... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Re: E36 r.v. 1994 Problem s dialkovym startom Magicar M870AS

Pondelok, 21. Júna 2010, 09:58

praetorian napísal:
hmmm.asi mate pravdu.dakujem vsetkym co mi s tym pomahaju,vase rady su cenne,kedze ani servis s tym nic neurobil.hadam mi to raz niekto pomoze korektne zapojit... :D a potom bude vsetko fajn.auto je inak super a na to ze ma 16 rokov ma dobry stav a najazdene len 109 200km. ORIGINAL.pozerali to na diagnostike...vymenene tlmice,spruziny,brzdove platnicky,filtre,oleje.brzdova,este zajtra olej ,filter a tesnenie v prevodovke a potom to zase chvilu vydrzi.minuly tyzden som predal e34 ktora ma za rok stala 4000eur a nakoniec som ju predal za 1000eur.bola to tds.a zacalo sa kazit cerpadlo a turbo..kupa z minuleho roku z nemecka....zbytocne vyhodene peniaze.ale kazdy sa ucime na vlastnych chybach.aj ked mne to poradil automechanik.asi sa len netrafil....

nic si z toho nerob, kazdy sa uci na vlastnych kachlach :D
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

praetorian
Autor témy
Auto: BMW E36 r.v. 1994

Pondelok, 21. Júna 2010, 21:43

Dnes som skusal vsetko co mi kto poradil + vsetky mozne kombinacie nastaveni magicaru.atd.a nic.v servise chceli ze vraj mi prehodia v dverach ine motorceky.ale tym padom kedze mam cabrio by sa mi nedovierali okna.oni su stale presvedceny ze to blokuje to auto.tie starty.takze to som nedovolil aby tie motorceky nahradili.by som chodil s medzerami na oknach,debili.a aj tak by to signalizovalo ze su otvorene a keby boli zavrete tak ich neotvorim.to uz co su tam za odbornici. Pat a Mat...takze este raz vraj skontroluju kabelaz....a vraj ich to mrzi ze mi to nejde,to urcite... #-o ](*,)

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Pondelok, 21. Júna 2010, 23:09

motorcekz nebudu mat nic spolocne stym,ze ti to nestartuje na dialku..inak spytam sa,nemas nahodou wnutorne oswetlenie w aute so stmiewacom a je nan napojeny wstup na spinace dweri??? mne toto robilo problem,ze som nemohol zamknut auto,kym swietilo swetlo wo wnutri auta,a ani sa to nedalo prestawit,lebo ma magicar tu funkciu-oneskorene newiem co,ale jednoducho to neslo...mrkni sa na toto este.. :-s
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

BlackMW

Utorok, 22. Júna 2010, 09:19

gomez vravi dobre, suvislo, najskor to trulovia zapojili na vnutorne osvetlenie
namiesto toho aby pospajali dvere a kufor cez tri diody a dali to na vstup magicaru.

skontroluj toto, napr. tak ze vytiahnes cerveny a cerveno-cierny kablik z mensieho dlheho konektora
(door contact podla schemy) a vyskusaj znova ako sa to bude spravat.
auto sa zacne zamykat 30 sekund po odomknuti lebo nebude mat signal ci boli otvorene dvere.

ak nepomoze, zober schemu (alebo daj elektrikarovi) a nechaj zapojene len 5 kablov, ostatne povyberat z konektorov
Potrebujes cerveny 12V, cierny zem, zeleny do zapalovania, zlty na starter a zlto-cierny ktory snima ci bezi motor.

kazdopadne ako tu uz bolo povedane, ak to pise fail tak je chyba v zapojeni magicaru.
ak ti to toci starterom ale nechyta tak to bude chyba niekde v zapojeni.
Obrázok

praetorian
Autor témy

Utorok, 22. Júna 2010, 14:17

na to stropne svetlo to nemam zapojene,hadam na to pridu.co je zle.zajtra doobeda to tam mam doniest...

praetorian
Autor témy

Streda, 23. Júna 2010, 14:07

Tak bol som v tom servise.a ukazali mi ze auto fakt ma nejaky imobilize.aj ked podla roku vyroby nic nema.Ja som sice skusal zamknut z vonku klucom a potom nastartovat,a nastartovalo.lenze auto nieje blbe a kedze som neotvoril dvere a nevystupil som tak auto vedelo ze sedim vnutri tak nastartovalo.v servise sme otvorili a zavreli dvere,zamkli zvonku a po 30sekundas som mohol robit co som chcel v spinacke s klucom ale ani len kontrolky sa nerozsvietili.pritom magicar bol neaktivny.niekto kto robi bmw auta im poradil ako to osrat...neviem presne ale natiahli nejake kontakty z dveri cez diody a pripojili na nejake piny. za kastlikom na spolujazcovej strane to bolo a zrazu vsetko fungovalo.teda ta funkcia magicaru.ze na chvilku odomkne dvere,nastartuje a potom zamkne.predtym to len hukalo a teraz to uz startuje ako ma... :D

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Streda, 23. Júna 2010, 15:54

=D> =D> =D> =D>
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

praetorian
Autor témy

Streda, 23. Júna 2010, 16:14

a este otazocka.kedze ste tu vsetci daleko technicky zdatnejsi ako ja.kupil som si budiky na tlak oleja a teplotu oleja.v navode som sa docital ze snimac teploty oleja ide miesto vypustacieho srobu na olejovej vani, a snimac tlaku oleja mam vymenit za ten co tam je, a otazka znie:

1. Da sa tam vymenit to cidlo za srob bez toho aby som musel vypustit vsetok olej z motoru???

2. Vie niekto z vas kde ma e36 snimac tlaku oleja????

VLADKY242

Streda, 23. Júna 2010, 21:57

praetorian napísal:
Tak bol som v tom servise.a ukazali mi ze auto fakt ma nejaky imobilize.aj ked podla roku vyroby nic nema.Ja som sice skusal zamknut z vonku klucom a potom nastartovat,a nastartovalo.lenze auto nieje blbe a kedze som neotvoril dvere a nevystupil som tak auto vedelo ze sedim vnutri tak nastartovalo.v servise sme otvorili a zavreli dvere,zamkli zvonku a po 30sekundas som mohol robit co som chcel v spinacke s klucom ale ani len kontrolky sa nerozsvietili.pritom magicar bol neaktivny.niekto kto robi bmw auta im poradil ako to osrat...neviem presne ale natiahli nejake kontakty z dveri cez diody a pripojili na nejake piny. za kastlikom na spolujazcovej strane to bolo a zrazu vsetko fungovalo.teda ta funkcia magicaru.ze na chvilku odomkne dvere,nastartuje a potom zamkne.predtym to len hukalo a teraz to uz startuje ako ma... :D

No však som ti pisal ,že to je zle zapojene a immo nemaš určite . :wink:

praetorian
Autor témy

Streda, 23. Júna 2010, 22:00

ale imo nejaky tam je kedze sa nerozsvietia ani kontrolky a magicar je odpojeny,je to len v aute....auto to blokovalo.a toto len nejako okaslali.to zabezpecenie auta.

VLADKY242

Streda, 23. Júna 2010, 22:10

určite nie oni niečo zle zapojili.žiadna e36 nema taky imo aby nesvietili kontrolky vždy svietia kontrolky. Proste zle zapojili niečo :wink:

BlackMW

Pondelok, 28. Júna 2010, 10:31

BlackMW napísal:
3. sedis v aute, magicar odomknuty. zamknes auto mechanicky klucom cez dvere (neotvarat), strcis kluc do spinacky a startujes. naskoci ?

praetorian napísal:
v servise sme otvorili a zavreli dvere,zamkli zvonku a po 30sekundas som mohol robit co som chcel v spinacke s klucom ale ani len kontrolky sa nerozsvietili.pritom magicar bol neaktivny.

VLADKY242 napísal:
určite nie oni niečo zle zapojili.žiadna e36 nema taky imo aby nesvietili kontrolky vždy svietia kontrolky. Proste zle zapojili niečo :wink:

zrejme tam bol domontovany nejaky immobilizer alebo co..
Obrázok

praetorian
Autor témy

Pondelok, 28. Júna 2010, 14:12

aha.nikto nevie co to bolo...ale uz to ide... =; teraz sa chystam obnovit sedacky.nastriekat farbou a lakom.nemate s tymto niekto skusenosti???kozenne sedacky myslim.mam cervenu kozu a uz je to dost popraskane...

dilong
Auto: BMW 320d touring
Kraj: Košický

Utorok, 6. Júla 2010, 13:51

Neviem ako je to sice robene na E36-tke ale ja som mal s magicarom tiez problemi -uz je to nastastie vybavene

Dal som si do E90tky magicar M871A CAN a robilo mi to divy. Aj ked bol napojeny na BMW zbernicu tak mi nechcel zapnut zaroven seba aj fabricny alarm (ani klucom BMW ani magicarom). Musel som zatvorit 2x aby sa mi aktivovali oba alarmy. Taktiez mi robilo to, ze alarm sa sice zapol ale pager ostal casto hluchy - nereagoval a tvaril sa ze je auto stale otvorene a naopak.

Ked som siel na reklamaciu tak mi zmenili protokol- Chlapik mi vravel, ze su tam 2 protokoly a vyrobca deklaruje ze oba su s BMW kompatibilne (co sa ukazalo ako hovadina). Po zmene protokolu mi to slapalo tak ako ma nereagovanie pagera mi riesili reklamaciou a vymenou celej dosky a pagera. Odvtedy mi to chodi tak ako ma.

t.j. chcem tim povedat, ci nemoze mat aj E36 problem s kompatibilitou protokolu

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 6. Júla 2010, 20:14

keby tu niekto cital, co som pisal hned na prvej strane, tak to nemuselo mat dalsie 3 :-P
Majo napísal:
Na spinacku sa pripaja + od dialkoveho startu(pri startovani musia svietit budiky) a to ma e 36 dva kabliky. Na jednom je plus uz pri polohe spinacky 1 a na druhom az po otoceni do polohy 2. Na dialkove nastartovanie potrebujes mat + privedene na oba kable. Teda musis jeden vodic od Magicaru napojit cez dve jednosmerne diody na dva kable. Pokial to neurobis nebude to startovat.

A to je presne ten pripad, ze sa nerozsvietia kontrolky, lebo plus je privedene len na jeden vodic a ma byt na dva :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných