... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, johnyfly1, Kraken

banner
 
MAJKL0902155
Príspevky: 80
Registrovaný: 18.12.2010
Auto: BMW E36 318i
Kraj: Trenčiansky
Bydlisko: Brezová pod Bradlom

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Pondelok, 10. Septembra 2012, 12:52

Potreboval bi som radu ohladom oleja.Bliži sa mi vimenny interval a neviem sa rozhodnúť aký olej tam mám dať.
Začal som sa o to zaujimať. Mám 318i E36 r.v 1994 85kW najazdených 250tis.km.
Už 2 krát som menil olej a dali mi tam castrol magnatec 5W40 plná syntetika.
Dost ludí mi vravelo že castrol neni moc dobrý olej.Je to tak alebo nie?
Tak som sa o to začal zaujímať.

Teraz rozmišlam nad olejom VALVOLINE 5W40 MAX LIFE,Potom nad SHELL HELIX ULTRA 5W40 a potom nad
BMW super power oil 5W40 alebo 0W40. Dozvedel som sa že ten BMW olej virába Castrol.
Pýtam sa teba lebo vizeráš byť expert ohladom BMW hlavne ked ho už dlho máš.
Dakujem za radu.
 
Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Autor témy
Príspevky: 1459
Registrovaný: 2.5.2010
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Žilina

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Piatok, 14. Septembra 2012, 14:40

Dá sa povedať že hocičo z toho čo si napísal bude pre ten motor dobré..
Ak máš M43 motor tak v pohode.
Ak máš M40 motor tak platí pre teba to čo pre človeka tu pred tebou čo písal.. treba pozrieť spršku vačky a podľa toho sa rozhodnúť. Podľa roku výroby tam môže byť aj M40.

Castrol 5W-40 je dobrý olej. Ja mám ale najradšej mobil oleje a to konkrétne radu 1..
Doporučoval by som teda 5W-40. Bud ten helix, valvoline, alebo MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40.
Ak chceš niečo lacné na častejšiu výmenu tak Total 9000 5W-40. Stojí o dosť menej ako ostatné 5W-40tky a pritom je od kvalitného výrobcu.

V značke oleja moc rozdielov nie je, skôr je dôležitejšie častejšie meniť aj ked lacnejší olej, ako tam držať drahý olej po 20 tisic km.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon


Kontakt
 
MAJKL0902155
Príspevky: 80
Registrovaný: 18.12.2010
Auto: BMW E36 318i
Kraj: Trenčiansky
Bydlisko: Brezová pod Bradlom

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Piatok, 14. Septembra 2012, 18:38

Mi_t_is napísal:
Dá sa povedať že hocičo z toho čo si napísal bude pre ten motor dobré..
Ak máš M43 motor tak v pohode.
Ak máš M40 motor tak platí pre teba to čo pre človeka tu pred tebou čo písal.. treba pozrieť spršku vačky a podľa toho sa rozhodnúť. Podľa roku výroby tam môže byť aj M40.

Castrol 5W-40 je dobrý olej. Ja mám ale najradšej mobil oleje a to konkrétne radu 1..
Doporučoval by som teda 5W-40. Bud ten helix, valvoline, alebo MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40.
Ak chceš niečo lacné na častejšiu výmenu tak Total 9000 5W-40. Stojí o dosť menej ako ostatné 5W-40tky a pritom je od kvalitného výrobcu.

V značke oleja moc rozdielov nie je, skôr je dôležitejšie častejšie meniť aj ked lacnejší olej, ako tam držať drahý olej po 20 tisic km.


Okej dik za radu mam M43 takže problémy z vačku bi som nemal mať.Ja mením olej po 14 tis.km.
Mobil oleje sú podla teba najlepšie?kupil som nakoniec SHELL HELIX ULTRA 5W40.
DíKi moc za radu ešte raz.
 
Užívateľov profilový obrázok
FastHaly
Príspevky: 139
Registrovaný: 17.11.2007
Kraj: Košický

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Pondelok, 17. Decembra 2012, 10:39

môže ísť do samosvoru aj tento olej Mannol Synpower 4x4 75W-140 1L ??
 
Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Autor témy
Príspevky: 1459
Registrovaný: 2.5.2010
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Žilina

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Pondelok, 17. Decembra 2012, 11:01

stojí ti to za ušetrenych 8€ za spravny olej? Nema špecifikaciu na bmw, len viskozita je spravna. Urob ako chceš, ja by som tam dal ten castrol, predsa len mení sa to približne každych 70tisic km. Takže to je strašne na dlho. A za 70 tisic km prejazdíš pohonne hmoty za 10 000€, takže k 8€ je to zanedbatelná položka.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon


Kontakt
 
Užívateľov profilový obrázok
FastHaly
Príspevky: 139
Registrovaný: 17.11.2007
Kraj: Košický

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Pondelok, 17. Decembra 2012, 11:13

máš pravdu, išlo mi o to že ho potrebujem hneď a ten jediný bol v predajni ale objednal som ten castrol tak hádam ho zajtra kuriér donesie ..., ale dík za odpoveď
 
Užívateľov profilový obrázok
dundee16
Príspevky: 102
Registrovaný: 21.10.2012
Auto: BMW e36 318 TDs
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Lipany- okolie

