... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
reklamne predmety bmwklub.sk

dunaj
Kraj: Bratislavský

Re: domontotat dialkove na vebasto

Sobota, 4. Septembra 2010, 18:14

M.B.W. napísal:
Zdravim Dunaj

Došlo mi webasto telestart T91, ale s 4 PIN konektorom. V aute je zasuvka 6 PIN.
Musel si aj ty tam urobiť nejaku redukciu z 6 PIN na 4 PIN, alebo si dostal webasto priamo s 6 PIN konektorom?

vdaka za info

martin

Ahoj. Ja som to iba zastrcil, cize konektory boli kompatibilne. Ale ja mam starsi model T90. Kazdopadne, teraz som pozrel na fotky a podla mna som mal na priimaci aj v aute 4-pinovy konektor, z ktoreho boli zapojene 3 droty. Rozoberat sa mi to teraz nechce, ale ved fotku mas vyssie. Neviem, ci nepozeras na iny konektor!
Tie tri droty vzeraju logicky:
1. Zem
2. +12V
3. impulzy na ovl. kurenia

Vsak posli nejake fotky, lebo toto je ako oprava po slepiacky. Niesom jasnovidec...

Užívateľov profilový obrázok
M.B.W.
Auto: X5
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 4. Septembra 2010, 18:59

ahoj. no pozeral som to dnes ešte raz, a je to 6 PIN konektor, do ktorého vedú tri káble, presne tak ako si popísal.
Znovu som skontroloval celý priestor pod rezervou a ja tam mám iba jeden konektor - biely 6 PIN (žiadne kodove označenie iba text BMW :-) ) a ďalší konektor asi 20 PIN. Predpokladám že by som mal použiť nejakú redukciu 6/4.

Fotku spravím až zajtra, dnes sa mi to už nechce znovu rozoberať. :-)

dunaj

Sobota, 4. Septembra 2010, 19:48

M.B.W. napísal:
ahoj. no pozeral som to dnes ešte raz, a je to 6 PIN konektor, do ktorého vedú tri káble, presne tak ako si popísal.
Znovu som skontroloval celý priestor pod rezervou a ja tam mám iba jeden konektor - biely 6 PIN (žiadne kodove označenie iba text BMW :-) ) a ďalší konektor asi 20 PIN. Predpokladám že by som mal použiť nejakú redukciu 6/4.

Fotku spravím až zajtra, dnes sa mi to už nechce znovu rozoberať. :-)

Pozri farby vodicov, ci su rovnake ako na mojej fotke.
Ale aj tak si stale myslim, ze pozeras uplne ine konektory. Ten 20 pin je priprava na tazne a ten je uplne inde. Tento stecker na Webasto je blizsie pri baterke a ty pozeras asi blizsie k narazniku.
Vsak si pozri tu moju fotku, je tam vidiet ten plast, co oddeluje baterku, je to pod rezervou smerom k baterke.

M.B.W.

Sobota, 4. Septembra 2010, 19:51

to som urobil
dal som komplet dole rezervu, aj ten plastovy kryt, potom je tam nalavo vidiet krabicu s tromi konektormi, myslim že to musim odfotit, ale
som si isty že som tam kde by som mal byt :-)
zajtra spravim foto

dunaj

Sobota, 4. Septembra 2010, 20:02

M.B.W. napísal:
to som urobil
dal som komplet dole rezervu, aj ten plastovy kryt, potom je tam nalavo vidiet krabicu s tromi konektormi, myslim že to musim odfotit, ale
som si isty že som tam kde by som mal byt :-)
zajtra spravim foto

Pozri si dobre tie moje fotky, malo by to vyzerat rovnako. Ja mam model 3,0d 05/2004.

M.B.W.

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 07:38

Zdravím dunaj
takže, tu sú fotky.
ja mám ročník 03/2002, pred FL
kabeláž vyzerá v poriadku, zeleny - zem,červeny-asi dátový,čierny resp. hnedý- napájací 12V
je tam biely 6 kolíkovy konektor do neho idú tri káble, ten druhy konektor (26 pin) bude na nieco iné :-)
Prílohy
DSC08271-1.JPG
DSC08269-1.JPG
DSC08268.JPG
DSC08265.JPG

dunaj

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 08:08

Ty mas ine auto:-)
Ale asi to nevadi. Postupoval by som takto:
1. Prehladal by som Internet na obrazky starsich Telestartov. T80 a pod., ze aky maju konektor.
2. Odmeral by som Voltmetrom, ze co sa deje na tom konektore. V zapnutom stave treba zistit, ci je tam napajanie.
3. Vo vypnutom stave by som zase odmeral, a aj skontroloval farby, ci jeden z tych drotov ide dopredu do Webasta.

Ak by ti to ani za svet neslo, tak ma mozes este ukecat, ze to rozoberiem na mojom a odmeriam merakom, co sa deje na tych vodicoch. Mam aj osciloskom, ak by to bolo nejake prekomplikovane. Doteraz som to ale nikdy neskumal, lebo som to proste zastrcil a islo to:-)

Pozri sem. Zeby to bol konektor na spinacie hodiny?
Prílohy
Adapter.JPG
Naposledy upravil/-a dunaj v Nedeľa, 5. Septembra 2010, 08:22, upravené celkom 2 krát.

M.B.W.

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 08:19

dik za radu
ešte som sa nerozhodol ako budem pokračovať:-)
Jedno mam ale rovnake ako ty. Je to kabeláž na webaste, tak sa teraz modlím aby išlo napájanie z webasta až dozadu.
Ešte by som sa chcel opýtať či nemáš predstavu na čo by mohol byť ten 26 pinový šteker?

Pozri foto: toto je moj telestart t91, toto vyzera ako Y adapter, to znamena ze by som to mohol zapojiť priamo k webastu a druhy konektor, female zapojit do predvolbovych hodín
Prílohy
IMAG0531.jpg
toto je kabeláž iduca z telelstartu T91
Naposledy upravil/-a M.B.W. v Nedeľa, 5. Septembra 2010, 08:36, upravené celkom 1 krát.

dunaj

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 08:35

M.B.W. napísal:
dik za radu
ešte som sa nerozhodol ako budem pokračovať:-)
Jedno mam ale rovnake ako ty. Je to kabeláž na webaste, tak sa teraz modlím aby išlo napájanie z webasta až dozadu.
Ešte by som sa chcel opýtať či nemáš predstavu na čo by mohol byť ten 26 pinový šteker?

Napajanie nemusi, staci to ovladanie, cize jeden drot. Odmerias Ohmmetrom.
Ale to nie je problem, aj keby neslo. Natiahnut kabel cez cele auto sa da lahko, uz som to robil pre cuvaciu kameru. Pri pravom prahu je plastovy zlab, kde ide cely Kabelbaum.
NAco je ten velky stecker neviem, musis vygooglit. Ale s kurenim to urcite nesuvisi, ma to prilis vela pinov:-)

Este toto stoji za prestudovanie vcitane linkov:

http://www.bmwklub.sk/bmw5/webasto-magicar-t25653.html

M.B.W.

Utorok, 14. Septembra 2010, 15:45

Priatelia
takze webasto je namontované, je funkčné. Jediná vec čo sa musela urobit bolo to prekáblovanie z 4 na 6. To urobili v TOB a fičím. Super.

dunaj

Utorok, 14. Septembra 2010, 15:57

M.B.W. napísal:
Priatelia
takze webasto je namontované, je funkčné. Jediná vec čo sa musela urobit bolo to prekáblovanie z 4 na 6. To urobili v TOB a fičím. Super.

Nevravel som? :-)

BTW: a ide ti aj vetranie? Lebo ja ked prepnem ovladac z cervenej na zelenu, tak aj tak sa vzdy pusti kurenie. Niekde som cital, ze na vetranie treba este jeden vodic do Webasta, ktory standardne nie je osadeny.

M.B.W.

Utorok, 14. Septembra 2010, 20:52

dunaj,
ušetril si mi par ečiek =D> , niekedy ked sa možno stretneme tak ti dlhujem par pív, teda ak piješ pivo :-),
či to robi aj vetranie som neskusal lebo som teraz v Dansku, ale dam vediet...
ešte raz vdaka za info

dunaj

Utorok, 14. Septembra 2010, 21:01

M.B.W. napísal:
dunaj,
ušetril si mi par ečiek =D> , niekedy ked sa možno stretneme tak ti dlhujem par pív, teda ak piješ pivo :-),
či to robi aj vetranie som neskusal lebo som teraz v Dansku, ale dam vediet...
ešte raz vdaka za info

S tym sa netrap, rado sa stalo. Okrem toho, ked pijem pivo, nemozem soferovat svoju X5, co ma este stale bavi.
BTW: v Dansku sa kurenie moze hodit:-)

M.B.W.

Utorok, 14. Septembra 2010, 22:18

rado x5

poslal som si SS ale mam pocit ze to nepreslo , prosim daj mi vediet či si to dostal alebo nie

M.B.W.

Štvrtok, 16. Septembra 2010, 18:08

funguje aj vetranie...

opravujem vetranie Nefunguje!
Naposledy upravil/-a M.B.W. v Piatok, 1. Októbra 2010, 19:02, upravené celkom 1 krát.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný