... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Ico2311
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Re: E46/318i - Keď sa zohreje - zlenivie ...prosím o radu

Utorok, 27. Júla 2010, 19:39

ice.blade napísal:
ano tu vrtulu co je za chladicom... najcastejsi problem je ze sa auto prehrieva a prdne pri nedostatocnom chladeni... ak mozes tak mi este napis ked jazdis ci mas teply alebo vrely cely chladic alebo len cast kde je expanzka a kde je dalej vyvod do termostatu... :) a daj vediet co je to za venil... ja som na nic neprisiel

Tak ta vrtula ide zatial pekne , aj zapina same ...aj vypina ...Fuuu tak to pozriem ,teda aby som rozumel, ked bude zohriaty motor mam skusit ci je cely chladic teply alebo len kusok z neho ? Lepsie by bolo keby ze je teply cely nie ?Tym padom keby bol teply len pri expanznej ,tak je zapchaty alebo nepretecie voda ?

Ico2311
Autor témy

Streda, 28. Júla 2010, 20:16

Ico2311 napísal:

No nazdar ,pozeral som chladic a je uplne studeny aj ked je auto zohriate na prevadzkovu teplotu aj ked je na volnobehu.Pozeral som to dnes pri teplote zhruba 15-16 stupnov ,bolo to rano o 6:00am....
Ked je studeny je velmi zle ?

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Streda, 28. Júla 2010, 20:38

praveze neviem... mne povedal mechanik ze podla priznakov je to tesnenie pod hlavou alebo hlava... presne to iste co mas ty mam aj ja :) preto ma to zaujima ako to riesit... ci je fakt to tesnenie alebo hlava zla... pripadne akym sposobom vadne tesnenie hlavy odhalit? keby to nebola hlava co ine? vodna pumpa? tu som este nemenil... ta tlaci vodu okruhom, zeby tam tahala vzduch? co som postrehol tak zacne tlakovat azked sa auto zahreje a otvori sa termostat...

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 29. Júla 2010, 05:34

ice.blade napísal:
praveze neviem... mne povedal mechanik ze podla priznakov je to tesnenie pod hlavou alebo hlava... presne to iste co mas ty mam aj ja :) preto ma to zaujima ako to riesit... ci je fakt to tesnenie alebo hlava zla... pripadne akym sposobom vadne tesnenie hlavy odhalit? keby to nebola hlava co ine? vodna pumpa? tu som este nemenil... ta tlaci vodu okruhom, zeby tam tahala vzduch? co som postrehol tak zacne tlakovat azked sa auto zahreje a otvori sa termostat...

Presne tak ako mne , tlakuje az ked otovri termostat,ja som myslel ze je zly termostat ...Inak pozeral som si jeden pribeh a chalanisko pisal ze do expanznej nadrzky mu mechanik pustil daku paru a ak sa nezmeni jej farba ,ja dobre ... Ak sa zmeni su tam vyfukove plyny -cize je prasknute tesnenie alebo samotna hlava ...
Napisem ti ss

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 29. Júla 2010, 06:23

Ty mas hadicu co ide od expanzne nadrzky velmi natlakovanu?Alebo co ti tlakuje?
Vedla vicka na vodu na expanznej nadrzke je maly ovzdusnovaci ventil ,TEN MÁ PREPÚŠŤAŤ VZDUCH AJ KED JE ZVARETY ,ALEBO NEMÁ.Myslim to je tam v strede daka gulicka ktora prepusti nadbytocny tlak ?

ice.blade

Štvrtok, 29. Júla 2010, 07:40

Ico2311 napísal:
Presne tak ako mne , tlakuje az ked otovri termostat,ja som myslel ze je zly termostat ...Inak pozeral som si jeden pribeh a chalanisko pisal ze do expanznej nadrzky mu mechanik pustil daku paru a ak sa nezmeni jej farba ,ja dobre ... Ak sa zmeni su tam vyfukove plyny -cize je prasknute tesnenie alebo samotna hlava ...
Napisem ti ss
hod mi link na ten pribeh :)

Ico2311 napísal:
Ty mas hadicu co ide od expanzne nadrzky velmi natlakovanu?Alebo co ti tlakuje?
Vedla vicka na vodu na expanznej nadrzke je maly ovzdusnovaci ventil ,TEN MÁ PREPÚŠŤAŤ VZDUCH AJ KED JE ZVARETY ,ALEBO NEMÁ.Myslim to je tam v strede daka gulicka ktora prepusti nadbytocny tlak ?
ano aj tu co ide do expanzky a aj tu za chladicom smerom do termostatu... komplet cely okruh mam natlakovany vzduchom... chladic mam teply len po vrchu kde si motor cuca vzduch do airboxu sania... a to moze byt mozno tiez problem lenivosti kedze nasaje vzduch ktory je teply...

martinnn

Štvrtok, 29. Júla 2010, 16:49

mam podobny problem na E36 318 i motor M43, predpokladam ze aj v E46 je M43 a takisto mi to tlakuje hadice......natlakuje to tak po cca 30-60 km , mam v tom aute uz 3 hlavu a stale to iste.....predpokladam ze aj ta prva povodna bola dobra....

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 29. Júla 2010, 21:16

Pani myslim,ze som sa pohol o nieco dopredu ... Vymenil som snimac klepania a auticko ide krasne do tahu aj od spodnych otaciek , LENZE : Sa mi stalo to ze : Isiel som po ceste 80km/h a plynovy pedal nereagoval ...Zastal som ,vyradil , stupil na plyn a nic po chvilke sa dako skonsolidoval a isiel zase perfektne ... Uz viem vzdy dopredu ked mi to spravi ... Zacnu mi strasne rychlo kolisat otacky na volnobehu, pri rychlosti ma trhne(vynecha) a presne je taky lenivy ako bol kym som vymenil snimac...Ked mi otacky idu normalne , tak aj voz ide krasne ... Inak tym snimacom mi klesla spotreba z 12 po meste na 7.5po meste , moze byt ???

ice.blade

Štvrtok, 29. Júla 2010, 22:27

Ico2311 napísal:
Pani myslim,ze som sa pohol o nieco dopredu ... Vymenil som snimac klepania a auticko ide krasne do tahu aj od spodnych otaciek , LENZE : Sa mi stalo to ze : Isiel som po ceste 80km/h a plynovy pedal nereagoval ...Zastal som ,vyradil , stupil na plyn a nic po chvilke sa dako skonsolidoval a isiel zase perfektne ... Uz viem vzdy dopredu ked mi to spravi ... Zacnu mi strasne rychlo kolisat otacky na volnobehu, pri rychlosti ma trhne(vynecha) a presne je taky lenivy ako bol kym som vymenil snimac...Ked mi otacky idu normalne , tak aj voz ide krasne ... Inak tym snimacom mi klesla spotreba z 12 po meste na 7.5po meste , moze byt ???

prosim ta zisti mi cislo dielu toho snimaca alebo ak vies ako vyzera najdi ho na bmwfans.info a teraz to mas s tlakovanim okruhu ako? Stale je citit v hadiciach vzduch?

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 29. Júla 2010, 23:02

ice.blade napísal:

prosim ta zisti mi cislo dielu toho snimaca alebo ak vies ako vyzera najdi ho na bmwfans.info a teraz to mas s tlakovanim okruhu ako? Stale je citit v hadiciach vzduch?

Cislo presne teraz neviem ,som v robote ,ale mozem ti ukazat foto ,hadice su o daco menej natlakovane ale stale to nieje ono, teraz ma serka to co som hore pisal,nevies nahodov nieco poradit?Aspon cim by to mohlo byt ...
Prílohy
Snímka0384.jpg
Snimač klepania (Knock sensor)

ice.blade

Re: E46/318i - Keď sa zohreje - zlenivie ...NOVÉ ZISTENIE ..

Štvrtok, 29. Júla 2010, 23:27

vaha vzduchu... aj to ze ti blbne spotreba by nasvadcovalo vahu vzduchu... ak mozes skus si pucit od niekoho na den inu a testnut auto s nou... na diagnostike ti nic neukazalo?

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 29. Júla 2010, 23:44

ice.blade napísal:
vaha vzduchu... aj to ze ti blbne spotreba by nasvadcovalo vahu vzduchu... ak mozes skus si pucit od niekoho na den inu a testnut auto s nou... na diagnostike ti nic neukazalo?

Ja som si aj myslel ,ale vahu som menil asi mesiac - mesiac aj pol dazadu za novu origo ... Na diagnostike mi vyhodilo iba ten snimac klepania a ostatne chyby sa dali vymazat ... Dnes som ho vymenil a uz som nebol na diagnostike ... Ja som myslel ze to robi pre ten snimac a dnes som zistil ze nie ...Mohol som ju odpalit tym ze som ho tlacil na 4000-4500 ?

Ono ked ju skusam je zapojena motor skace nenormalne ...
Je odpojena a dakedy skace a dakedy ide normal ...
Ked ide normal - otacky idu tak ze mi rychlo klesaju a pred jednotkov(1000)spomalia a pomalicky dojdu na tych 800,alebo 900 ...Ale ked otacky prebehnu rychlo cez 1000 tak trha s nim ... MYSLIS TEDA VAHU?

Vies ja by som isiel aj na diagnostiku,ale za posledny mesiac som nechal 360e na diagnostike ... Si tam so mna robia srandu uz ...

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 29. Júla 2010, 23:45

ice.blade - rano pridem dom a pozriem ti cislo snimacu klepania a cislo na srovby na snimac klepania ...

xH4wK
Kraj: Košický

Piatok, 30. Júla 2010, 08:55

Pochybujem ze by si ju znicil otackami nad 4000 :D
Niekedy potiahnem aj na 5000 a motor ide normalne ... ;)

Ico2311
Autor témy

Sobota, 31. Júla 2010, 14:52

Bol som na diagnostike,ZASE :lol: , vypisalo mi snimac polohy vackoveho hiadla,alebo nieco take ... Dalej mi vypisalo snimac klepania,ale to asi preto lebo ked som ho vymenil , neresetol som ho na diagnostike , myslite ze snimac polohy vacky moze mat taky vplyv?Ono ja ked som pozeral do motora ked bol nastartovany ,tak som pridal cez lanko a nieco riadne puklo, ale teraz neviem ci v airboxe ,alebo vo vahe vzduchu ...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných