... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: PORADTE MI....ROZTRASENIE VOLANTU

Pondelok, 17. Októbra 2011, 06:31

Podla mna to bude lozisko praveho predneho kolesa, kedze sa to rozstrasie hlavne v lavotocivej zakrute. Ja mam tiez vsetko povymienane (vsetko okrem tlmicov a hornych ulozeni), po vymene praveho loziska sa to zlepsilo, ale aj na lavom som si vsimol hadzavost, tak to bude podla mna uz len to (mam ho kupene, len medzicasom som kupil druhe auto, tak Compact spi v garazi). Pred vymenou loziska sa po roztoceni kolesa brzdovy kotuc v jednom mieste suchal o platnicku, po vymene kotucov sa to nezmenilo, az ked som vymenil lozisko. Na tej pravej strane, kde som ho vymenil, ked teraz roztocis koleso tak kotuc ide rovno, nic nesucha. To lozisko sa kratko pred vymenou prejavovalo aj "dupanim," hlavne v lavotocivej zakrute, taky zvuk, ako ked mas v jednom mieste prebrzdenu pneu a taktiez pravidelnym hucanim...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Nutrilon
Auto: E36 Compact 320i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 17. Októbra 2011, 20:08

je to možné. Zatial čo som opravoval brzdy na autách tak vždy kotúč jemne šúchal pri roztočení kolesa. Hádzavosť tam musí byť, ale v určitej miere.
pelo napísal:
Podla mna to bude lozisko praveho predneho kolesa, kedze sa to rozstrasie hlavne v lavotocivej zakrute. Ja mam tiez vsetko povymienane (vsetko okrem tlmicov a hornych ulozeni), po vymene praveho loziska sa to zlepsilo, ale aj na lavom som si vsimol hadzavost, tak to bude podla mna uz len to (mam ho kupene, len medzicasom som kupil druhe auto, tak Compact spi v garazi). Pred vymenou loziska sa po roztoceni kolesa brzdovy kotuc v jednom mieste suchal o platnicku, po vymene kotucov sa to nezmenilo, az ked som vymenil lozisko. Na tej pravej strane, kde som ho vymenil, ked teraz roztocis koleso tak kotuc ide rovno, nic nesucha. To lozisko sa kratko pred vymenou prejavovalo aj "dupanim," hlavne v lavotocivej zakrute, taky zvuk, ako ked mas v jednom mieste prebrzdenu pneu a taktiez pravidelnym hucanim...
BMW is my dream and my way.

pelo

Utorok, 18. Októbra 2011, 06:39

A suchal aj po dotiahnuti kolesa? Alebo len ked si nasadil kotuc a dotiahol ho tym jednym srobom? Hadzavost je pripustna, ale tolerancia je relativne mala. Mne na tej strane, kde som vymenil lozisko vobec nesucha o platnicku. Dalsia vec je rozhybat a premazat strmene, aby sa vracali a nezostavali visiet...

e39 525i sedan '03 -ex

Nutrilon

Utorok, 18. Októbra 2011, 09:15

ja som myslel keď nahodiš kotúč na náboj, jasne že po nahodení kolesa je tá hádzavosť takmer nulová.
pelo napísal:
A suchal aj po dotiahnuti kolesa? Alebo len ked si nasadil kotuc a dotiahol ho tym jednym srobom? Hadzavost je pripustna, ale tolerancia je relativne mala. Mne na tej strane, kde som vymenil lozisko vobec nesucha o platnicku. Dalsia vec je rozhybat a premazat strmene, aby sa vracali a nezostavali visiet...

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 18. Októbra 2011, 09:21

mozno ano ale to by si musel mat uplne ciste resp nove...staci mala hrdza na naboji alebo kotuci a uz ti to hadze ...
E36 compact 316i           (||||)(||||)

pelo

Utorok, 18. Októbra 2011, 09:23

Vsak prave, ked uz je dotiahnute koleso, kotuc by nemal suchat o platnicky. Inak je krivy kotuc, hadze naboj, alebo naboj nebol dobre ocisteny pred nasadenim kotuca.

e39 525i sedan '03 -ex

Nutrilon

Utorok, 18. Októbra 2011, 17:16

sa to tu zmenilo na montáž brzd :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

clobo
Auto: E34 sedan 525 TD

Nedeľa, 13. Novembra 2011, 22:41

zdravim..ja mam moju 36ku asi 4 mesiace a kupil som ju s tym, ze ma vybuchany jeden cap.ale vyzera to na vacsiu zavadu pretoze uz pri 70 km/h citim vo volante jemne trasenie ktore sa stupnuje a pri 100 km/h sa to uz neda vydrzat a mam strach ze vyletim z cesty.neviem ci mam robit generalku celeho uchytenia kolies a riadenia alebo menit len urcite veci.poradite mi niekto?

Nutrilon

Nedeľa, 13. Novembra 2011, 22:50

ahoj. Ja som mal podobný problém pri kúpe mojej E36. Ako prvé som dal vymeniť tyčky riadenia aj s čapmi. Potom som dal vyvážiť kola a bolo po probléme. Potom som si dal vymeniť aj čapy na ramenách a silentbloky nech to mám celé OK . Ale tie čapy na ramenách neboli také drahé ako tyčky riadenia :-)
clobo napísal:
zdravim..ja mam moju 36ku asi 4 mesiace a kupil som ju s tym, ze ma vybuchany jeden cap.ale vyzera to na vacsiu zavadu pretoze uz pri 70 km/h citim vo volante jemne trasenie ktore sa stupnuje a pri 100 km/h sa to uz neda vydrzat a mam strach ze vyletim z cesty.neviem ci mam robit generalku celeho uchytenia kolies a riadenia alebo menit len urcite veci.poradite mi niekto?

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Pondelok, 14. Novembra 2011, 17:42

Keď ti to veľmi trasie, tak skús dať znovu vyvážiť kolesa ( ale v inom pneuservise) , alebo skús iné kolesá, aspoň zistíš či je to kolesami.

Ak je to jemné chvenie napr. pri 90-110 km/h, pootoč koleso o jednu šrubu, najdi si takú polohu, pri ktorej nebude tiasť, poznač to a davaj ich takto na auto.

zaniboy
Auto: BMW (E36) 318 tds
Kraj: Trnavský

Sobota, 26. Novembra 2011, 14:59

teraz som vymenil silenty na ramenách a do 170km/h sa mi to neroztriaslo..viec som neskusal ist vzhladom na počasie..(rychlost bola skusana na dialnici NR-TT) mimo mesto som si nasiel jednu malo frekventovanu cestu (ale hrbolatu) tam som skusal 140 a netriaslo.. inokedy mi to mimo mesto ako som uz pisal triaslo po rovnej ceste pri 120 vzdy.. takze asi to dost pomohlo..a to som este nebol na geomerii ako som mal v plane..

morik
Auto: BMW 320d (E46)

Sobota, 26. Novembra 2011, 19:11

Môj problém s trasením volantu vyriešila výmena predných tlmičov

clobo
Auto: E34 sedan 525 TD

Utorok, 29. Novembra 2011, 19:47

diky chalani vyskusam vymenit zatial len tycky riadenia a tie capy + geometria a dam vediet..zatial na to nebol cas ale asi si dam darcek na vianoce :-)

KISS-MY-ASS
Auto: BMW E46 330d Touring

Utorok, 29. Novembra 2011, 23:17

Moje zistenie je take že ked do minule viezol v aute 2 ludi + nejake veci tak to trasenie čiastočne zmizlo na tolko že som ho miestami vôbec ani necítil...
BMW E39 528i M packet
EX BMW E46 330Ad Touring M packet
EX AUDI Q7 3,0TDI S line
EX BMW E36 320i Coupé M packet
EX Rover 75 1,8B
EX Seat IBIZA 1,4B

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 29. Novembra 2011, 23:48

:-k zeby goemetria? ved ked si ale zoberieme skoro nik tu nerobi geometriu ako by mal..teda aspon u nas ani jeden #-o
plna nadrz, vpredu zatazene na sedackach, v zadu tiez a v kufry taky :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný