... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

rusakko77
Autor témy
Auto: BMW 320D, E46 r.v.99
Kraj: Zahraničie

E46/320D r.v 1999, repas v Kosiciach?

Piatok, 15. Januára 2010, 17:07

Tak, ano, dost casto spominana tema, ale potrebujem konkretnu radu.
Mal som jeden problem so startovanim, starter tocil, dym z vyfuku isiel, ale motor nenaskocil. Skusal som to pokial vydrzala baterka. Potom som to nechal, baterku nabil, na druhy den to uz naskocilo. V tempuse v Ke spravili diagnostiku ale ta neukazala ziadnu chybu. Auto im ale vraj nenastartovalo vzdy. Chalik mi tvrdil ze je to asi palivove cerpadlo. Nove je samozrejme nerealne, to si mozem kupit nove auto radsej. Ale da sa nejako zistit ci je chyba naozaj v tom? Nech nevyrazim 1000e za repas a nicomu to nepomoze. Viete mi niekto poradit kde v Ke s tym ist a ci existuje aj nejake docasne lacnejsie riesenie? Ja na to teraz fakt nemam love, na nove cerpadlo a busom sa mi tiez nechce :). Len nechcem niekde ostat visiet.

Pistik
Auto: BMW E60 530i, E36 M3
Kraj: Košický

Re: 320D r.v 1999, repas v Kosiciach?

Piatok, 15. Januára 2010, 18:07

Najprv by som ti chcel pogratulovat ku kupe najproblemovejsieho dizlu u bmw (navyse 10 rocneho), budes potrebovat vela trpezlivosti a nervov.

Ak sa jedna o vysokotlakove cerpadlo Bosch, tak autorizovane opravy robia v Bosch servise (samozrejmost je zaruka v pripade repasu).

usetrim ti hladanie:
http://bcs.bosch.sk/Autoservisy-bosch-car-service.html

rada do zivota pri kupe sekacov (napr. bmw): naklady na naftu+servis > naklady na benzin+servis (zjednodusene).
E46 S85B50 V10
E36 S62B50 V8

ex E46 320ci (M54)
ex E36 M3 3.2 (euro S50B32)
ex E70 3.0d
ex E70 3.0sd
ex E36 325i (M50B25)
ex E60 530i
ex E46 325ci M-paket, Quaife samosvor.

rusakko77
Autor témy

Piatok, 15. Januára 2010, 18:14

Pistik napísal:
Najprv by som ti chcel pogratulovat ku kupe najproblemovejsieho dizlu u bmw (navyse 10 rocneho), budes potrebovat vela trpezlivosti a nervov.

Ak sa jedna o vysokotlakove cerpadlo Bosch, tak autorizovane opravy robia v Bosch servise (samozrejmost je zaruka v pripade repasu).

usetrim ti hladanie:
http://bcs.bosch.sk/Autoservisy-bosch-car-service.html

rada do zivota pri kupe sekacov (napr. bmw): naklady na naftu+servis > naklady na benzin+servis (zjednodusene).

ja to auticko mam uz dlhsie, aj som vedel ze toto je ten jeho naj problem, akurat ze najazdim vela a mimo mesto, tak sa mi diesel hodil viac, aj som to kupoval v dobe, ked som peniaze nejak extremne riesit nemusel, ale, prisla kriza, takze musim riesit ako sa da

e46maniac
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 15. Januára 2010, 18:27

hmm..a najviac na slovensku jazdi 320D..tiez vlastnim model 2001 a som absolutne spokojni..olej menin 10000 km..a sa staram o neho..
BMW e63 645CI M sport sapphire black metallic
BMW e46 330D M sport package II sapphire black metallic 150KW
Audi SQ7 V8T
BMW e46 330ci M sport package II sapphire black metallic ex
BMW e46 320D 100kw cosmosschwarz ex

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 15. Januára 2010, 21:03

Pistik napísal:

Ani nie tak vysokotlakové ako rotačné(proste klasika).....Inak čo sa týka poruchovosti, pokazí sa iba raz a potom po dobrej oprave fičí...druhý krát by sa už nemalo pokaziť...snad....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

alfi666

Sobota, 16. Januára 2010, 11:17

Pistik napísal:

Stymto nesuhlasim [-X ... 100kW sice ma citlivejsie cerpadlo, ale problem sa vyskytne len pri dlhodobom pouzivani suchsej nafty, ked sa nejaka suciastka vnom zadrie a odpali elektroniku. Po tomto uz auto nenastartuje...

Cize.. ak ti auto startuje, len mu to dlhsie trva, tak nebude pokazene cerpadlo - teda, moze tlacit menej akoby malo, ale este je stale funkcne.
Ak je pokazene cerpadlo, tak sa odpali aj elektronika a vtedy ti to diagnostika ukaze...

Ked si porovnate ze kolko E46 je benzinovych a kolko znich je 320d tak je jasne, ze 320d sa musi zdat najkazovejsie, LEBO JE ICH NAJVIAC...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

rusakko77
Autor témy

Sobota, 16. Januára 2010, 13:31

alfi666 napísal:

Stymto nesuhlasim [-X ... 100kW sice ma citlivejsie cerpadlo, ale problem sa vyskytne len pri dlhodobom pouzivani suchsej nafty, ked sa nejaka suciastka vnom zadrie a odpali elektroniku. Po tomto uz auto nenastartuje...

Cize.. ak ti auto startuje, len mu to dlhsie trva, tak nebude pokazene cerpadlo - teda, moze tlacit menej akoby malo, ale este je stale funkcne.
Ak je pokazene cerpadlo, tak sa odpali aj elektronika a vtedy ti to diagnostika ukaze...

Ked si porovnate ze kolko E46 je benzinovych a kolko znich je 320d tak je jasne, ze 320d sa musi zdat najkazovejsie, LEBO JE ICH NAJVIAC...

Tak, bol som v tempuse, akoze po auto. Ale, nastartovat to neslo. Diagnostika nehlasi ziadnu chybu. Starter toci, ale motor nenaskoci. Takze ak tlaci, tak malo. Elektronika musi byt ale OK ak diagnostika chybu nehlasi. Cize skor mechanicka zavada, lopatky alebo co tam je. Da sa to nejak rozumne opravit? Vymenit len to chybne?

SigSauerBang

Sobota, 16. Januára 2010, 15:47

rusakko77 napísal:
Tak, ano, dost casto spominana tema, ale potrebujem konkretnu radu.
Mal som jeden problem so startovanim, starter tocil, dym z vyfuku isiel, ale motor nenaskocil. Skusal som to pokial vydrzala baterka. Potom som to nechal, baterku nabil, na druhy den to uz naskocilo. V tempuse v Ke spravili diagnostiku ale ta neukazala ziadnu chybu. Auto im ale vraj nenastartovalo vzdy. Chalik mi tvrdil ze je to asi palivove cerpadlo. Nove je samozrejme nerealne, to si mozem kupit nove auto radsej. Ale da sa nejako zistit ci je chyba naozaj v tom? Nech nevyrazim 1000e za repas a nicomu to nepomoze. Viete mi niekto poradit kde v Ke s tym ist a ci existuje aj nejake docasne lacnejsie riesenie? Ja na to teraz fakt nemam love, na nove cerpadlo a busom sa mi tiez nechce :). Len nechcem niekde ostat visiet.

Vyskúšaj najskôr vymeniť palivový filter, mňa skoro spravili o 1000€ to isté som mal jak ty,tiež mi už chceli vymontovať mechanici čerpadlo ,aj kedˇ im diagnostika nič neukázala. Doniesol som nový filter nahodil a auto chitalo na brnk. Tupci mali auto 5dní v servise a hovno zistili. Hlavná vec,že filter je dobrý tvrdili,lebo,že naftu tlačí po vstrekovacie čerpadlo,ale že slabým tlakom,tak to nevedeli......... A nakoniec to bol len ten filter.....

rusakko77
Autor témy

Sobota, 16. Januára 2010, 18:15

SigSauerBang napísal:

Vyskúšaj najskôr vymeniť palivový filter, mňa skoro spravili o 1000€ to isté som mal jak ty,tiež mi už chceli vymontovať mechanici čerpadlo ,aj kedˇ im diagnostika nič neukázala. Doniesol som nový filter nahodil a auto chitalo na brnk. Tupci mali auto 5dní v servise a hovno zistili. Hlavná vec,že filter je dobrý tvrdili,lebo,že naftu tlačí po vstrekovacie čerpadlo,ale že slabým tlakom,tak to nevedeli......... A nakoniec to bol len ten filter.....

hm, tak toto naozaj skusim, dik za radu, lebo ja som vazne zo slov mechanika nemal pocit ze ma nejaku istotu, vyzeralo to skor tak ze vie, ze toto je naj chyba tychto aut, tak to neriesil dalej, diagnostika neukazala nic, auto nestartuje, tak ide menit cerpadlo

alfi666

Re: E46/320D r.v 1999, repas v Kosiciach?

Sobota, 16. Januára 2010, 20:17

Este raz... ak je cerpadlo pokazene tou klasickou zavadou, tak diagnostika ukaze chybu vstrekovacieho cerpadla :!:
Ked nieje chyba, treba hladat inde... podavacie cerpadlo, filter, atd...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

rusakko77
Autor témy

Sobota, 16. Januára 2010, 20:42

alfi666 napísal:
Este raz... ak je cerpadlo pokazene tou klasickou zavadou, tak diagnostika ukaze chybu vstrekovacieho cerpadla :!:
Ked nieje chyba, treba hladat inde... podavacie cerpadlo, filter, atd...

Tak potom uz vazne neviem, ocakaval som, ze ak pojdem do origo servisu pre bmw, ze z nich vylezie nieco normalne. Nie tip co je asi zle, a k tomu hned to najdrahsie. Uz len vediet ako zistim kde ta chyba naozaj je.... Ja sa do toho absolutne nevyznam, mozem sa len spoliehat na servisaka, ale podla toho co som sa dozvedel tu mi jeho vysvetlenie zavady vobec nesedi.

SigSauerBang

Sobota, 16. Januára 2010, 23:33

rusakko77 napísal:

Tak potom uz vazne neviem, ocakaval som, ze ak pojdem do origo servisu pre bmw, ze z nich vylezie nieco normalne. Nie tip co je asi zle, a k tomu hned to najdrahsie. Uz len vediet ako zistim kde ta chyba naozaj je.... Ja sa do toho absolutne nevyznam, mozem sa len spoliehat na servisaka, ale podla toho co som sa dozvedel tu mi jeho vysvetlenie zavady vobec nesedi.

No však začni tým filtrom za 15€ nazačiatok, a dalej ako píše Alfi. Podávacie čerpadlo je zvyčajne počuť, pri zapatí klúča ,alebo to zistíŠ aj tak,ked´odmontuješ kryt palivového filtra a vyberieš filter zapneŠ klúČ a počkአ,či ti nádobku filtra naplní podávacie čerpadlo palivom.Ak nie,tak to bude v podávacom čerpadle alebo v relé pod.čerpadla,ktoré je pri spolujazcových nohách.Vstrekovacie čerpadlo máš zlé iba vtedy, ak by po odmontovaní trubky z trisky netiekla nafta pri štartovaní ani po výmene palivového filtra samozrejme pri funkčnosti podávacieho čerpadla. mna tiež začali riešit z opačného konca od najdrahšieho.... A nakoniec to bola oprava za 15€ + diagnostika bez výsledku :D
Mechanikov to nezaujíma,nejde to z ich vrecka.

rusakko77
Autor témy

Pondelok, 18. Januára 2010, 18:38

SigSauerBang napísal:

No však začni tým filtrom za 15€ nazačiatok, a dalej ako píše Alfi. Podávacie čerpadlo je zvyčajne počuť, pri zapatí klúča ,alebo to zistíŠ aj tak,ked´odmontuješ kryt palivového filtra a vyberieš filter zapneŠ klúČ a počkአ,či ti nádobku filtra naplní podávacie čerpadlo palivom.Ak nie,tak to bude v podávacom čerpadle alebo v relé pod.čerpadla,ktoré je pri spolujazcových nohách.Vstrekovacie čerpadlo máš zlé iba vtedy, ak by po odmontovaní trubky z trisky netiekla nafta pri štartovaní ani po výmene palivového filtra samozrejme pri funkčnosti podávacieho čerpadla. mna tiež začali riešit z opačného konca od najdrahšieho.... A nakoniec to bola oprava za 15€ + diagnostika bez výsledku :D
Mechanikov to nezaujíma,nejde to z ich vrecka.

Tak, palivovy filter je vymeneny, technik z tempusu hlasi ze to startuje "na nahodu". Diagnostika stale nic nehlasi. Tak im to zajtra vezmem a zariadim iny servis.

Pistik
Auto: BMW E60 530i, E36 M3
Kraj: Košický

Pondelok, 18. Januára 2010, 19:26

:shock: auto je este stale v tempuse ? :o
E46 S85B50 V10
E36 S62B50 V8

ex E46 320ci (M54)
ex E36 M3 3.2 (euro S50B32)
ex E70 3.0d
ex E70 3.0sd
ex E36 325i (M50B25)
ex E60 530i
ex E46 325ci M-paket, Quaife samosvor.

rusakko77
Autor témy

Pondelok, 18. Januára 2010, 19:39

Pistik napísal:
:shock: auto je este stale v tempuse ? :o

njn, nechal som ich este vymenit ten filter, ale vraj nepomohlo, dobre ze mi dnes volala provokacne slecna z tempusu s otazkou ako som spokojny so servisom :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných