... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
cigi44 napísal:Nazdar,
asi pred tyzdnom mi zacala svietit na budikoch kontrolka opotrebenie brzodvych platniciek. Upodozrieval som z toho zadny snimac, pretoze som robil rucnu brzdu a mal som zhodene cele prasiatka. Myslel som si ze som niekde odrapil alebo zlomil kablik od snimaca. Trochu som tam posprtal, ponatahoval kablik a prestalo to svietit, ale asi den-dva. Dnes som to rozbobral kupil novy snimac, osadil a nic! Stale to svieti. Pytam sa teda, co sa deje: Platnicky su dobre, niesu opotrebovane, snimac je novy a prd. Neviete niekto helfnut?
Este k tej kontrolke? Ako vlastne funguje...ked vytiahnem snimac ma svietit, alebo zhasnut. (do snimaca idu take dve tenke zilky..skusal som ich cvaknut ked su rozpojene tak ma svietit alebo nema? Skusal som ich aj spojit, ale furt mi to svieti...nie nie zhasnut, netreba to nejako resetnut?![]()
![]()
Vdaka
johnyfly1 napísal:nie, snimac opotrebenia platniciek netreba mazat na diagnostike
Mimo napísal:no nie je to tak,že ked sa zoderú platničky tak sa zoderie aj časť toho čidla a tým sa preruší kontakt na tých dvoch káblikoch.. a potom zasvieti kontrolka?![]()
aspoň ja som tak pochopil princíp..preto ked už svieti kontrolka treba kupovať aj nové čidlo...
pelo napísal:Ano, je to NC kontakt, cize v kludovom stave zopnuty. Ked sa zoderie, kontakt sa prerusi a kontrolka zacne svietit. Ja som mal len potrhane kable k cidlu a svietilo to, tak pozri tie.
Ked ju potrebujes teraz zrusit, tak vytiahni konektor a vnutri ho prepoj kuskom drotika.
piit napísal:Ked spojis tie dva kabliky ci idu do stekra tak zhasne-ak niesu prerusene niekde inde.Tiez som menil raz cidlo a svietilo jak besne...potom som zistil ze sa jeden kablik ulomil od stekra a zato svietil.Problem by bol ak by bol zlomeny niekde dalej kde je napi...pristup.
Spoj to tam alebo prepoj drotikom v stekri kde sa pripaja cidlo a ak budes mat po STK a s tym pohras.Zhasne to urcite samo