... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Ico2311
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Re: E46 - 318i - Keď sa zohreje - zlenivie ...prosím o radu

Streda, 30. Júna 2010, 20:58

Aero93 napísal:
moznoze termostat je sam o sebe dobry ale mas zle tesnenie v termostate a netesni tak ako by mal

Poskusam to , zatial dakujem za vsetky rady

Ak by niekto vedel este o niecom nech pise ,budem velmi vdacny ....

Aero93
Auto: BMW E46 318i
Kraj: Nitriansky

Streda, 30. Júna 2010, 21:00

ja tiez diki

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Júna 2010, 21:34

a lambdu si skusal? a skusal si jazdit aj s odpojenou vahou? :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Ico2311
Autor témy

Streda, 30. Júna 2010, 23:09

johnyfly1 napísal:
a lambdu si skusal? a skusal si jazdit aj s odpojenou vahou? :roll:

Neviem ako sa skusa lambda ,(porad ako sa to robi) ale na PC ju nevyhodilo ...Teda vyhodilo chybu ale ked sme pozerali napatie tak mala dobre , potom za 2tyz. som isiel na PC a neukazalo nic ... Vaha vzduchu uz bola odpojena , ale uz predtym a potom som kupil novu , tato ma asi 200km ...

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 1. Júla 2010, 00:31

skus aj lambdu odpojit a uvidis ci to pojde lepsie ci horsie :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

matus22
Auto: e46 330D touring
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 2. Júla 2010, 21:01

a ked sa odpojí vaha vzduchu a opatovne zapojí tak to netreba vymazať na diag???? alebo aj lambdu?
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 8. Júla 2010, 08:23

Takze skusal som vsetko co ste mi poradili a nic,nemoze to byt siticom?Alebo nieco tomu podobne?Jeden kamarat mi povedal,ze to moze byt prasknuta hlava ,alebo tesnenie,ale ja si myslim ze keby bola prasknuta hlava alebo tesnenie ,prehrieval by sa mi a dolieval by som casto vodu a mal by som vodu v oleji ... nie ?

janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Utorok, 20. Júla 2010, 22:17

No prasknutá hlava sa môže prejaviť všeliako. Tak sa pozri na toto:
1. viečko na olej nesmie mať bielú emulziu - presakovanie vody do oleja.
2. no a keď už ho máš dole nemal by si vidieť namodrastý dym. Normálne je že sa znížia otáčky a po pridaní ti strieka olej v kvapkách cez otvor von.
3. ak vytiahneš mierku a vidíš dym nie je to dobré.

4. Popis sedí na podsávanie falošného vzduchu čo ide mimo váhu. Takže kontrola sacieho traktu.

5.odpojením lambdy by si nemal zaregistrovať žiaden rozdiel, pri trvalom zničíš KAT.

6. odpojením váhy vzduchu alebo aj lambdy dosiahneš iba to, že sa RJ sa prestaví na stredné hodnoty a bude sa ich držať ako prasa kosti.

Ico2311
Autor témy

Streda, 21. Júla 2010, 10:04

janest napísal:
No prasknutá hlava sa môže prejaviť všeliako. Tak sa pozri na toto:
1. viečko na olej nesmie mať bielú emulziu - presakovanie vody do oleja.
2. no a keď už ho máš dole nemal by si vidieť namodrastý dym. Normálne je že sa znížia otáčky a po pridaní ti strieka olej v kvapkách cez otvor von.
3. ak vytiahneš mierku a vidíš dym nie je to dobré.

4. Popis sedí na podsávanie falošného vzduchu čo ide mimo váhu. Takže kontrola sacieho traktu.

5.odpojením lambdy by si nemal zaregistrovať žiaden rozdiel, pri trvalom zničíš KAT.

6. odpojením váhy vzduchu alebo aj lambdy dosiahneš iba to, že sa RJ sa prestaví na stredné hodnoty a bude sa ich držať ako prasa kosti.

eko.fresh mi poradil ze si mam este skusit objednat tesniace kruzky od injektorov plus male hadicky a este jednu,poskusam to a dam,vediet ... OK to mi odlahlo , lebo nemam ani jeden priznak toho co pises s hlavov...

xdrive
Auto: bmw 330 xd

Piatok, 23. Júla 2010, 18:52

zeby prasknuta hlava?

Ico2311
Autor témy

Nedeľa, 25. Júla 2010, 18:53

xdrive napísal:
zeby prasknuta hlava?

Asi nie,lebo sa mi vobec nehreje , nedolievam vodu a ked je chladnejsie,tak ide krasne ,iba ked je strasne horuco tak po chvilke zlenivie ...moze byt ,ci sa mam zamerat aj na tu hlavu ?Inak nemam ani vodu v oleji ani nic take ...

Ico2311
Autor témy

Re: E46/318i - Keď sa zohreje - zlenivie ...prosím o radu

Utorok, 27. Júla 2010, 10:03

Takze vcera som bol v Bawarii na diagnostike a nasli mi tam ,ze mam vadny snimac klepania ...alebo nieco take , hned som to objednal ...Neviete co ma nastarosti ten snimac klepania?Alebo akým prinosom presne je pre motor ...

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Utorok, 27. Júla 2010, 15:46

ak zistis co tomu je daj vediet... dost ma to zaujima tiez sa s tym "serem" ze mi tlakuje chladiaci system... olej pod vikom mam cisty... neviem odkial by mohlo nasavat vzduch len s pod hlavi... som si myslel ze je to prdnute tesnenie a uz som presvedceny ze to je tymto ked termostat mam novy, vodna pumpa a ine veci co su v chladiacom okruhu vyzeraju byt ok... ico nahodou visco vrtula na predu ti nevypovedala sluzbu? na 318i je casta vec ze odchadzali visco, auta sa prehrievali ajked rucicka na palubovke nestupla (ale teplota za motorom je nenormalne vysoka co je citit na kureni a divnemu zapachu rozpaleneho kovu)

sranda ze ti pri takom natlakovanom systeme nieco nestrelilo :) normalne by som sa bal tak jazdit

Ico2311 napísal:
To sa aj stava ,nikde mi unika voda a prehrieval sa ked dolejem vodu je ok ,ale vodu dolievam raz za 3mesiace ... aj to pol litra liter ....
ak ides dlhsie vypnes motor otvoris kapotu nikde nepocujes zeby ti unikal vzduch ajked len tichucko?

Ico2311
Autor témy

Utorok, 27. Júla 2010, 18:58

[quote="ice.blade"]ak zistis co tomu je daj vediet... dost ma to zaujima tiez sa s tym "serem" ze mi tlakuje chladiaci system... olej pod vikom mam cisty... neviem odkial by mohlo nasavat vzduch len s pod hlavi... som si myslel ze je to prdnute tesnenie a uz som presvedceny ze to je tymto ked termostat mam novy, vodna pumpa a ine veci co su v chladiacom okruhu vyzeraju byt ok... ico nahodou visco vrtula na predu ti nevypovedala sluzbu? na 318i je casta vec ze odchadzali visco, auta sa prehrievali ajked rucicka na palubovke nestupla (ale teplota za motorom je nenormalne vysoka co je citit na kureni a divnemu zapachu rozpaleneho kovu)

sranda ze ti pri takom natlakovanom systeme nieco nestrelilo :) normalne by som sa bal tak jazdit

Zajtrá idem menit snimac klepania ... uvidím co a ako a napisem .. Myslis tu vrtulu co je za chladicom(tu velkú) ?Ak tu tak mi ide pekne aj mi ju same zapina ... Ty si zatial na nic neprisiel ?

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Utorok, 27. Júla 2010, 19:30

Ico2311 napísal:
Zajtrá idem menit snimac klepania ... uvidím co a ako a napisem .. Myslis tu vrtulu co je za chladicom(tu velkú) ?Ak tu tak mi ide pekne aj mi ju same zapina ... Ty si zatial na nic neprisiel ?
ano tu vrtulu co je za chladicom... najcastejsi problem je ze sa auto prehrieva a prdne pri nedostatocnom chladeni... ak mozes tak mi este napis ked jazdis ci mas teply alebo vrely cely chladic alebo len cast kde je expanzka a kde je dalej vyvod do termostatu... :) a daj vediet co je to za venil... ja som na nic neprisiel

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných