... všetko o BMW ...
Moderátor: SmartBastard
Zetti napísal:Zdravím všetci,
musím napísať svoj krátky príbeh, keď som zistil, že ovládanie strechy zlyháva až prestalo úplne ísť.
Nasledovala návšteva servisu bmw, kde mi v jednom prípade nevedeli ani radu poskytnúť čo ďalej, v druhom mi povedali, že je na vine pumpa, kde opravu odhadujú na ca EUR 2.000,-, čo ma v žiadnom prípade nepotešilo.
Následne keďže sa človek snaží nájsť aj alternatívy, som navštívil fórum bmw v Nemecku, kde sa o ovládaní strechy nemalo popísalo. A riešenie sa našlo. Za pomoci ochotných z Nemecka (hlavne Harald dík) sa mi podarilo získať postup ako vytiahnuť pumpu cez zadný kufor bez toho, aby sa strecha nemusela demontovať. A podarilo sa. Problém bol ten, že je hoci pumpa vložená v kryte, ktorý zabraňuje prístupu vody sa voda predsa len dostala dnu a problém s ovládaním bol na svete. Po rozobraní motora pumpy a dôkladného vyčistenia sme ju opäť zložili, vyskúšali a motor pumpy pracoval ďalej. Už len stačilo vyskúšať funkčnosť pumpy a všetko fungovalo ako predtým.
Za 3 hod. demontáže (človek postupoval veľmi opatrne...) 1 hod. čistenia a 1 hod. montáže späť sa všetko podarilo. A to v žiadnom servise, ale na dvore pri domeDD
Moje náklady tak tvorili spolu 4 kofoly, ktoré sme s kolegom pri tom strávili, čo je v porovnaní s EUR 2.000-... ani nekomentujem.
Zrejme navštívim spomínané servisy a dám vedieť za aké náklady sa nám podarilo opraviť strechu. Som zvedavý na ich reakciu :)
Darkness napísal:kks mam velky zaujem o toto auto ale zas mat stale v aute vodu sa mi moc nechce .... nebojite sa ze vam to zacne hrdzaviet ??? kade tam ta voda tecie ??? da sa to nejak spravit aby sa tam voda nedostala ??? pri kupe auta sa da bez toho aby som rozoberal polku auta zistit ci tam je voda ??? Dakujem
Darkness napísal:kks mam velky zaujem o toto auto ale zas mat stale v aute vodu sa mi moc nechce .... nebojite sa ze vam to zacne hrdzaviet ??? kade tam ta voda tecie ??? da sa to nejak spravit aby sa tam voda nedostala ??? pri kupe auta sa da bez toho aby som rozoberal polku auta zistit ci tam je voda ??? Dakujem
Scarp napísal:Otazka kao zistim ze to odchadza vsimol som si ze pri otvoreni jej musim z prvej polohy pomoct ale potom uz ide otvorit a zatvorit v pohode aj rychlo a este finta co stoji ta pumpa strechy ?
wojtiiik napísal:nikto nic :) tak pani podarilo sa. najprv to zacalo ze strecha isla pomalicky . potom zrazu absolutne nic. iba odopla a hotovo. tak sme sa do toho pustili. najprv ze to vyberieme cez kufor. PRD. pol dna zabyteho a cerpadlo sa ani nepohlo :))) tak ze skusime o par dni ked bude zas trosku volna. bezsenne noci na nemeckych a americkych forach mi velmi pomohli nehovoriac o fotonavodoch ktore som nevedel nikde zohnatlebo z kazdej stranky su vymazane. prisiel den D a pustili sme sa cca okolo jednej poobede do strechy. ze pojdeme teda stylom vybratia strechy, vycistenia a nasledneho zlozenia. bal som sa toho sposobu vzhladom na to ze mam strechu cca 2 mesiace novu a origo BMW tak aby sa nieco nestalo. na pocudovanie cely proces trval cisteho casu asi 2.5 hodiny a bolo to ovela jednoduhsie ako som si myslel. ''ano sme obaja co sme to robili dost zrucny v autach'' ale aj tak som cakal vacsiu mordu vzhladom na popis ostatnych... zaver. motorcek klasicky hrdzavy, odvodnovak ucpaty a aj na druhej strane totalny bordel. motorcek sme precistili chemiou zlozili a umiestnili zatial v kufri . po poskladani som sa bal co sa bude diat kedze hrdzavy motor cistit a podobne. ci to vobec pojde ci to nezacne horiet![]()
![]()
ale na velku radost strecha sa zatvorila a to dokonca tak rychlo ako nikdy :) otvara sa teraz velmi rychlo - asi ako nova - akurat jedine co mi vadi je ze kedze je motorcek umiestenny v kufri a nie je zakrytovany poriadne tak strasne huci. toto musim este doriesit a mozno aj doliat kvapalinu vzhladom na to ze nehuci stale rovnomerne :) ale strecha funguje ako ma za par hodin, dve kofole, krabicka cigariet a trosku chemie. kto by s tym potrboval pomoct - viem aky je pocit ked to nefunguje cize treba sa ozvat