... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Noisy napísal:Zdravím. Pri prvom rannom štarte mám problém so štartovaním. Pri prvej otočke motor chytí ale nenakopne sa, len pretočí. Druhé štartovanie nič a chytá až tretie asi po 5 sekundách točenia. Žhaviče sú nové, v čom môže byť problém ? Ďakujem.
Noisy napísal:Zdravím. Pri prvom rannom štarte mám problém so štartovaním. Pri prvej otočke motor chytí ale nenakopne sa, len pretočí. Druhé štartovanie nič a chytá až tretie asi po 5 sekundách točenia. Žhaviče sú nové, v čom môže byť problém ? Ďakujem.
gomez89 napísal:
a uz sa to zacina ako pozeram,ja si z toho nic neobim je to TDS,a je to starsi motor uz.nemozme od neho cakat,aby startoval ako nejaka 2000-ka TDi na sup. Pred zimou maj 100% -nu baterku,zhavice a pevne nervy a nech toci starter.
Mne robi to iste :
gomez89 napísal:aale,niekto tu ale je mudry.beries veci prilis vazne.jasne,ze sa to da opravit,a vyriesit...ja len vravim,ake mam poznatky z dieslami.musis uznat,ze niektore sa dost trapia v zime.mozno,tvoja kara je cukrik,nato,ze je rocnik 92![]()
a este nieco...nevrav prosim ta,ze "vykládám hlúposti"
Olda H napísal:Na moudrého si nehraju, naftu mám už nějakej ten pátek a řidičák mám starší než jsi Ty, trochu zkušeností jsem za tu dobu přecejenom pobral. Ale už mně unavuje ten trend co je na forech v poslední době, kdy místo rady jsou přiblblý poznámky a silácký řeči. .
antonvrabel napísal:kazdy kto nadava ne TDS bud taky motor ani nemal alebo donho nedal ani korunu.mal som ich viac a po nastaveni rozvodov predvstreku a davky na cerpadle nebol problem zo startom cez zimu ani zohriateho motora.a tak isto aj spotreba luxus okolo 7,5l na 2,5l.ak ostatne bolo v poriadku-zhavice.baterka,starter,hadicky.filter,podavacie cerpadlo,vstrekovacie cerpadlo.potom je ten motor spolahlivy a vydrzi vela.vzdy ked som bol nejake pozerat vzdy bol ten isty problem -rozvody predvstrek davka a vsetci na ten motor nadavali ako nechodi nestartuje a zerie jak krava
Noisy napísal:Dnes som našiel naftu na hadičke z filtra do čerpadla. Zajtra kúpim podložku a skúsim to dať vymeniť, keďže ešte nemám moc skúseností a nechcem to hrať na machra... a dúfam že to pomôže. Ak nie, tak asi generálka čerpadla ..
Olda H napísal:
Generálka vstřikovacího čerpadla je až ta poslední možnost. Pokud nafta padá, tak tam dej nejdříve zpětný ventil za pár kaček. Ještě se zeptám, ten problém s ranními starty jsou i když máš plnou nádrž ?
Noisy napísal:
Uff, tak to ti teraz presne neviem povedať. Ale dnes som štartoval až okolo 11:00. Raz som len zapol kľúčik aby načerpal a na druhý krát som až točil a chytil hneď. Hm prečo sa pýtaš na nádrž? Má to nejaký súvis s tým, koľko mám natankované ?