... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Re: E36 Audio ?

Piatok, 12. Novembra 2010, 18:20

pelo napísal:

Inak to umiestnenie repra pri nohach celkom sranda, len by som tam asi nemohol nikoho zviezt, lebo po par metroch by som ho vyhodil von, keby som videl, jak mi to okopava nohami...ja som na take veci strasne alergicky... :mrgreen:

to umiestnenie pri nohách je v pohode, je tam dosť miesta, vlastne iba minus nejakých 20cm
to nevadí, pojde na to mriežka a nebude to vôbec vidieť

alfonzito
Auto: E46 330iA tour
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 13. Novembra 2010, 03:37

1morok veru pekna praca sak si to robil Ty :D
a momentalne su tam docasne osadene kompa morel tempo na zosiku audison LRx 2.250 taktiez od Teba.
a sub bol JL audio 13w6 za zosiku u dimension proX 2k.1d pre tych co hovoria ze 600w v aute neexistuje :lol:
ale inak monoblok uz predany kupil som phase evolution opus 500.1 a bude sa objednavat peerless xxls 10" a tiez pojde dopredu tak ako to mas na tej fotke co si tu dal
radio alpine 9855 lebo bez casovych korekcii si neviem predstavit hudbu v aute

m4x inak k tomu laminovaniu kupovat sady na laminovanie v drogerii alebo v modelarstve je asi fakt len pre bohatych.Vsetko je tam predrazene
Skus si pozret havel composites maju vsetko co potrebujes za velmi lacny peniaz a ked im napises aj poradia co je vhodne a potrebne na to co potrebujes ty

1morok

Sobota, 13. Novembra 2010, 10:44

ten opus je pekný zosik, by som si to aj vypočul,hm?
peerless xxls 10" je ale normálny woofer, budeš mať problém s objemom ozvučnice, koľko potrebuje litrov?
ja tam budem mať ploché aliante v asi 12-14L
živicu som kupoval 10kg alebo 10litrov asi za 35eur. celkom fajná, ani veľmi nesmrdela. môžem sem hodiť link

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Sobota, 13. Novembra 2010, 11:35

alfonzito napísal:
...a sub bol JL audio 13w6 za zosiku u dimension proX 2k.1d pre tych co hovoria ze 600w v aute neexistuje :lol: ...

Ja hovorim o realnom (sinusovom) vykone a nie o PMPO, o ktorom hovoris ty, to len aby sme to uviedli na pravu mieru a nehadali sa o cislach. To je ako by sme sa hadali, ze 90hp je vacsi vykon ako 75kW... :D
Celkom pekne citanie pre Vas, sice strucne ale postaci:
http://en.wikipedia.org/wiki/PMPO

Spytaj sa nejakeho "audiofila" ktoremu doma hraju B&W, co Ti povie o tych 2kW v aute...Alebo sa spytaj otca alebo deda, ake zosilovace kedysi doma pajkovali podla schem v Amaterskom Radiu, napr. taky Zetawatt 2x20W a k tomu 3-pasmove bedne Tesla, ze kolko susedov vybehlo na chodbu, ked to vyhulil naplno... :wink:
PMPO je udaj pre ludi, ktori si len kupuju cisla, presne ako tie cinske bednicky s napisom 1800W... A o kvalite by som tiez pomlcal, pokial ma niekto pocit, ze cim hlasnejsie, tym kvalitnejsie, tak nech ide robit na stavbu so zbijackou, tam si tej "kvality" uzije az, az :mrgreen:
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

1morok

Sobota, 13. Novembra 2010, 12:10

tiež je trochu rozdiel, že čo je výkon a čo je príkon
ten basák naozaj zvláda 600w príkonu aj viac
o pmpo či čo je to tu nik nič nepísal

alfonzito

Sobota, 13. Novembra 2010, 15:19

1morok ten peerless je aj automotive verzia potrebuje 15-20L objemu cize nebude problem
inak je to tento woofer http://www.prohifi.cz/subwoofery-do-aut ... -subwoofer pre genesis to dodaval prave peerless
a hotove to bude asi az na jar cize potom nebude problem si to vypocut len musim najskor spravit ozvucnicu pre woofer a potom uz len dlhe hodiny nastavovania a merania frekvencky a sfazovania.

pelo neviem co tu stale tocis o pmpo vykone si uvedom ze napriklad ten u dimension neni zosik z hypernovy za 50€.ten zosik stal novy 2000€ a mame v aute zmerane ze daval kolo 1470w rms na 2ohm to len tak k tomu vykonu merali sme to cize toto neuhadas
a ano sam mam doma jedny stare trojpasmove tesly a zosik transiwatt 44 ci jak sa vola 2x25w sinus cize viem co je vykon a co nie ok?

ale musim povedat ze aj toho 1,5KW v aute co som mal bolo zbytocne a nevyuzitelne...

1morok

Sobota, 13. Novembra 2010, 17:59

ten poznám, mal ho jeden kamoš v civicu, tiež pod nohami spolujazdca v 20L na genesis DMX
potom vyskúšal moje phase aliante a ten genesis dal preč

ak niekto idete laminovať, odporúčam http://www.dipex.sk/

pelo

Sobota, 13. Novembra 2010, 19:17

OK, koncim v tomto vlakne, aj tak to k nicomu nevedie, lebo podla toho, co za zostavy to mate v autach tak taky koncert Queen vo Wembley potreboval asi 1GW a vyclenili na to 2 bloky jadrovej elektrarne... Ked sa najblizsie dostanem na zraz, tak Vam donesiem to spominane repro z poziarneho rozhlasu, mozte si to v aute popocuvat, ake "slabe" to je... :wink:

Poradte chlapcovi, co tam ma dat za repra, hodte mu sem nejake fotky z laminovania a skoncime tento "spor."

e39 525i sedan '03 -ex

alfonzito

Sobota, 13. Novembra 2010, 20:31

pelo ten tvoj poziarny rozhlas nehra spodne frekvencie a ma citlivost minimalne 105db preto reve aj pri malom vykone a hovorim ze tek kilowat je v aute nevyuzitelny a zbytocny.to bola len poznamka ze take nieco do auta existuje.teraz je zosik s ovela nizsim vykonom a bude to stacit.

1morok mal ho v aute mendo ne?a daval prec zevraj preto lebo mu zaberal moc miesta.a co si
om pocul na aliante nepotrebuje velku ozvunicu a je dost rychly ale nezahra uplny spodok a nema taky objem na spodnych frekvenciach ale to je dane konstrukciou.peerless mam za dost lacno tak ho skusim a myslim ze budem spokojny.ved sa uvidi ako to pojde naladit

1morok

Sobota, 13. Novembra 2010, 20:32

pelovi
si nejaký premúdrelý.
staré papierové repro má vysokú citlivosť, na to aby hralo stačí aj poryv vetra.
repro určené do auta ale takú citlivosť nemá, potrebuje vyšší výkon.
hovorí ti niečo kontrola a tlmiaci faktor?
asi nie, však
to by si nepísal to čo píšeš

1morok

Sobota, 13. Novembra 2010, 20:38

hej, nehrá úplne od spodu ale zato nenormálne rýchlo. a výborne naväzuje na stredobasy
hrá inak. to by si si musel vypočuť. mne sa to páči.
je ale náročný na zosik.potrebuje veľký výkon a ešte väčší DF

pelo

Sobota, 13. Novembra 2010, 20:53

Ano, na nizsich frekvenciach je samozrejme potrebny vyssi vykon...ale 1kW v priestore 1,5x3m? To hadam nie.

e39 525i sedan '03 -ex

alfonzito

Sobota, 13. Novembra 2010, 21:42

no ved prave ta rychlost bude jeho obrovska vyhoda ze neni treba moc laborovat s delenim a vzdy krasne nadviaze na stredobas.Musim si to niekedy vypocut len az sa budes nachadzat niekde blizsie...inak kompa stale AS?ako si poriesil ten zaves?

pelo to ze mas 1KW zosik neznamena ze aj vyuzivas jeho maximalny vykon, mas tam peknu rezervu vo vykone pri spickach a dalej ide aj o Damping faktor zosilnovaca ked je moc nizky nedokaze ukontrolovat basak a ten ti len lieta vo velkej vychylke ale hovno hra.Vzdy je lepsie mat vykonny zosik a trvalo vyuzivat len cast jeho vykonu ako mat slaby zosik a zdimat z neho vsetko co dokaze a pohybovat sa na pokraji velkeho skreslenia a tym padom nedokaze ten zosik ani pokryt vykonove spicky.
To mas ako s autom naco je cloveku auto s velkym vykonom ked mimo obce aj tak moze ist len 90km/h ze?

alfonzito

Sobota, 13. Novembra 2010, 21:58

m4x ak by si chcel za nejaku uplatu ti dam jedny nedorobene tapacire na coupe su tam spravene laminatove kapsy ktore treba prerobit vsetko vysvetlim a mozno by som nasiel aj domceky na vysky do trojuholnikov.ak mas zaujem daj vediet ale musel by si si pre to prist bud na MY alebo do PK

1morok

Nedeľa, 14. Novembra 2010, 10:31

kompá sú stále AS a meniť ich určite nebudem. záves som neriešil, ešte mi to nehrá,nieje to dokončené

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní