked idem normalnou jazdou a naraz tomu šľapnem a citim že auto nejde alebo ide :) ale akoby bez turba, turbo sa mi zda že počuť trocha piskať tak neviem. Dneska som skušal stlačiť spojku ked sa to stalo a vytočiť autu a chapeš to auto malo viac ako 5000 otačok som radšej pustil plyn :D ale zas to pomohlo rozišlo sa, som sa bal že dam 6000 :)

alfi666

Pondelok, 25. Mája 2009, 08:17

ak len odpojis hadicku, tak ti moze unikat vakuum a potom ti to zase nevladze regulovat turbo ;)... ked uz tu malu hadicku odpojis, tak ju treba aspon zapchat... potom by to malo vyradit EGR...
Ked to nepomoze, tak treba hladat chybu s diagnostikou :-k

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 26. Mája 2009, 09:37

alfi666 napísal:
ak len odpojis hadicku, tak ti moze unikat vakuum a potom ti to zase nevladze regulovat turbo ;)... ked uz tu malu hadicku odpojis, tak ju treba aspon zapchat... potom by to malo vyradit EGR...
Ked to nepomoze, tak treba hladat chybu s diagnostikou :-k

Tak tak alfi...treba to zapchať...... 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Jozef
Autor témy

Streda, 27. Mája 2009, 21:49

No takže som počas jazdy ked sa to stalo vypol kľúče a na novo štartol nemalo by to naskočiť do normálu? Jeden vravel že áno lebo sa ta klapka zas zavrie ale nepomohlo to už som skúšal tak mám skúsiť este zapchat tu hadicku?

alfi666

Streda, 27. Mája 2009, 21:59

To su co za napady vypinat motor pocas jazdy?? ](*,) ](*,) ](*,)

Ked uz si odpojil tu hadicku, tak ju aj zapchaj... bez toho to zbytocne skusas....

Jozef
Autor témy

Štvrtok, 28. Mája 2009, 05:33

No jeden mi vravel že ked vypnem a na novo startnem že či náhodou zas nenačita na novo alebo čosi take ale skúsim este tu hadicku zapchat

alfi666

Štvrtok, 28. Mája 2009, 08:32

tak tomu JEDNEMU tresni po papuli nech nevymysla blbosti a nech si pocas jazdy vypina on sam motor :wink:

TT-SIMIK

Štvrtok, 28. Mája 2009, 10:47

alfi666 napísal:
tak tomu JEDNEMU tresni po papuli nech nevymysla blbosti a nech si pocas jazdy vypina on sam motor :wink:

Presne tak.......a snad ti kázal aj vytiahnut za jazdy aj klúč zo spínačky, ževraj by si mal tym zvýšiť výkon auta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ....PS: nepočuvaj cocotiny...na to zme tu mi na fore,aby sme poradili...)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Jozef
Autor témy

Štvrtok, 28. Mája 2009, 19:25

zhmp napísal:

Presne tak.......a snad ti kázal aj vytiahnut za jazdy aj klúč zo spínačky, ževraj by si mal tym zvýšiť výkon auta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ....PS: nepočuvaj cocotiny...na to zme tu mi na fore,aby sme poradili...)))))

tak tam išlo o to že som chcel zobrať každu radu :). No a skušal som zapchať tu hadičku a stale to robi tak isto neviete niečo ine ešte poradiť? Dokladam len že na pc spm bol ale myslim si že to bol nejaky univerzal myslite že ak to hodim na original BMW že to može najsť? Je niekto v okoli oravy alebo aspon žiliny čo by sa chcel na to pozrieť?

Jozef
Autor témy

Sobota, 30. Mája 2009, 12:13

Takže sa mi zdá že to robi už častejšie ako predtým ale auto netreba toľo vytočiť aby to zas nabehlo na výkon. Teraz stači tak nad 3000 otačok a rozbieha sa to. Je nejaka možnosť že takto odchadza turbo? auto nedymí tak neviem vypada všetko normalne len ten výkon. Kontroloval som niektore hadičky a taka čierna čo je hned pri vyčku od chladiča tak sa mi zda že zle tesni ale neviem načo presne je a čy by to mohlo mať niečo spoločné s výkonom

TT-SIMIK

Sobota, 30. Mája 2009, 12:20

stači mala netesnost na hadičkach,alebo aby bol nektory z tych dvoch elektroventilov zly a prepuštal podtlak a je to v riti......lahky test na to je...či je v systeme netesnost.......vypni motor a za 1-3 hodiny,ale može to byt aj na druhy den(tak to zistiš najlepšie) než naštartuješ či ti nahodov nestvrdol brzdovy pedal....ak ano tak tam je niekde netesnost.......ja som to prave tak zistil,že tam ešte nejaka netesnost je......proste bud dobre neuzatvara nektory z tych ventilov,alebo je nejaka hadička netesna......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Jozef
Autor témy

Sobota, 30. Mája 2009, 13:44

zhmp napísal:
stači mala netesnost na hadičkach,alebo aby bol nektory z tych dvoch elektroventilov zly a prepuštal podtlak a je to v riti......lahky test na to je...či je v systeme netesnost.......vypni motor a za 1-3 hodiny,ale može to byt aj na druhy den(tak to zistiš najlepšie) než naštartuješ či ti nahodov nestvrdol brzdovy pedal....ak ano tak tam je niekde netesnost.......ja som to prave tak zistil,že tam ešte nejaka netesnost je......proste bud dobre neuzatvara nektory z tych ventilov,alebo je nejaka hadička netesna......

no takže ta druha neprepušťa takže to je v poriadku. A ak to niekomu pomože konečne som prišiel na to kedy to asi približne zrobi. Je to tak ako sm vravel že ked chcem naraz pridať, ale naša dedina ide trocha do kopca :) ako som šiel hore dedinou tak sa to nestalo lebo bolo stale v zabere alebo čo, ale ako som to šiel dole v maličkom a kludnom zabere motora (dajme tomu som mal otačky okolo 1500) a chcel som naraz pridať tak v tom momente to prestalo isť. Potom som skušal aj tak nech auto tlači somo s kopca bez plynu a neviem či to bola nahoda ale nestalo sa to ked som chcel naraz pridať

Jozef
Autor témy

Nedeľa, 31. Mája 2009, 11:19

tak čo nikto nič? Najhoršie bolo to že diagnostika nič neukazala tak to bude vačši problem. A ked tu ktosi vravel o tom naklapani lopatiek turba zistim niečo sam doma? že či to funguje spravne?

TT-SIMIK

Nedeľa, 31. Mája 2009, 11:21

Pozri tieto moje videá......... viewtopic.php?f=8&t=16829 je to presne to o čom píšeme stále.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných