... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
pegass325
Autor témy
Auto: E34 525TDs
Kraj: Žilinský

Zmeny sadzobníkov pokút a pravidiel cestnej premávky

Utorok, 8. Decembra 2015, 20:26

Iste ste už zaznamenali, že nás čakajú "skvelé" zmeny. Už som to čítal viackrát na rôznych weboch. Tu je video z rozhovoru s Marošom Paleschom, kde spomína niektoré zmeny:
http://www.noviny.sk/c/slovensko/za-tot ... tat-pokutu

Ako vtipné považujem:
- kolobežkár je chodec a môže jazdiť na kolobežke po chodníku, ale max do 6km/h, takže od budúceho roka na všetky kolobežky asi povinne tachometer :D
- možnú jazdu na segway po chodníku, ale nie viac ako je rýchlosť chôdze a kedže je to ako bycikel, tak povinne prilbu a reflexné prvky.

Tu je zoznam všetkých zmien:
1.JPG
1.JPG (51.88 KiB) 2267 zobrazení

2.JPG
2.JPG (72.01 KiB) 2267 zobrazení

3.JPG
3.JPG (81.93 KiB) 2267 zobrazení

4.JPG
4.JPG (117.11 KiB) 2267 zobrazení

5.JPG
5.JPG (90.24 KiB) 2267 zobrazení

Dpc tam ale som sa vytočil keď som to videl s tými pokutami a celým systémom, ktorý kompletne zle nastavený. Dobre šak ak je niekto chuj a valí si to 150kou mimo obce tak nech ho spokutujú, zoberú na čas vodičák, ale niektoré rozpätia pokút a to, že to bude posudzovať policajt, že koľko z daného rozpätia súm mi uvalí je za vlasy pritahnuté. Už vidím ako budú buzerovať vodičov tým, že až akú vysokú môžu udeliť pokutu.
Títo (ani také hnusné slovo neexistuje čo chcem povedať) priatelia štátu (a teraz nemyslím policajtov, to sú už len bábky v rukách iných), nie že by riešili príčinu prečo ľudia stále častejšie prekračujú rýchlosť, ale oni riešia už len dôsledok a to cestou pre štát finančne najefektívnejšou a najpohodlnejšou =D> . A budú to smelo nazývať ako snahu zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky ](*,) A čo tak zvýšiť plynulosť???
Ale tým smerujem k príčine, rok čo rok pribúdajú autá na cestách a k tomu neúmerne (ne)pribúdajú cesty, obchvaty a diaľnice ani nevravím. Na okresných cestách sa nedá normálne jazdiť, lebo sú preplnené, čo zdržuje a následná snaha dohnať čas prekročením rýchlosti (tým nemyslím valiť 150km/h po okrese) sa často končí pokutou. A keď sa k tomu pridajú nezmyselné rýchlostné obmedzenia na úsekoch, kde to netreba=zlatá baňa na pokuty a autá s dnešnými výkonmi tak má človek po výplate :D
Chválenkári spravia pár km dialnice a aj tak ju veľa ľudí nevyužije, lebo nie každý chce ročnú, mesačnú či desaťdňovú známku. Koľko ľudí by využilo diaľnicu, keby sa dala kúpiť 1, 2 dňová známka za prijateľnú sumu? Dovolím si tvrdiť, že každý deň 100ky ľudí a možno aj viac. Ale to zrejme považujú naši zabednenci za slabý príjem a odpoveďou je: na tu máš za 10€, no a čo, že to nevyužiješ. To akokeby som šiel ja neviem...do požičovne náradia, požičať si žabu na jeden, dva dni a musel by som si ju požičať na min 10dní za adekvátnu sumu.
Radujú sa, že nebude polepené sklo, lebo idú elektrické diaľničné známky. Bol som až moc naivný keď som si myslel, že s príchodom elektronickej dialničnej pribudne možnosť aj menej ako 10 dňovej známky. Už to ani tlačiť a distribuovať netreba, ale výhovorka sa vždy nájde. Je skvelé, že štát takto počúva hlas ľudu a povzbudzuje vodičov pre jazdu na diaľniciach.

No dobre, pľasol som sa po vačku a kúpil som si tú dialničnú, hurááá môžem ísť o celých 40km/h viac. Za predpokladu, že sa nikde nič neprerába idem 130km/h čo je rýchslosť z doby 4rýchlostných škodoviek, kedy 120km/h znamenala svetový rekord a adrenalínom naplnený zážitok z nadzvukovej rýchlosti.
Zmenilo sa všetko, autá, pokuty, právomoci policajtov, povinnosti vodičov, ale rýchlosť v obci z 60 na 50 a na dialnici stále 130ka ](*,) . Kde sa majú tí vodiči trochu vyblázniť ak nie na dialnici. Nie som z tých čo schmatne celú ruku, keď podáš prst, nemusím ísť 200km/h, ale 150km/h je také prijateľné minimum na dnešnú dobu (jasné, že nie na všetkých úsekoch).

jaaaj, ale som nejak rozpísal :mrgreen: . Tak to už dopíšem. Nie som proti pokutám a samozrejme majú svoj význam. Letieť 90kou v meste, sadnúť si s alkoholom za volant a podobné priestupky proti zdravému rozumu si zaslúžia svoju daň. Ale väčšina je len buzerácia štátu za pomoci policajtov. Česť výnimkám...sú policajti, ktorí však toto nevyužijú a aj v dnešnej dobe vedia zachovať ľudsky a chápavo :thumbup: .

The End :-"
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

TheCarista
Auto: 540i G31
Kraj: Bratislavský

Re: Zmeny sadzobníkov pokút a pravidiel cestnej premávky

Utorok, 8. Decembra 2015, 20:48

Len k tym rychlostiam na dialnici. Nechapem preco nemozu byt aspon v napr nocnych-rannych casoch neobmedzene useky. Zopar dorbych usekov by sa na sk našlo. A uprimne, isiel som v noci zo za smer ba okolo tretej rano, dialnica je fajn, pekna rovna, preco musi byt 130ka? Kludne by mohla byt asopn 150ka a frčalo by sa tachacovych 160-170 a bolo by vsetko v klidečku a myslim ze na tak dlhom useku by bol aj ten cas o dost kratši.

0.0 promile alkoholu za volantom..stat na tom celom pekne zarobil vdaka blbym ludom co si za ten volant sadli..nepodporujem alkoholikov a ani tych co si kvalitne vypiju a sadnu za volant..No v rakusku clovek moze mat trochu vypite, musi sa zmestit do 0.5 a je bez pokuty ( co sa mi zda zas naopak aj vela..:D) ..ale aby si clovek nemohol dat jedno dve pivka k jedlu je trocha blbost.. Mne to moze byt jedno, naposledy som pil na silvestra..just sayin :mrgreen: Ale aby brali papiere za 0.1-0.2 promile..whaaat..

pegass325
Autor témy

Utorok, 8. Decembra 2015, 20:52

chodím do Austrie na služobky a po takom celodennom školení dve malé pivká padnú dobre a nemusel som si volať taxík na hotel :wink:
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

Obrázok

F!0d0r
Kraj: Zahraničie

Utorok, 8. Decembra 2015, 21:07

ja len tolko k tomu vsetkemu vedcinou ked prekracujem rychlost je to koli "vodicom" na 90 ide 70-80 pred obcou prudko brzdi na 35-40 a po 100 metroch zrychli na 50 ked vobec.... alebo sa vlecie vkuse 10 a viac pod hranicou... no a ked takeho blazna stretnem rano ked valim do roboty ukrutnou rychlostou 100km/h tachometrovych a zbrzdi ma o nejakych 10 minut tak je jasne ze musim ten cas niekde dohnat.... tak sa tu pytam kedy tych blaznov napadne pokutovat aj ludi ktory umyselne brzdia premavku ? (pred prazdnym kruhacom aj tak zastavi a 20 sekund kontroluje situaciu :D )...

ja len tolko k tomu ked bicom tak na obidve strany...

Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 8. Decembra 2015, 21:22

Neviem čo dodať
"Podľa novely budú kolobežkári definovaní ako chodci. Budú teda môcť jazdiť po chodníkoch, nie ale rýchlosťou vyššou ako šesť kilometrov za hodinu. "Rovnako budú chodci aj skateboardisti" :D :D

O 2 roky ked sa pôjdem korčuľovať si zrejme budem musieť podľa GPS v mobile merať rýchlosť však čo ak pôjdem 10km/h a zabijem sa
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

starynovy

Streda, 9. Decembra 2015, 10:41

To zvysovanie rychlosti na dialnici nedavno bolo kdesi.. ze sa to skuma a v urcitych usekoch bude zvysena kde to dovoluje cesta. Na to mali mysliet ked to stavali, nejazdim na trambuse ale 130 sa skutocne na niektorych miestach ist neda, ked este prsi a vedla sa kymotaju tie skurvene rumunske mamuty uz vobec nie. Podla mna je ta rychlost OK lebo kazda zmena hore/dole sposobuje iba zdrzania idiotov ktory vidia 130 a nebodaj tam stoji colna policia tak pre istotu spomalia na 80. Radsej keby povyhadzovali tie vsadepritomne 50tky napr. kvoli stavbe kde 14:30 v piatok padla, a nastartuje az 7:00 v pondelok, ale cely vikend tam ludia musia spomalovat ako blbci. Uzasny priklad su dva "mostiky" smerom na strecno zo ZA kde dali 50km/h, kolona bola dlha 6km a je tam kazdy den v case spicky pretoze to sa proste nazbiera.. ale stale neviem na co to tam dali.

TheCarista
Auto: 540i G31

Streda, 9. Decembra 2015, 16:48

zabudol som dodat, ze to ma samozrejme zavisiet nie len od casu ale aj od pocasia. Napr dialnica BB po NR urcite nevyhovuje na neobmedzenu rychlost, tam sa za dazda ani 130 ist neda, pokial clovek nema rad trocha adrenalinu :mrgreen:

No taka d1 ZA-BA sa vklude da prejst aj 200kou, ked je cesta sucha. Je tam len zopar "zakrut" kde by sa neobmedzena rychlsot rušila. No jo ale zbytocna diskusia, tak ci tak sa toho nedozijeme :D :D

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Streda, 9. Decembra 2015, 19:30

no a zas kym tam neni prietrz mracien je to tam vcelku vpohode, da sa ist aj rychlejsie, ale taky usek dialnice ZA-PP, tam su tie odvodnovacie kanaly hrozne, ked sa clovek trochu viac ponahla, a na trochu tvrdsom podvozku neni problem si narazit kostrc, umna pri cestovani na vychod jednoznacne vedie usek NR-BB a potom certovica, teraz ked tam je novy asvalt usetri sa tam nie malo casu, najma v noci, a zvysenie rychlostneho limitu na tom useku by dost prispelo k pokojnosti co sa tyka strachu o uspory
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

banned

Streda, 9. Decembra 2015, 22:01

zilina - bratislava je 200km, a normalnym tempom 130km/h predpisovo google pise 1:50hod cesty, pri 150-160 tempomat (tacho) ta v zivote puma nezastavi/nenamera, lebo oni beru nad 20km/h priestupky a pri takom tempe 150-160 je to pod jeden a pol hodiny. Co sa chcete ludia zajebat na tej ceste najma pri piestanoch aby ste usetrili 10min? Nemam nic proti prekorceni rychlosti, a ked aj nameraju, tak treba zaplatit ak daju rozumnu pokutu, ale niekedy zasnem jak by kazdy chcel chodi 200km/h na slovenskych trojprudovkach bez odstavneho...
banned... ...connecting people :)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 9. Decembra 2015, 22:42

Zvolen-Trnava sa da stihnut za 1:10 ak sa ide +-predpisovo, pri priemerke okolo 160 o 10min. skor, to je nanic, a aby ste mali priemer 160 tak tomu treba davat knedlu aj v tych zakrutach . . .
Vyssia povolena rychlost by mala vyznam napr ked sa ide cez rakusko 350 kilometrov lebo tam sa uz usetri viac casu a hlavne je tam vela usekov s 3 pruhmi, na slovensku na tych trapnych kratkych usekoch sa vela neusetri a hlavne je to nebezpecne ked su len dva pruhy, treba mysliet aj na tych co budu obiehat kamiony 130tkou oni tak isto zaplatili za tu dialnicu
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

pegass325
Autor témy

Štvrtok, 10. Decembra 2015, 07:16

ale veď zas nepreháňajme, 200ka nie je nedosiahnutelná na našich cestách, ale nemá praktické využitie. 150 by bolprijatelný kompromis, ale nie na každom úseku. BB-ZV sa dá aj v zákrutách prejsť cekom v pohode 130kou (za sucha!). Ušetrených 10 min môže byť niekedy k dobru, ale čo si tu budume nahovarať o šetrení časi...každý z nás občas rád prebehne našich bramborákov mimo 130 a väčšionou to nie je kôli tomu, aby sa ušetril čas 8) :mrgreen: .

Ako stary dobre poznamenal s tými 50kami. To je u nás trend rozvešať 50ky aj tam kde ich netreba, a 30ky detto. U nás v DK prerábali hlavný ťah, kde je 70ka, ale dali tam 30ku. Ráno 6:15 keď idem do roboty a nik tam nerobí nie je dôvod, aby som šiel 30. A tak je to všade, veď to poznáme.
Minulý týždeň či kedy som to šiel zo ZA do DK okolo 17:00. Cítil som sa ako v BA, až po Strečno krokom. Dôvod? Vyťahovali nejaké auto asi z priekopy, ale takmer vôbec to neobmedzovalo jazdu v dvoch pruhoch. Aaaaale, v strede cesty stál príslúšník a mával erotickým na červeno svietiacim obuškom a všetci dobre že na 20 nespomalili keď ho videli, načo??? Tak to u nás už bohužial chodí, zbadám policajta a tlačím na brdzu a pre istotu o 20 menej ako môžem=brzdí ďalší a ďalší za mnou a 10ty už stojí a zápcha je na svete.
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

Obrázok

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 10. Decembra 2015, 07:39

Medzi zv bb chodievam 140 a v klude by sa dalo aj 250, ved to je uplne rovny usek, realne by tam mohli dat 160 bez toho aby niekoho ohrozili. Medzi zv-zh je na niektorych usekoch 120 max ktore sa da bezpecne dosiahnut (v jednej zakrute som videl snad 10 aut vo zvodidlach na jednom mieste ale zvacsa sa tam oprie niekto kto to nepozna, domaci pustaju v tej zakrute nohu z plynu)
A medzi zh-nr je tiez mozne ist 160. Nasledne do tt je ta cesta v takom stave, ze rychlost nad 130 by sposobila vyrazenie tlmicov cez kapotu.

pegass325
Autor témy

Štvrtok, 10. Decembra 2015, 09:11

Medzi zv-zh je na niektorych usekoch 120 max ktore sa da bezpecne dosiahnut

...jj, ttie zákruty som mysllel, som sa sekol, že BB-ZV, myslel som BB-ZH.
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

Obrázok

starynovy

Štvrtok, 10. Decembra 2015, 23:40

160 priemerne? Snad maximalne :D Niekedy treba pozret tu realnu priemernu rychlost na pocitaci auta a moze to byt prekvapive. Cely den zbesnele tempo, dialnica 90% casu a teraz pred domom 640km dalej tam svieti 79km/h. Je to ako hovori Vittore, na tych trapnych 200km kuskoch ta uspora nestoji za to, ani za to palivo pretoze ako vieme tam hore to rastie docela exponencialne. \:D/

MEJOGSI

Piatok, 11. Decembra 2015, 19:03

Chcel by som vidiet z coho by tento policajny stat zil keby VSETCI jazdili predpisovo...no stale sa najdu ludia ,ktori im radi zaplatia akokeby zarabali 100 eur za hodinu :roll:

Mam zapnuty pas ,vsetky doklady v poriadky ako aj technicky stav auta ,zapnute svetla a mam v PICI...nedam zarobit nikomu moje tazko zarobene loove.
///e34

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 228 neregistrovaných