... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
reklamne predmety bmwklub.sk

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Re: Zapis dalsich rozmerov kolies do TP (POMOZTE PROSIM)

Nedeľa, 10. Októbra 2010, 14:22

Takže k čomu ste došli? Lebo riešim teraz podobnú vec aj ja:

- ako prvé potrebujem nejaký certifikát o tom, že aké rozmery sú povolené pre moje auto a to buď z BMW, lebo od nejakého ETOPu, ktorý mi aj tak vystaví certifikát iba na konkrétne kolesá 4 značiek, čo ma bude stáť asi 66€, resp. ako som pochopil keď na píšem do DE tak mi to pošlú mailom zadarmo?
- za druhé, idem na obvodný úrad a tam si vypýtam žiadosť na zápis alternatívnych rozmerov?
- za tretie, idem s vyplnenou žiadosťou na DI a tam mi to zapíšu?

riešim to kvôli tomu že po vymenení všetkých blatníkov som zistil, že tie staré boli asi vytiahnuté a teraz mi kolá šúchajú, takže musím kúpiť iné a prečo nie väčšie, len problém je v tom že ani sám neviem aké tam má byť ET a aké sú povolené kolá, resp. na tom papieri čo tu bol oscanovaný to všetko je... ale nie som si istý

Užívateľov profilový obrázok
BimmerBob
Auto: BMW 316i
Kraj: Trnavský

Pondelok, 11. Októbra 2010, 01:05

Môžeš si byť istý, že údaje na tom oskenovanom papieri sú správne a ak v budúcnosti nechceš pri každej jazde tŕpnuť, či ti pol.hl. skontroluje rozmery diskov, radšej sa toho drž. Ja som sa podľa toho zariadil a nebanujem. :-({|=
Len lietanie je krajšie? To sme sa tiež domnievali.
BMWe36 /316i/

Anubis-artS
Auto: Seat Ibiza FR 2016
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 11. Októbra 2010, 17:13

heroe :
Postup ako zapisat kolesa do TP :

Pošleš mailom vyplnenú žiadosť čo vlastne potrebuješ (v tvojom pripade potvrdenie o alt. roz. diskov) do bmw s kópiu občianskeho a technickeho preukazu. Oni z tade pošlú tuto tvoju žiadosť do DE.
O par dni ti zavolaju že to tam maju, spýtajú sa aké rozmery chceš mať na papiery a ty pojdeš zaplatit na ich účet 66e, kopiu o bankovom prevode pošleš zase mailom do BA a oni následne na to pošlú to potvrdenie tebe poštou.
Ty s tym pojdeš na obvodný úrad kde vyplníš žiadosť na zapisanie, zaplatiš kolok (neviem kolko asi 10-15e) oni ti vystavia nový technický preukaz, no bude tam vytlačená len polovička (v tomto štádiu už nemožeš jazdiť na aute kedže nemáš technický)
Takže teraz pojdeš na dopravný inšpektorát kde zaplatíš další kolok asi 10e neviem to už presne, vyplniš žiadost čo potrebuješ, napišeš do nej rozmery čo chceš zapisať a dáš im to, oni ti dotlačia technicky a možeš jazdit :))))
Obrázok
Seat Ibiza FR 2016
Ex: BMW e90 320i M-packet
Ex: BMW e46 320d

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 11. Októbra 2010, 17:39

Anubis-artS napísal:
heroe :
Postup ako zapisat kolesa do TP :

Pošleš mailom vyplnenú žiadosť čo vlastne potrebuješ (v tvojom pripade potvrdenie o alt. roz. diskov) do bmw s kópiu občianskeho a technickeho preukazu. Oni z tade pošlú tuto tvoju žiadosť do DE.
O par dni ti zavolaju že to tam maju, spýtajú sa aké rozmery chceš mať na papiery a ty pojdeš zaplatit na ich účet 66e, kopiu o bankovom prevode pošleš zase mailom do BA a oni následne na to pošlú to potvrdenie tebe poštou.
Ty s tym pojdeš na obvodný úrad kde vyplníš žiadosť na zapisanie, zaplatiš kolok (neviem kolko asi 10-15e) oni ti vystavia nový technický preukaz, no bude tam vytlačená len polovička (v tomto štádiu už nemožeš jazdiť na aute kedže nemáš technický)
Takže teraz pojdeš na dopravný inšpektorát kde zaplatíš další kolok asi 10e neviem to už presne, vyplniš žiadost čo potrebuješ, napišeš do nej rozmery čo chceš zapisať a dáš im to, oni ti dotlačia technicky a možeš jazdit :))))

skoro je to pravda:
1. odnesies certifikat na Obvodny urad... zaplatis 6e kolok za tyzden si ides pre novy TP
2. pojdes s novym TP na policiu tam zaplatis 6e za zaevidovanie a normalne jazdis ti ho nechaju len cakas kym ti pride karticka plastova... ten maly technicak...
to je vsetko

ale treva to par mesiacov :D kym poriesis certifikat a tieto zapisy...
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

Anubis-artS

Pondelok, 11. Októbra 2010, 17:55

certifikat nepotrebuje, stačí ked vyplní túto žiadosť a pošle to do bmw >> http://www.bmw.sk/sk/sk/usedvehicles/co ... nload.html << stoji to 66e a s tým potvrdením čo mu pošlú ide na obvodný

ja som prišiel s dvomi certifikátmi (jeden bol od BBS druhý priamo na moje disky čo mám) a oplieskali mi to o hlavu že čo tam s tým robím ... na úrade v ZV berú len potvrdenie od výrobcu že tam tie a tie kolesá možu ísť:) ... mne prihlasenie 18" trvalo 2 mesiace
Obrázok
Seat Ibiza FR 2016

mys_iak

Pondelok, 11. Októbra 2010, 18:03

Anubis-artS napísal:
certifikat nepotrebuje, stačí ked vyplní túto žiadosť a pošle to do bmw >> http://www.bmw.sk/sk/sk/usedvehicles/co ... nload.html << stoji to 66e a s tým potvrdením čo mu pošlú ide na obvodný

ja som prišiel s dvomi certifikátmi (jeden bol od BBS druhý priamo na moje disky čo mám) a oplieskali mi to o hlavu že čo tam s tým robím ... na úrade v ZV berú len potvrdenie od výrobcu že tam tie a tie kolesá možu ísť:) ... mne prihlasenie 18" trvalo 2 mesiace

ok ten lajster s BMW volam certifikat...
jasne ja som tam bol tiez na 3krat... najprv papier od kolies... potom od martina46 a nakoniec s tym bmwpapierom... ;)
Bmw F31 316dAT
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

Anubis-artS

Pondelok, 11. Októbra 2010, 18:32

tak to sme na tom rovnako :D tiež som bol na 3 krát .. je to celkom psycho to tam legálnou cestou a bez známostí zapísať :D
Obrázok
Seat Ibiza FR 2016

mys_iak

Pondelok, 11. Októbra 2010, 18:40

Anubis-artS napísal:
tak to sme na tom rovnako :D tiež som bol na 3 krát .. je to celkom psycho to tam legálnou cestou a bez známostí zapísať :D

no viackrat som si povedal ze to mozem okaslat... ale tak dajak sa zadarilo nakoniec :)
nechapem ako takuto banalitu musi clovek riesit skoro rok... s prestavkami... naraz by ma asi drblo o zem...
Bmw F31 316dAT
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Utorok, 12. Októbra 2010, 11:37

ďakujem chalani, teraz to riešim akurát, ale mám ešte taký menší problém čo s týmto súvisí a ten riešim tu bmw3/e36-vytiahnutie-blatnikov-t33211.html neviem aké rozmery si môžem dovoliť na moje auto isto by som chcel 7x16 ale neviem aké ET je ešte únosné a aké nie

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Sobota, 13. Novembra 2010, 13:22

Vidim ze s tym budem mat problem.
V technicaku mam zapisane dost blbe rozmery, dokonca take som na aute este vobec nemal, ale chcem to riesit, lebo nechcem mat zbytocne problemy.
Jedna sa o to, ze v technicaku mam rozmery kt. nemam na stitku na rame dveri.
CHcel by som tam dostat originalne rozmery, nechcem nic vacsie ani mensie, proste to co tam ma byt od vyroby.
Existuje menej financne narocny postup ako ten zo ziadostou do BMW (66e), potom na urad (10e) a nakoniec novy technicak (10-15e) ? :)

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 13. Novembra 2010, 21:53

podla toho co som cital tu
http://natankuj.sme.sk/c/5603832/rozmer ... jdete.html
„Údaje o rozmeroch pneumatík, o tom, či má vodič fólie na oknách sa na osvedčení o evidencii nenachádzajú," hovorí hovorca Prezídia policajného zboru Viktor Plézel.

Vo vyhláške sa však píše, že čipová karta môže obsahovať ďalšie doplňujúce informácie", preto je možné, že rozmery pneumatík neskôr na karte nahrané budú. To isté platí aj pre fólie. Momentálne tam však tieto informácie nenájdete.

moze taky docasny lacnejsi sposob moze byt vybavenie toho plastoveho technicaku na dopravnom :)
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Skypco
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 14. Novembra 2010, 09:59

...vidim ze uz prichadzate na ten novy sposob:)..., len netreba zabudat ze stale mas doma skladacku OEV na ktorej dany zaznam absentuje..., v pripade vaznejsej dopr. nehody si ho moze poistovna vyziadat resp. skoro vzdy...

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Nedeľa, 14. Novembra 2010, 12:16

Skypco napísal:
...vidim ze uz prichadzate na ten novy sposob:)..., len netreba zabudat ze stale mas doma skladacku OEV na ktorej dany zaznam absentuje..., v pripade vaznejsej dopr. nehody si ho moze poistovna vyziadat resp. skoro vzdy...

ved prave...

Lopo

Nedeľa, 14. Novembra 2010, 18:53

tak ale na to aby bolo vsetko ok existuje iba jeden sposob a ten si tu vypisal aj ty, tak potom neviem na co sa pytas... Ci myslis ze existuje nejaky zazracny sposob za 5€, ale vsetci si to davaju robit za 20 nasobok ceny? :)
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

badboy8605
Auto: e36 M3,e38 tds

Nedeľa, 14. Novembra 2010, 22:21

...to je trošku zložite nie??...ja som bol v pneuservise tam som povedal,že chcem take a take pneu za chvilu prišiel aj s certifikatom dal som mu 17e a na urade dalšich 6e a mal som klud v tp bolo zapisane,že mam volake disky čo som samozrejme nemal kedže na aute boli šnicre no rozmer sedel s gumami a už bol pokoj...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 239 neregistrovaných