Iste ste už zaznamenali, že nás čakajú "skvelé" zmeny. Už som to čítal viackrát na rôznych weboch. Tu je video z rozhovoru s Marošom Paleschom, kde spomína niektoré zmeny:
http://www.noviny.sk/c/slovensko/za-tot ... tat-pokutuAko vtipné považujem:
- kolobežkár je chodec a môže jazdiť na kolobežke po chodníku, ale max do 6km/h, takže od budúceho roka na všetky kolobežky asi povinne tachometer

- možnú jazdu na segway po chodníku, ale nie viac ako je rýchlosť chôdze a kedže je to ako bycikel, tak povinne prilbu a reflexné prvky.
Tu je zoznam všetkých zmien:

- 1.JPG (51.88 KiB) 2267 zobrazení

- 2.JPG (72.01 KiB) 2267 zobrazení

- 3.JPG (81.93 KiB) 2267 zobrazení

- 4.JPG (117.11 KiB) 2267 zobrazení

- 5.JPG (90.24 KiB) 2267 zobrazení
Dpc tam ale som sa vytočil keď som to videl s tými pokutami a celým systémom, ktorý kompletne zle nastavený. Dobre šak ak je niekto chuj a valí si to 150kou mimo obce tak nech ho spokutujú, zoberú na čas vodičák, ale niektoré rozpätia pokút a to, že to bude posudzovať policajt, že koľko z daného rozpätia súm mi uvalí je za vlasy pritahnuté. Už vidím ako budú buzerovať vodičov tým, že až akú vysokú môžu udeliť pokutu.
Títo (ani také hnusné slovo neexistuje čo chcem povedať) priatelia štátu (a teraz nemyslím policajtov, to sú už len bábky v rukách iných), nie že by riešili príčinu prečo ľudia stále častejšie prekračujú rýchlosť, ale oni riešia už len dôsledok a to cestou pre štát finančne najefektívnejšou a najpohodlnejšou

. A budú to smelo nazývať ako snahu zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
A čo tak zvýšiť plynulosť???
Ale tým smerujem k príčine, rok čo rok pribúdajú autá na cestách a k tomu neúmerne (ne)pribúdajú cesty, obchvaty a diaľnice ani nevravím. Na okresných cestách sa nedá normálne jazdiť, lebo sú preplnené, čo zdržuje a následná snaha dohnať čas prekročením rýchlosti (tým nemyslím valiť 150km/h po okrese) sa často končí pokutou. A keď sa k tomu pridajú nezmyselné rýchlostné obmedzenia na úsekoch, kde to netreba=zlatá baňa na pokuty a autá s dnešnými výkonmi tak má človek po výplate
Chválenkári spravia pár km dialnice a aj tak ju veľa ľudí nevyužije, lebo nie každý chce ročnú, mesačnú či desaťdňovú známku. Koľko ľudí by využilo diaľnicu, keby sa dala kúpiť 1, 2 dňová známka za prijateľnú sumu? Dovolím si tvrdiť, že každý deň 100ky ľudí a možno aj viac. Ale to zrejme považujú naši zabednenci za slabý príjem a odpoveďou je: na tu máš za 10€, no a čo, že to nevyužiješ. To akokeby som šiel ja neviem...do požičovne náradia, požičať si žabu na jeden, dva dni a musel by som si ju požičať na min 10dní za adekvátnu sumu.
Radujú sa, že nebude polepené sklo, lebo idú elektrické diaľničné známky. Bol som až moc naivný keď som si myslel, že s príchodom elektronickej dialničnej pribudne možnosť aj menej ako 10 dňovej známky. Už to ani tlačiť a distribuovať netreba, ale výhovorka sa vždy nájde. Je skvelé, že štát takto počúva hlas ľudu a povzbudzuje vodičov pre jazdu na diaľniciach.
No dobre, pľasol som sa po vačku a kúpil som si tú dialničnú, hurááá môžem ísť o celých 40km/h viac. Za predpokladu, že sa nikde nič neprerába idem 130km/h čo je rýchslosť z doby 4rýchlostných škodoviek, kedy 120km/h znamenala svetový rekord a adrenalínom naplnený zážitok z nadzvukovej rýchlosti.
Zmenilo sa všetko, autá, pokuty, právomoci policajtov, povinnosti vodičov, ale rýchlosť v obci z 60 na 50 a na dialnici stále 130ka
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
. Kde sa majú tí vodiči trochu vyblázniť ak nie na dialnici. Nie som z tých čo schmatne celú ruku, keď podáš prst, nemusím ísť 200km/h, ale 150km/h je také prijateľné minimum na dnešnú dobu (jasné, že nie na všetkých úsekoch).
jaaaj, ale som nejak rozpísal

. Tak to už dopíšem. Nie som proti pokutám a samozrejme majú svoj význam. Letieť 90kou v meste, sadnúť si s alkoholom za volant a podobné priestupky proti zdravému rozumu si zaslúžia svoju daň. Ale väčšina je len buzerácia štátu za pomoci policajtov. Česť výnimkám...sú policajti, ktorí však toto nevyužijú a aj v dnešnej dobe vedia zachovať ľudsky a chápavo

.
The End