... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

morik
Auto: BMW 320d (E46)
Kraj: Trenčiansky

Re: PORADTE MI....ROZTRASENIE VOLANTU

Utorok, 27. Septembra 2011, 20:30

Ja mám podobný problém, mne trasie volantom pri prejdení cez nerovnosti na vozovke. robí to pri akejkoľvek rýchlosti. keď to urobí v zákrute auto sa mi zdá dosť nestabilné. Mám menené ramená, nové pneumatiky a geometriu. Viete mi niekto poradiť, kde môže byť príčina? ďakujem za rady

Užívateľov profilový obrázok
Nutrilon
Auto: E36 Compact 320i

Piatok, 30. Septembra 2011, 18:48

to vyzerá na predné silentbloky na ramenách a zadné siletnbloky .
morik napísal:
Ja mám podobný problém, mne trasie volantom pri prejdení cez nerovnosti na vozovke. robí to pri akejkoľvek rýchlosti. keď to urobí v zákrute auto sa mi zdá dosť nestabilné. Mám menené ramená, nové pneumatiky a geometriu. Viete mi niekto poradiť, kde môže byť príčina? ďakujem za rady
BMW is my dream and my way.

morik

Pondelok, 3. Októbra 2011, 10:31

ale veď ramená mam nové

Nutrilon

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 12:54

ramená môže mať nové ale guma do 2 či troch rokov zprhne a ľahko sa trhá. nevieš ako dlho boli tie ramená na sklade a či menil aj siláče
morik napísal:
ale veď ramená mam nové

Nutrilon

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 12:55

skús prekontrolovať stabilizatory
Nutrilon napísal:
to vyzerá na predné silentbloky na ramenách a zadné siletnbloky .

morik

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 13:09

ramená mi menili komplet spolu so silentblokmi, ramená boli nové ale neviem ako dlho boli na sklade. tie stabilizátory som nedal kontrolovať.

Nutrilon

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 15:12

stabilizaroty a hlavne si pozri torznú tyč. či nemáš vytrhnuté alebo odhnité uchytenie.
morik napísal:
ramená mi menili komplet spolu so silentblokmi, ramená boli nové ale neviem ako dlho boli na sklade. tie stabilizátory som nedal kontrolovať.

zaniboy
Auto: BMW (E36) 318 tds
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 9. Októbra 2011, 10:17

aj ja mám taký problém, vymenil som to co volu a to axialnu tyčku a tyčku stabilizátora.. problem stále pretrváva ale nie vždy.. ked idem mimo mesto tak to začína už pri 90km/h a na dialnici pri 115 - 120km/h ale iba ked idem do mierne lavotocivej zakruty..ked idem rovno alebo dobrava mozem ist aj 300 a nic..kolesa su ok lebo uz som skusal 3 druhy kolies..všetky sú vyvážené .. este pojdem pozret ramená ..

Nutrilon

Nedeľa, 9. Októbra 2011, 22:09

skus lavým kolesom poknísať dnu a von či nemáš vôlu. #-o
zaniboy napísal:
aj ja mám taký problém, vymenil som to co volu a to axialnu tyčku a tyčku stabilizátora.. problem stále pretrváva ale nie vždy.. ked idem mimo mesto tak to začína už pri 90km/h a na dialnici pri 115 - 120km/h ale iba ked idem do mierne lavotocivej zakruty..ked idem rovno alebo dobrava mozem ist aj 300 a nic..kolesa su ok lebo uz som skusal 3 druhy kolies..všetky sú vyvážené .. este pojdem pozret ramená ..

zaniboy

Sobota, 15. Októbra 2011, 23:25

skusal som hybat jednym aj druhym kolesom ale su pevne..vymenil som nove kotuče lebo stare uz aj tak neboli nic moc..a dal som druhe kolesa..predtym som mal 17ky 215/50 teraz mam 195/60 15ky aj ked predtym mi to robilo to iste aj na tych aj na tych kolesak takze viem ze kolesami to neni.. ale nieco sa zmenilo..lebo uz mi to netrasie mimo mesto do 110 a na dialnici do 140 ak idem viac tak sa roztrasie, hlavne ak idem do lavotocivej zakruty..

Nutrilon

Nedeľa, 16. Októbra 2011, 12:40

kontroloval si tyčky riadenia? podľa mňa je ľavá KO. Kotroluje sa to ťažko a musíte byť dvaja. Najlepšie to odhadne mechanik. Niekto ti musí knísať volantom doprava dolava a ty si pozri či máš a aké máš vôle na riadení :thumbup:
zaniboy napísal:
skusal som hybat jednym aj druhym kolesom ale su pevne..vymenil som nove kotuče lebo stare uz aj tak neboli nic moc..a dal som druhe kolesa..predtym som mal 17ky 215/50 teraz mam 195/60 15ky aj ked predtym mi to robilo to iste aj na tych aj na tych kolesak takze viem ze kolesami to neni.. ale nieco sa zmenilo..lebo uz mi to netrasie mimo mesto do 110 a na dialnici do 140 ak idem viac tak sa roztrasie, hlavne ak idem do lavotocivej zakruty..

zaniboy

Nedeľa, 16. Októbra 2011, 13:05

lavu som menil..vola tam bola a bola vyhrkana, aj tyčku stabilizatoru som menil aj ta nebola uz celkom ok..

Nutrilon

Nedeľa, 16. Októbra 2011, 13:34

spravil si potom geometriu?
zaniboy napísal:
lavu som menil..vola tam bola a bola vyhrkana, aj tyčku stabilizatoru som menil aj ta nebola uz celkom ok..

zaniboy

Nedeľa, 16. Októbra 2011, 15:03

nie nespravil ale nove tycky som dal podla zavitov ako stare a auto ide krasne rovno..volant rovno, ked pustim netaha ani nic..mam ju dat radsej spravit?

Nutrilon

Nedeľa, 16. Októbra 2011, 22:17

jednoznačne :!: . Pri rýchlostí ako opisuješ je aj malá odchýlka velká.
zaniboy napísal:
nie nespravil ale nove tycky som dal podla zavitov ako stare a auto ide krasne rovno..volant rovno, ked pustim netaha ani nic..mam ju dat radsej spravit?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných