... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
ZebraZV napísal:heh no mne sa rano podarilo vytrieskat sa do jarku pri zvolene :) isiel som nad ranom z BB do ZV, snezilo neprijemne, tak 5 cm cerstveho snehu... cely cas som siel pomalicky s velkou medzerou za autami, neponahlal som sa... pohodicka pohoda... asi tak jeden km pred zvolenom sla po ceste skodovka 120 s privesom tak 40tkou... dostal som prevratny napad, ze sak ked je prazdna cesta tak ho predbehnem. Neviem preco som to urobil, ale podradil som... ked som bol pred nim uz som citil ze zadok mam v smyku, siel som ani nie 60kmh... na cirka 100m som sa to este snazil protiotoceniami vykorigovat, no ked som uz bol skoro zabrzdeny, tak 15kmh, auto uz slo bokom a jedine co mi ostavalo bolo co najviac zmiernit uhol do jarku. pekne som do neho vhupol a zastal (vcelku strmy bol) a napodiv som nic neodtrhol. Skodovica mala na salame a sla dalej. Na moje mile prekvapenie som zistil ze nemam hak na tahaniea hlavne mobil som si zabudol doma. Takze som si 4km zabehol o 0700 rano domov pre telefon. Nastastie kamarat s e46 330xd bol doma a mal hak. tym padom ma vsak nemohol tahat lebo cuvat pri tom zrovna nechcel. dosiel druhy kamarat na suzuki sx4 no ta s mojim compactom ani len nepohla. Potom sa pristavila santana ps10 (spanielsky defender) a ten ma polahky vytiahol. siel som este na rampu pozriet podvozkove skody, nastastie nic, ani skrabanec. viac stastia ako rozumu som mal... Ale skusenost na nezaplatenie. na parkoviskach sa smykam pravidelne no toto bolo o niecom inom. aspon viem, ze podobnu pitchovinu uz neurobim. mam tam inak Dunlop SP wintersport M3 205/60 r15... a auto mam 3 mesiace a najazdenych iba cca 7500 km. Vsetky auta prd tym co som jazdil boli s predkom. je to fakt sranda
SurrendeR napísal:vsetko je to o gumach a zrucnosti
mam teraz nove pneu (Dunlop 3D) a teraz jak padal sneh, tak som sa bol smykat..
auto sa sprava aj nedotacavo aj pretacavo, zalezi kde a ako ides. Necakaj ze to bude vzdy pretacat (aby si nebol prekvapeny ked zatocis a pojdes rovno). Da sa jazdit aj bezpecne, aj rychlejsie brat zakruty (vsetko na cca 7cm vysokom suvislom novom snehu) ale to uz vyzaduje zrucnost zvladat necakane smyky (vecsinou pretacave)..
co sa tyka podradovania tak tu az taky problem nevidim zakial je rovna cesta, ak prudko pustis spojku, zadne koesa dostanu volnobezne otakcy motora, auto sa ale sprava v priamej ceste stabilne. V zatacke neodporucam podradovat. V kazdom pripade je najlepsie ist niekam na volne parkovisko.. ale ani tam sa toho vela nenaucis, kedze sa budes tocit ako na kolotoci ako vsetci ostatni "machri" na parkovisku, ale ved vlasne neda sa tam nic ine robit ... aby si sa naucil dobre zvladat smyky , potrebujes real cestu (bezpecnu) a bezpremavkovu , najlepsie v noci (lepsie vidiet svetla aut keby nieco)
inak. da sa nacvicit jazda smyku aj na hre (prosim nezabijajte maale
ja som sa to tam naucil a v praxi overil v pondelok)
LFS a volant s 900° otocenim (Logitech Driving force PRO alebo este lepsie Logitech G25)
teoria vedenia vozidla v smyku je tam 100% realna. Zalezi od kvality volantu na jej podanie a mate dobru skolu.
ale neberte to tak ze ooooo viem to v hre , viem to aj real... Ale na snehu sa vam tie skusenosti velmi zidu :)
Martin46 napísal:no tak BMW je na zimu super
*vsetky prednokolky su sakra nedotacave, bmw ma rozlozenie hmotnosti 50 na 50 takze zakruty ide aj na snehu krasne vyrovnane
*je ovladatelne, staci ubrat plyn a auto sa aj na klzkom povrchu zrovna
*kto vie moze si zakruty rezat powerslejdom, ked sa to raz clovek nauci tak sa nema coho bat;) Ale v ramci moznosti neodporucam ked oproti idu auta, lebo bavorak rutiaci sa bokom zo zakruty je dost stresujuci podnet;)
*hlavne jemne z volantom, predvidat polohu prednych kolies a snazit sa najst trakciu v pripade jej straty. (vela ludi da volant plny rejd do opacnej strany a ked gumy chytia este viac ich rozkyve)= treba vlantom tocit opatrne
*pri rychlostiach nad 80 uz zapinam ASR, len tak pre dobry pocit:) vecsi frajer nie som
=vsetko bolo pisane na snehovom povrchu, pri asfalte platia trochu ine aj ked podobne fyzikalne pravidla