... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

Kde je problem

V prednej naprave
5 (33%)
V zadnej naprave
10 (67%)

Celkom hlasov: 15
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Re: E36 - Zblblo mi riadenie :(

Streda, 4. Marca 2009, 10:29

eko.fresh napísal:

Chyba moze byt aj vzadu. 605 ma zadnu napravu jednu rovnu zeleznu tyc. E36ka ma nezavisle zavesenie zadnej napravy. Ked tam nieco nehraje, tak zadok ti zataca aj ked riadenie a predna naprava je ok.

tak tak, bimmer neni trojkolka.
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

alfi666

Streda, 4. Marca 2009, 15:40

LOL :D ... samozrejme, problem moze robit aj zadok, tak ako chalani vravia.. ...ale ani 605 nema vzadu len jednu tyc :D... tiez to ma nezavisle zavesenie vsetkych kolies, vpredu McPherson, atd... akurat vzadu tusim niesu pruziny, ale torzna tyc ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

BJS
Auto: 530d xdrive
Kraj: Košický

Streda, 4. Marca 2009, 20:34

Ak to po pridaní plynu ťahá do ľava, akús pozrieť v prvom rade uloženie ľavého zadného kolesa+všetko okolo neho. (Môj blbý názor.) Typujem podľa toho, že keď pridáš, ľavé koleso sa ťahom posunie trohu dopredu, ale zároveň sa vychýli z priameho smeru do prava a pomyselná os medzi oboma zadnými kolesami (a tiež celým autom) sa tiež vychýli do prava. Tým je predok vychýlený do ľava a ty máš dojem, že to robí riadenie. Ak uberieš plyn a koleso začne motorom brzdiť, celý proces dostáva opačný zmysel - toť tvoja príhoda pri predbiehaní. Ak by to bolo pravé koleso, ťahalo by to po pridaní do prava. To búchanie môže samozrejme spôsobovať niečo na prednej náprave, ale to vychýľovanie bude mať na svedomí zadná náprava. Niekedy sa to dá pekne zistiť na čerstvom neujazdenom snehu. Pridáš a pustíš plyn, volantom udržuješ priamy smer. Skontroluješ stopy po pneu. V tvojom prípade by si mal buď po pridaní alebo ubraní štvorstopé vozidlo. je to len zopár mm alebo cm, ale je to vidno.
Boh miluje ateistov, pretože ho nezaťažujú blbosťami.
Ex 525tds E34 calypsorott - EX po šmerci
Ex 330xdaT E46 oxfordgreen II -EX nie je ďaleko
Ex 530daT E39 titanstriebro
535dx GT F07-Gita (ancikrist)
530d xdrive F11-Lojzička

R0nnIe
Autor témy
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Streda, 4. Marca 2009, 22:55

Bude to tak ako vravis, ked som oraval davnejsie brzdy, tak som pozeral na zadnu napravu, a silentbloky tam boli biedne, ale este bolo vidiet ze co to vyrdzia. No asi neprezili mrazi a zimne radovanky :D. Predna naprava buchoce mozno aj koli spominanej ticke, ale nemusi to byt ten kriticky problem. Cez vykend to rozoberiem a pozriem. Inak dnes som si vsimol ze pri prudkom zrychlovani, a naslednom ubrati plynu ma auto taky "hadovity efekt". Pocit ako ked mate na bycikli osmicku na zadnom kolese, ale omnoho slabsi, a trva len chvilku. Takze bude to asi ten zadok. Okrem toho zacalo robit aj to ze pri preradovani rychlosti jemne sklbe autom,to tak isto zacalo pred par dnami, ale to bude asi vylagrovana gumova spojka na kardane.