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Piatok, 28. Decembra 2012, 13:53

prosim vas ja mam motor M41 myslim 1,7tds a nalial som tam Shell Helix Diesel HX7 10W-40 pretoze byvaly majitel mi nevedel povedat co tam bolo naliate ale je to dobry olej a planujem to menit kazdych 10 000 km ako je oil service na aute napanovany
pribehy-nasich-aut/moj-cernosko-t76475.html

BMW E36 318TDS- aktual
Opel Vectra 1.8 16V automat- EX
Škoda Favorit 136L LPG- EX
 
Užívateľov profilový obrázok
Hajecek
Príspevky: 1698
Registrovaný: 24.10.2012
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Lozorno - Bratislava

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Pondelok, 31. Decembra 2012, 11:04

zdravicko ... mam M50 a kazdu chvilku sa chystam menit olej ... doteraz bol liaty 5w40 a celkom rad by som v tom pokracoval ... rozmyslal som ale nad kupou bmw oleja kedze si ho viem zohnat za smiesnu sumu ... niesom si isty ale myslim ze tam Dasto daval Mobil 1 ... ked je ale ten bmw olej taky lacny aj v normale neni nejaky horsi alebo nieco ? ... taktiez mi este pripada do uvahy castrolacky olej takze neviem ... inak je tam velky rozdiel medzi tym ako sa motor opotrebuva pri vyssich otackach v porovnani s 10w40? nemyslim teraz starty ale ked tomu nalozim dajmetomu nie len vykendovo ale castejsie a obcas aj ked neni uplne zohriaty ale to len malo kedy :roll: (neukamenujte ma za to nedam tomu viac jak 4-5tisic) :oops:
 
Užívateľov profilový obrázok
Hajecek
Príspevky: 1698
Registrovaný: 24.10.2012
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Lozorno - Bratislava

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Pondelok, 31. Decembra 2012, 11:14

a este som zabudol ze ten bmw olej je 5w30 ... a teda celkovo jak by to uskodilo alebo pomohlo tomu motoru keby tam bol 5w30 namiesto tej 5w40 co tam je?
 
boratko
Príspevky: 19
Registrovaný: 27.1.2012
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Nitriansky

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Utorok, 22. Januára 2013, 19:16

nazdar mam taky problem prvy majitel mojho 325tds daval olej 15w40 ale ja tam mam uz teda aspon na veku strasne vela tych usadenin veko som vycistil ale bojim sa ze to je spinave aj vo vnutri co stim neni na to nejaky prepravok chcem zacat davat olej 5W40 prosim o radu
 
Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Autor témy
Príspevky: 1459
Registrovaný: 2.5.2010
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Žilina

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Utorok, 22. Januára 2013, 21:29

Skus tam davat total 10w40 diesel 7000 a ment castejsie, po case sa precisti.

K tej otazke vyssie, do m50 je 5w30 nevhodny, daj tam 5w40 od bmw, mobil 1 5w40 neexistuje len 0w40. Ten 5w30 je lahkobezny, cize je do novsich moorov ako m50
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon


Kontakt
 
boratko
Príspevky: 19
Registrovaný: 27.1.2012
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Nitriansky

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Utorok, 22. Januára 2013, 21:51

ok tak dakujem hadam sa mi to podari precistit casom
 
Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Autor témy
Príspevky: 1459
Registrovaný: 2.5.2010
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Žilina

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Štvrtok, 24. Januára 2013, 14:51

Vtedy som nemal moc času na odpoved tak sa ešte spýtam, že aká 15W-40 tam bola predtým? Ono aj tie značkové 15W-40 majú dosť dobré čistiace schopnosti, každopádne ako som písal skrat interval a daj tam 10W-40 to bude dostatočne dobré pre ten motor, Môžeš dať každú 10W-40 z trhu ktora splna aspon bmw longlife 98, napr ta ktoru som doporučil čiže total 7000 diesel, tá je určená do naftových motorov, dvakrat olej vymen po 5 tisicoch, další 7500km a potom meň po 10tisic km a mal by sa pekne prečistiť.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon


Kontakt
 
wladas47
Príspevky: 422
Registrovaný: 9.8.2012
Auto: 318iS
Kraj: Bratislavský

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 14:53

dobrý, mam e36 coupe M42b18 a chcem meniť olej v diferaku...koľko oleja tam ide a do čoho sa dá všetko použiť ak mi náhodou dajaký ostane?
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Predám http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/vypredaj-veci-e36-t99232.html
 
Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Autor témy
Príspevky: 1459
Registrovaný: 2.5.2010
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Žilina

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Piatok, 23. Augusta 2013, 09:12

7.výmena oleja v differenciali
Samosvor - CASTROL SYNTRAX LIMITED SLIP 75W-140
NEsamosvor -CASTROL SYNTRAX LONGLIFE 75W-90

píšu že 1,1 litra.. Ja som kupoval dve litrové flaše a ostalo mi asi 8 deci, čiže možno by stačil len jeden liter.

Napln do diferaku sa bohužiaľ nikde inde použiť nedá :/. Jedine tak na mazanie pántov dvier doma, alebo vystriekať tým dutiny.. Nič ine ma nenapadlo.

Alebo ešte ma napadlo že kupiť len jeden liter.. stary olej čo vyleješ si odložiť.. naplniť to novym 1 litrom toho oleja.. a starý olej čo ti ostane prefiltrovať od špiny a doliať ním doplna.. čiže asi 1 deci stareho.. to by vadiť nemalo a z diferaku aj tak vždy vyjde čistý pekný olej.. teda ak bol menený.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon


Kontakt

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní