... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Ďurri napísal:Zdravím páni. Som čerstvým majiteľom e46 320d 100kw rocnik 1999. Nasledovny problem, auto mam asi tyzden. Dnes idem hore kopcom motor este studeny rano, pod kopcom sama jama, tak som sa motkal pomalicky na jednotke, potom pridam, dam dvojku, a auto absolutne nevladze. Poobede som doma pozeral podlakove hadice, tak ta ktora privadza vzduch studeny k turbu vyskocena, ponapraval som vsetko ziadna zmena. Tak som vybral vahu vzduchu, vycistili sme ju technickym benzinom - auto pri plnej akceleracii, zacalo sa trochu chytat do riadneho vykonu, ale len poskakalo a uz zase neslo. Znova sme vahu vycistili, kontakty som precistil a znova to nejde, vykon totalne onicom. (auto je asi v nudzovom rezime). turbo ok, lopatky nemaju velke vole, regulacia funguje, auto nedymi.)![]()
Otazka na vas, je moja domnienka ze je na vine vaha vzduchu spravna?
Nema niekto na predaj, alebo zapozicanie na skusku druhu vahu vzduchu, respektive nevedia ich niekde zrepasovat alebo nieco podobne?![]()
Je nutne pri zapojeni novej vahy vzduchu spravit nastavenie aj na diagnostike? ci staci len klasicke vymazanie chyb?
Viete mi poradit nejakeho odbornika na bmw v okoli BB, ZV, BR, ktory vie robit aj rozsirenu diagnostiku na bmw? napriklad aktivacia palubneho pc, kontrola airbagov a pod.
Ďurri napísal:Tak nakoniec to bola vaha vzduchu, s pomocou kolegu z fora lewelboss sme to zdiagnostikovali, a po vymene auto ide pekne ako predtym. Vahu som daval pierburg a nepotrebovala ziadne prehranie softwearu Aj ked stale mam pocit ze tych 100 kw by mohlo ist aj o nieco lepsie.