Dogg88
Auto: n/a

Štvrtok, 5. Marca 2009, 07:54

alfi666 napísal:
LOL :D ... samozrejme, problem moze robit aj zadok, tak ako chalani vravia.. ...ale ani 605 nema vzadu len jednu tyc :D... tiez to ma nezavisle zavesenie vsetkych kolies, vpredu McPherson, atd... akurat vzadu tusim niesu pruziny, ale torzna tyc ;)

Presne tak :)
Klub tvoria ľudia, nie autá...

herri13
Auto: BMW E39 528i sedan
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 5. Marca 2009, 16:38

Co sa tyka riadenia, ak chces vyskusat ci su vybite capy riadenia, tak si daj volant do roviny a skus s nim pomaly tocit do strany a vsimaj si kedy sa ti zacnu otacat kolesa, ak tocis volantom na prazdno cca 20-30 stupnov a az potom citis ze uz zabera tak su vybite capy aj to ti moze robit to buchanie a sekanie. Taktiez to moze byt aj tlmic, ak je vyteceny tak beha ako chce a taha ta do strany. Urcite chod na zdvihak a skontroluj co sa da.
E39 528i Cosmoschwarz metalic - ex
E36 325i Brokatrot Metallic - ex
E36 318i Diamantschwarz Metallic - ex

R0nnIe
Autor témy

Štvrtok, 5. Marca 2009, 18:40

co sa tyka riadenia,ked pohnem volant len o milimeter,okamzite sa pohnu aj kolesa. ale zadne prave koleso sa mi zda niejake vycapene,no tazko povedat ci aj je. cez vykend to rozoberiem a pozriem.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 6. Marca 2009, 12:10

Tak to je skor jasne.... Ak sa ti pohne hned volant tak vola v riadeni neni ziadna. Zadne vycapene koleso. Horne ulozenie tlmica pozriet a silent na ramene + spravit poriadnu geo. Ne u fusherov ale niekde kde to vazne vedia :mrgreen:

R0nnIe
Autor témy

Piatok, 6. Marca 2009, 17:08

Geo mam dohodnute u konkurencie, v autorizovanom servise Mercedes :D . Robi tam kolegou syn mechanika, a ze ma aj certifikat na to.

R0nnIe
Autor témy

Piatok, 6. Marca 2009, 19:17

Dnes som pozrel narychlo ulozenia tlmicov, zdali na mi byt OK, Nic kriticke som neviedel. Pozeral som ich od kolesa aj od kufra. Akurat som nasiel toto co je na obrazku. Mam taky blby pocit ze to malo vypadat ako diel 4

Obrázok
Prílohy
02032009.jpg

R0nnIe
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2009, 17:52

Dnes som to pozeral, jedine co som nasiel podozrive je toto:
Obrázok

Jedna sa o diel cislo 4. Myslite ze prave to sposobuje moje problemi?
Prílohy
07032009(007).JPG
07032009(007).JPG (82.4 KiB) 1240 zobrazení

alfi666

Sobota, 7. Marca 2009, 18:11

Ano, to je presne to, co ti chalani hovorili ;).. silentblok v zadnom ramene...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 10. Marca 2009, 09:22

Tie dorazy zadnych tlmicov vymen. Stoji to pat centov. A tie silenty vyzeraju byt uz davno po smrti 8)

R0nnIe
Autor témy

Utorok, 10. Marca 2009, 15:11

Ano idem vymenit dorazi aj bloky, uz ich aj zhanam, dufam ze ich budem mat do piatku, aby som mohol cez vykend menit. Nebudu s vymenou niejake komplikacie? Ked odmontujem to rameno, nebude problem ho nasadit nazat, predpokladame ze nie, ze len povolim tie 3sroby, vymenim blok, a nasadim to spet. Nerobil som este zatial nieco podobne, treto sa pytam.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Utorok, 10. Marca 2009, 16:21

R0nnIe napísal:
Ano idem vymenit dorazi aj bloky, uz ich aj zhanam, dufam ze ich budem mat do piatku, aby som mohol cez vykend menit. Nebudu s vymenou niejake komplikacie? Ked odmontujem to rameno, nebude problem ho nasadit nazat, predpokladame ze nie, ze len povolim tie 3sroby, vymenim blok, a nasadim to spet. Nerobil som este zatial nieco podobne, treto sa pytam.

a nezabudni na stahovaky, je to tam nalisovane, a nezabudni ze si tym rozhasis geometriu a treba ju dat spravit..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných