... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: dusenie motora

Utorok, 1. Novembra 2011, 22:41

no najprv len rezonoval...potom z nicho nic som nemohol ist viac ako 100(len obcas) potom stale a nakoniec auto neslo viac ako 60...dokonca na dvojke dole kopcom po pridani plynu mi auto spomalovalo :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

reskara
Autor témy
Auto: Bmw 318,i,touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Novembra 2011, 21:01

zdravim tak som bol na tej diagnostike,neukazalo uz nic,ale dal do vyfuku tu vec na emisie,a povedal mi ze nefunguje lambda sonda,len ze mne ju teraz menil mechanik za univerzalnu,,ze vraj to moze byt niakym kontaktom alebo take nieco,proste motor sa uz uplne vylucil,ze by bolo nieco zle na nom,je ok,ale to dusenie ma uz totalne vitaca,mam aj zvysenu spotrebu vtedy a jazdi strasne,posledne dni mi to robi skoro vzdy,zaujimave je ze aj ked stojim tak mi kolisu otacky a dost prudko 600,700 az na 800,a medzi tymito cislami to vkuse skace,ziadny mechanik a ziadny servis mi nevie pomoct,ale ked som bol teraz na tom teste tak vravel ze to bude nieco z elektronikou ktora suvisi z lambdou,a vraveli mi ze to nebude robota pre hocikoho ale pre riadneho autoelektrikara,nakolko ma uz vsetci mechanici odmietli,skuste mi nijako pomoct,diky,CAFTE.

kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Streda, 9. Novembra 2011, 21:05

Uz viackrat sa stalo, ze ked sa dala "univerzalna" lambdasonda robilo to problemy... Nehovorim ze je to tvoj presne tvoj pripad, len pisem ze aj take pripady uz boli...

reskara
Autor témy
Auto: Bmw 318,i,touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Novembra 2011, 21:45

ja viem ze by to mohlo byt aj stym ale uz by som to naozaj chcel vyriesit,aby som uz mal pokoj,len neviem ako,a hlavne kto mi to urobi.

kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Streda, 9. Novembra 2011, 21:55

Skus odpojit lambdasondu a uvidis ci sa nejak zmeni chod motora...

matus22
Auto: e46 330D touring
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 18. Novembra 2011, 16:21

mne robí auto to iste. Bude to bud lambda, snímač polohy kluky (sa mi zda že tak sa to volá) a to dusenie može byť čerpadlo ... to mi poradil kamoš len som nemal čas to porobiť zatial.....ale ak to zistíš čo to je tak daj určite vedieť
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

K2
Auto: e36 328iA coupe
Kraj: Košický

Utorok, 6. Decembra 2011, 09:12

reskara mam podobny problem, auto mi tiez sem tam nejde a hlavne ked idem obehovaat :( heh , teraz sa mi stalo, ze idem okolo kila a zrazu sa mi rozsvietili kontrolky a otacky tak len bublaly, a jak som pridal sialene rany z pod auta....som si isty, ze to je katalyzator alebo vyfukove potrubie, lebo vsetko je ok.
Jazda v BMW je lepšia ako sex:)

Nesnívam svoj život, žijem svoj sen!!!

Nie som povinný byť taký, aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.(R.P. Feynman)

stanco1

Streda, 14. Decembra 2011, 16:30

reskara napísal:
zdravim uz som tu pisal ze mam problem z dusenim.bol som na diagnostike a vypisalo ze mam vadne tieto veci:lambda sonda,potenciometer skrtiacej klapky,bohatosti zmesi,
vymenil som snimac skrtiacej klapky,vahu vzduchu,lambda sondu,sviecky,cistila sa skrtiaca klapka,
a stale nic,zase mi to dusi a uz ma to dost hneva nakolko so uz dal plno love a nikde nic.
robi to taketo veci:ked mam zaradenu hocijaku rycchlost,a idembez plynu tak mi zacne sekat z celym autom a dost prudko.
alebo ked stojim na mieste a mam lenn nastartovane bez rychlosti ta mi kolisu otacky na tych 500 az na 1100 a dost prudko,rychlo.
ale hlavne ide o to ze raz mi to robi a niekedy nie,priklad,3 dni nic a ptom to zase zacne ako kedy,ked mi to dusi a mam napr.
zaradenu 5,mam plyn normalne tak ho zacne dusit a vtedy ked dam na podlahu tak ide ale tiez dusivo,ale po pra sekudach sa prebere alebo niekedy az po minutach a viac a zase ide,poradte mi niekto prosim,lebo uz som bol stym u viacerych mechanikoch a kazdy ma stoho hlavu smutku.diky. :(

Ahoj, sme na tom úplne rovnako, to isté auto 318it ten istý motor M43. Robí mi to presne nachlp tak ako to popisuješ. ale ak ty si myslíš, že si v koncoch tak teraz čítaj.
Podľa Bmw diagnostiky je všetko v poriadku, na emisnej mierne zvýšená bohatosť, skontroloval som nastavenie rozvodov-nič, nakomplet pretesnené sanie-nič,vymenil lambda sondu- nič, potenciometer na klapke-nič, volnobežný ventil-nič, sviečky-nič, zapaľovacie káble-nič,pouzitý čistič na palivovú sústavu-nič, vstrekovače-nič, Riadiaca jednotka motora+ews-NIČ! znovu lambda sonda- a zase velké medzigalaktické zasraté NIČ !!!
Teraz som sa vrátil z umyvárky kde som toho nevďačného smrada dal umyť a idem ho rozpitvať na prvočinitele, boh ho opatruj ak na ňom zasa NIČ nenájdem !
E36 2,8i tour,M-paket,svor,kozene fotelky, temp,siber,OBC, LPG stag
E36 1,8i tour,fotelky,svihadla, LPG stag
E30 2,5i 2door,anatom kozka,svor

johnyfly1

Streda, 14. Decembra 2011, 17:04

tak si zozen ine vyfuk potrubie a vyskusaj..od zvodov az po koniec :roll: kat je svina vec na diagnostike ho nenajde a na emisiach ti povedia ze mas zlu lambdu :D

stanco1

Streda, 14. Decembra 2011, 18:21

johnyfly1 napísal:
tak si zozen ine vyfuk potrubie a vyskusaj..od zvodov az po koniec :roll:

Jasne ako facka vsak :roll: Na kat urcite dojde ale aj tak ho hlbkova inspektaz neminie [-X

stanco1

Pondelok, 19. Decembra 2011, 15:00

kat prešiel inšpekčnou kontrolou bez privierania očí...
Kto mi povie ako zmerám detonačné čidlá a čo dokážu urobiť s chodom motora ?

stanco1

Piatok, 23. Decembra 2011, 19:36

Myslím, že konečne som je.ol klinec po hlavičke...
Diel č.1 stále je otvorený http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... ntilation/

Objednal som nový a uvidím. Na nový rok poreferujem ...merry christmas :P

johnyfly1

Piatok, 23. Decembra 2011, 19:39

ako si na to prisiel? lebo ja som mal v ruke cisto novy kupeny z bmw a ked som ho skusal ustami tak som ho prefukoval z oboch stran :D zrejme to musi mat vacsi podtlak...inac vnutry nic nieje, len jedna pruzinka a blana ktora upchava dierku :mrgreen: :mrgreen:

edit :mrgreen: :mrgreen:

http://www.johnyfly.ic.cz/bmw/jpg/odv_vent/01.jpg
http://www.johnyfly.ic.cz/bmw/jpg/odv_vent/02.jpg
http://www.johnyfly.ic.cz/bmw/jpg/odv_vent/03.jpg

stanco1

Sobota, 24. Decembra 2011, 11:18

šak dočkám a uvidím čo z teho bude keď to dojde. :?
To že vo vnutri nič nie je som postrehol aj ja...napriek tomu ten zmetok stojí 57,8€ :-&

stanco1

Utorok, 27. Decembra 2011, 13:17

Nový ventil už mám. Funguje. Pri prefukovaní nerobí nič ale treba urobiť podtlak zo strany kľukovej skrine a vtedy zavrie.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných