... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, johnyfly1, Kraken

banner
 
Užívateľov profilový obrázok
d-o-n-n-a
Príspevky: 131
Registrovaný: 20.12.2011
Auto: BMW E36 320i
Kraj: Prešovský

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Piatok, 28. Februára 2014, 11:50

chalani, aký olej mi odporúčate do mojej E36tky? Je to dvojlitrový benzín motor M52.. teraz tam mám 10w40 nejaký neznačkový shit a chcem to vymeniť za poriadny olej.. napadá ma Valvoline, Mobil alebo originál BMW.. momentálne si motor aj chlípne oleja, tak aj kvôli tomu chcem meniť.. napadlo ma aj vymeniť za 5w40, ale predsa len je to starší motor, neviem, či by som tým ešte viac neuškodila..
takže čo odporúčate? ostať pri 10w40, či tam dať 5w40?
akú značku oleja zvoliť?
BMW E36 320ci 1994
Ex Seat Leon Top Sport 1,9tdi 2003
Ex Seat Toledo 1,9tdi 1997
Ex Volkswagen Polo 1,1 1987
 
Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Príspevky: 5829
Registrovaný: 1.9.2008
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Piatok, 28. Februára 2014, 14:29

ja som mal castrol, bmw(ale nie z predajne BMW takze ci bol pravy neviem), teraz mam liquymoly a zatial so vsetkymi je to rovnake...nabuduce idem skusit shell :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)
 
Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Príspevky: 5327
Registrovaný: 25.5.2008
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: NM/BA

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Sobota, 1. Marca 2014, 14:57

osobne uz castrol(bmw) davat nebudem..
teraz som dal Comma 5w40, tak ostavam pri nom, pripadne iny z Mobil1 znacky
uvidim v dalsom oil intervale ze ako bude vyzerat ten olej..
zatial mi z neho neubudla ani kvapka.. :thumbup: ale to mam nabehane len nejakych 5-6tis. na nom
 
Užívateľov profilový obrázok
d-o-n-n-a
Príspevky: 131
Registrovaný: 20.12.2011
Auto: BMW E36 320i
Kraj: Prešovský

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Nedeľa, 2. Marca 2014, 15:52

no, ja mám momentálne tiež Comma 10w40 a nie som si istá, či je to dostatočne dobrý olej.. inak ako si spokojný s 5w40? rozmýšlam aj ja na prechod na toto..
BMW E36 320ci 1994
Ex Seat Leon Top Sport 1,9tdi 2003
Ex Seat Toledo 1,9tdi 1997
Ex Volkswagen Polo 1,1 1987
 
Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Príspevky: 5327
Registrovaný: 25.5.2008
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: NM/BA

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Nedeľa, 2. Marca 2014, 17:29

tazko povedat. uvidime az ked sa bude vylievat na dalsi OI . zatial som vzdy daval 5w40. odkedy som vymenil oil separator, odvtedy mi ani kvapka neubudla.. hydra neklepu, olej nepapa, startuje za studena v pohode (coskoro video :mrgreen: ) uvidim aky bude motor , ked budem menit tesnenie vack. krytu.
pred vymenou som daval engine flush. takze zatial spokojnost..
 
Užívateľov profilový obrázok
d-o-n-n-a
Príspevky: 131
Registrovaný: 20.12.2011
Auto: BMW E36 320i
Kraj: Prešovský

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Nedeľa, 2. Marca 2014, 18:33

separátor som menila aj ja, ale olej mi mizne.. uvidím ako sa rozhodnem.. ale určite mi to nestojí zato, robiť GO motora.. :-k
BMW E36 320ci 1994
Ex Seat Leon Top Sport 1,9tdi 2003
Ex Seat Toledo 1,9tdi 1997
Ex Volkswagen Polo 1,1 1987
 
Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Príspevky: 5327
Registrovaný: 25.5.2008
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: NM/BA

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Nedeľa, 2. Marca 2014, 19:01

mne to tiez "papalo" olej .. ale nakonieco to bola derava prepadova hadica zo separatoru do vane.
po vymene uz nic ..
 
patykonz
Príspevky: 108
Registrovaný: 22.3.2012
Auto: E36 325tds Touring
Kraj: Nitriansky
Bydlisko: Nové Zámky

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Utorok, 29. Apríla 2014, 19:57

chlapci aky olej mam dat do 325tds.netusim aky tam je teraz. pise sa najlepsie tam dat 5w40.mam moznost kupit za dobru cenu castrol,elf a neviem co este tak rozmyslam ktore.a hlavne aky olej tam dat kedze neviem co tam je : mineralny,polosyntetika alebo plno synteticky olej? vdaka :) elf ma normu bmw longlife 01...
 
Kamil48
Príspevky: 4
Registrovaný: 11.11.2014
Auto: BMW 318iS
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Prešov

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Nedeľa, 22. Marca 2015, 10:11

Mi_t_is napísal:
Manuálna prevodovka:
oranžová samolepka - (Dexron IID a Dexron III)
žltá samolepka -(MTF LT1 a MTF LT2 a MTF LT3(GS6-17BG) náhrada za MTF LT1 a LT2 - Castrol Syntrans B 75W)
zelená samolepka olej BMW číslo 81 22 9 407 305 - Oil for manual gearbox sae 80(For exchange gearbox BMW no. 1 220 515)
bez samolepky (API GL4 SAE80W)


Pred polrokom som kúpil 318 iS r.v.1994 s manuálom. Plánujem pre istotu vymeniť olej v prevodovke, ale nechápem čo znamenajú tie samolepky. Aký olej mám použiť?
Obrázok
 
Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Príspevky: 1076
Registrovaný: 2.5.2011
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Vranov nad Topľou

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Nedeľa, 22. Marca 2015, 10:26

Musis vliezt pod auto a pozriet sa aku mas ty. A nehladaj ziadnu samolepku, to sa len takto tu nazýva, je to nastriekane farebným sprejom.
 
Kamil48
Príspevky: 4
Registrovaný: 11.11.2014
Auto: BMW 318iS
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Prešov

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Streda, 1. Apríla 2015, 20:44

A ešte jedna otázka, Koľko oleja ide do prevodovky?
Obrázok
 
Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Príspevky: 1076
Registrovaný: 2.5.2011
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Vranov nad Topľou

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Streda, 1. Apríla 2015, 21:21

Kamil48 napísal:
A ešte jedna otázka, Koľko oleja ide do prevodovky?


1,1l
 
Užívateľov profilový obrázok
TheCarista
Príspevky: 954
Registrovaný: 28.4.2013
Auto: 328i e36,Prius,Lance
Kraj: Bratislavský

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 interval

Štvrtok, 3. Decembra 2015, 18:36

Vymena oleja v diffe a prevodovke kazdych 40tkm? To sa mi nezda. Predsa aj na diffe aj na prevodovke som si nasiel nalepku "dozivotna napln" .

Sam mam vymeneny olej v prevodovke aj diffe, ale nemyslim ze menit to po 40tkm udava(lo) bmw a ze je to celkovo potrebne. Moje auto ma skoro pol mega a urcite to na nom nidky nikto nemenil, sroby na diffe boli tak zhrdzavene ze dovi som brusil a sparal srobovacikom asi hodinu aby som tam dostal imbus :mrgreen: .. A olej vyzeral aj v prevodovke aj v diffe velmi dobre.

Cize celkovo, ked mate staru sunku ako ja, kuknite sa na ten olej, jak vyzera, vymenit to urcite nezaskodi, ale kazdych 40tkm to menit urcite netreba. :thumbup:
 
Wicktor
Príspevky: 13
Registrovaný: 7.7.2010
Auto: BMW E46 320XD, Mini
Kraj: Košický

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 intervaly

Nedeľa, 28. Augusta 2016, 12:44

Nazdar. Idem menit olej v prevodovke - ´93 318is 5st.manual 240000km. No nasiel som na nej nalepku ze tam treba olej do automatu:
Obrázok
Poradite mi co tam dat? Chcel som Castrol Syntrans B75W, ale jak som uvidel tu nalepku tak uz neviem. Auto bude pouzivane na sportove ucely.
BMW e46 330XD 2002
Mini Cooper S 2003
Race car - BMW e36 318is
EX Mini Coooper 2007 1.6 88kW
EX e30 324d - lenoch :-)
 
Užívateľov profilový obrázok
TheCarista
Príspevky: 954
Registrovaný: 28.4.2013
Auto: 328i e36,Prius,Lance
Kraj: Bratislavský

Re: BMW E36 OIL SERVICE, INSPECTION 1, INSPECTION 2 intervaly

Utorok, 31. Januára 2017, 03:03

Wicktor napísal:
Nazdar. Idem menit olej v prevodovke - ´93 318is 5st.manual 240000km. No nasiel som na nej nalepku ze tam treba olej do automatu:
Obrázok
Poradite mi co tam dat? Chcel som Castrol Syntrans B75W, ale jak som uvidel tu nalepku tak uz neviem. Auto bude pouzivane na sportove ucely.

Hod tam ATFko, tak ako udava vyrobca. Do e36 manualov sa davalo bud atf alebo mtf.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných