... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
ice.blade napísal:ano tu vrtulu co je za chladicom... najcastejsi problem je ze sa auto prehrieva a prdne pri nedostatocnom chladeni... ak mozes tak mi este napis ked jazdis ci mas teply alebo vrely cely chladic alebo len cast kde je expanzka a kde je dalej vyvod do termostatu... :) a daj vediet co je to za venil... ja som na nic neprisiel
Ico2311 napísal:
ice.blade napísal:praveze neviem... mne povedal mechanik ze podla priznakov je to tesnenie pod hlavou alebo hlava... presne to iste co mas ty mam aj ja :) preto ma to zaujima ako to riesit... ci je fakt to tesnenie alebo hlava zla... pripadne akym sposobom vadne tesnenie hlavy odhalit? keby to nebola hlava co ine? vodna pumpa? tu som este nemenil... ta tlaci vodu okruhom, zeby tam tahala vzduch? co som postrehol tak zacne tlakovat azked sa auto zahreje a otvori sa termostat...
Ico2311 napísal:hod mi link na ten pribeh :)Presne tak ako mne , tlakuje az ked otovri termostat,ja som myslel ze je zly termostat ...Inak pozeral som si jeden pribeh a chalanisko pisal ze do expanznej nadrzky mu mechanik pustil daku paru a ak sa nezmeni jej farba ,ja dobre ... Ak sa zmeni su tam vyfukove plyny -cize je prasknute tesnenie alebo samotna hlava ...
Napisem ti ss
Ico2311 napísal:ano aj tu co ide do expanzky a aj tu za chladicom smerom do termostatu... komplet cely okruh mam natlakovany vzduchom... chladic mam teply len po vrchu kde si motor cuca vzduch do airboxu sania... a to moze byt mozno tiez problem lenivosti kedze nasaje vzduch ktory je teply...Ty mas hadicu co ide od expanzne nadrzky velmi natlakovanu?Alebo co ti tlakuje?
Vedla vicka na vodu na expanznej nadrzke je maly ovzdusnovaci ventil ,TEN MÁ PREPÚŠŤAŤ VZDUCH AJ KED JE ZVARETY ,ALEBO NEMÁ.Myslim to je tam v strede daka gulicka ktora prepusti nadbytocny tlak ?
Ico2311 napísal:Pani myslim,ze som sa pohol o nieco dopredu ... Vymenil som snimac klepania a auticko ide krasne do tahu aj od spodnych otaciek , LENZE : Sa mi stalo to ze : Isiel som po ceste 80km/h a plynovy pedal nereagoval ...Zastal som ,vyradil , stupil na plyn a nic po chvilke sa dako skonsolidoval a isiel zase perfektne ... Uz viem vzdy dopredu ked mi to spravi ... Zacnu mi strasne rychlo kolisat otacky na volnobehu, pri rychlosti ma trhne(vynecha) a presne je taky lenivy ako bol kym som vymenil snimac...Ked mi otacky idu normalne , tak aj voz ide krasne ... Inak tym snimacom mi klesla spotreba z 12 po meste na 7.5po meste , moze byt ???
ice.blade napísal:
prosim ta zisti mi cislo dielu toho snimaca alebo ak vies ako vyzera najdi ho na bmwfans.info a teraz to mas s tlakovanim okruhu ako? Stale je citit v hadiciach vzduch?
ice.blade napísal:vaha vzduchu... aj to ze ti blbne spotreba by nasvadcovalo vahu vzduchu... ak mozes skus si pucit od niekoho na den inu a testnut auto s nou... na diagnostike ti nic neukazalo?