... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
svanto66 napísal:caute chalani..tak ako je to s tym odlucovacom plastovym na E46 320d 110kw? je teda bezudrzbovy teda dozivotny alebo ho treba vymenit po nejakych km? doteraz som na tom plastovom nabehal cca 120 tis km..co som si vsimol na mojom aute je, ze na kufri mam drobne bodky od asi oleja (predpokladam ze nafta to asi nebude)..moze to mat nieco s odlucovacom?
mišofeďo napísal:
Prvé čo by som spravil je, že by som sa pozrel či tam máš typ s textilnou vložkou alebo s plastovou. Aj keď do 110kw sa dáva plastový ale čo viem tak najprv sa tiež dával textilný, ale nie som si istý. Ten s plastovou vložkou je teoreticky bezúdržbový aj keď tá membrána sa môže opotrebovať ako sa písalo vo vlákne.
Mne opotrebovaný odhlučovač spôsoboval to, že mi tlačilo olej z pod viečka a keď som ho povolil tak ho doslova odfukovalo. Po výmene mi prestalo tlačiť olej spod viečka a tiež mi mi viečko neodfúkne a tiež mi nejde toľko olejových výparov keď dám viečko preč. Mám pocit, že mi to aj lepšie ťahá a trochu stíchol motor, ale to je možno iba placebo. Mám 100 kw. Proste to teraz robí to čo to má![]()
Pridávam aj fotky ako vyzeral starý odhlučovač, predchádzajúci majitelia asi mali v paži
Na živo to vyzeralo ešte horšie a tá vložka bola totálne stvrdnutá.