... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
winter
Autor témy
Auto: G05 X5 45e
Kraj: Nitriansky

vodičák, alebo 100 evri

Štvrtok, 23. Júla 2009, 21:12

stala sa mi taká nepríjemná udalosť, nemal som STK, išiel som do servisu a hovorím si,
že pôjdem normálne, slušne (ako vždy :), nech ma cestou ani náhodou nezastavia...

keď som sa blížil k tunelu Sitina, šiel som pekne v pravom pruhu (1. krát :-), reku pohodka.
všimol som si, že v tuneli na začiatku niekto bliká štyrmi blinkrami, tak som sledoval čo sa deje,
spomalil a ešte som si stihol všimnúť, že je na displeji 60tka, tak som spomalil.
keď som sa približoval k tým autám, dali sa do pohybu, auto predomnou sa zaradilo doľava
a predomnou už išiel len policajný pasat, taký zelený bez označenia.
reku, pohoda, nejdem rýchlo. potom mi začalo byť divné, že všetci idú vľavo a len ja a policajti
vpravo, keď som zasa uvidel tie displeje, kde bola 60tka a v mojom pruhu červené X-ko.
kua, rýchlo som sa dal doľava a policajti zmizli vpredu.
roboši niečo čistili v tuneli a za tunelom vyštartoval pasat za nejakým strýcom na felde,
som sa potešil, ale zasa vyštartovali a stiahli aj mňa.

prišiel policajt, že mám vystúpiť aj s dokladmi a začal ževraj som závažným spôsobom spáchal priestupok
a že mi berie vodičák, pôjde to na správne konanie a zaplatím pokutu a nech zavolám niekomu aby prišiel
pre auto.
hovorím, nech mi vystaví povolenie na dojazd, a on že to mi nedá, vraj to dávajú iba keď je administratívny
problém. vravím že som si hneď nevšimol, že je uzavretý pruh a keď som si to všimol, tak som sa zaradil, nech
to vyriešime na mieste. tvrdil mi že by to nemali takto riešiť, a že či mám 100 evri. nemal som.
sa ma opýtal, či idem ďaleko, ja že do bavarie.
povedal že ma počkajú pred bavariou, nech idem vybrať prachy.
čakali ma poslušne pred autobavariou...
dal som im 100 evria vrátili mi vodičák. bločky mi nedali.

potom som si pozeral zákon presne, kedy je priestupok spáchaný závažným spôsobom a zákaz vjazdu tam nie je.
a ani tunel sa nikde nespomína ako priťažujúca okolnosť.
podľa sadzobníka je zákaz vjazdu za 60 evri.

čiže zákon 8/2009:

SIEDMA ČASŤ
ZODPOVEDNOSŤ ZA PORUŠENIE POVINNOSTÍ

§ 137

(1) Porušenie povinností ustanovených týmto zákonom sa považuje za porušenie všeobecne záväzných právnych predpisov o bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

(2) Porušením pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom je

a) jazda pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky,
b) odmietnutie podrobiť sa vyšetreniu na zistenie požitia alkoholu alebo inej návykovej látky,
c) také porušenie pravidiel cestnej premávky, v ktorého dôsledku vznikne dopravná nehoda alebo nesplnenie si povinností účastníka dopravnej nehody alebo škodovej udalosti,
d) prekročenie rýchlosti jazdy vozidiel ustanovenej týmto zákonom alebo vyplývajúcej z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia,
e) jazda po požití lieku, ktorý môžu znížiť schopnosť vodiča bezpečne viesť vozidlo,
f) použitie vozidla, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť vozidla, najväčšia prípustná hmotnosť jazdnej súpravy, najväčšia prípustná celková hmotnosť prípojného vozidla alebo najväčšia prípustná hmotnosť pripadajúca na nápravy vozidla je prekročená,
g) prejazd cez križovatku na signál STOJ! dávaný policajtom alebo inou oprávnenou osobou, alebo vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia,
h) prejazd cez železničné priecestie v čase, keď je to zakázané,
i) nedanie prednosti v jazde,
j) neuposlúchnutie pokynu, výzvy alebo príkazu policajta v súvislosti s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky,
k) jazda v protismernej časti cesty, ak si to nevyžaduje situácia v cestnej premávke,
l) neumožnenie bezpečného a plynulého prejazdu vozidlu s právom prednostnej jazdy,
m) vedenie vozidla bez tabuľky s evidenčným číslom alebo s tabuľkou s evidenčným číslom, ktorá nezodpovedá svojím vyhotovením a umiestnením na vozidle tomuto zákonu,
n) vedenie vozidla vyradeného z cestnej premávky alebo vozidla, ktoré nebolo schválené na prevádzku v cestnej premávke, alebo vozidla vyradeného z evidencie,
o) predchádzanie iného vozidla v mieste, kde je to zakázané,
p) vedenie motorového vozidla bez príslušného vodičského oprávnenia alebo počas zadržania vodičského preukazu; to neplatí, ak sa osoba učí viesť motorové vozidlo v autoškole, podrobuje sa skúške z vedenia motorového vozidla alebo má povolenú jazdu podľa § 70 ods. 3 a § 71 ods. 2,
q) porušenie povinnosti podľa § 3 ods. 3, § 4 ods. 3, § 9 ods. 2 alebo § 25 ods. 1 písm. g).

zákaz vjazdu nie je porušením pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom !!!

pekne ma ojebali o minimalne 40 evri a mali to do vrecka.

nedajte sa zastrašiť, takúto majú taktiku. to už kde sme keď policajti takto ojebávajú...

keby som mal stk, asi by som sa viac hádal, ale nemal som ani zákon v aute, takže ťažko.

a ešte existuje nariadenie ministra vnútra, kde nariaďuje:

Ak je zistený priestupok, ktorý možno prejednať v blokovom konaní, výšku pokuty policajt určuje podľa sadzieb uvedených v sadzobníku. Výšku pokuty možno zvýšiť alebo znížiť len v osobitných prípadoch s prihliadnutím na osobitný zákon.
G05 X5 45e
ex F20, 120dA
ex E46, 318i

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Re: vodičák, alebo 100 evri

Štvrtok, 23. Júla 2009, 21:44

tak co cakas, je to v podstate najvacsia mafia na slovensku, na nich je kazdy kratky, oni mozu vsetko
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 23. Júla 2009, 21:53

na mne sa vyblaznili uz 2x , a viac uz ani bohovy.. pri najblizsej navsteve co sa mi nebude pozdavat volam 158 a tam sa ich spytam na kolegov.. neboj sa velmi rychlo ti vratia papiere..

Ak sa ti nieco podobne stane , kontaktuj ma a hlavne si zapis osobne cisla a znacku.. mam niekoho v BA na Policii takze sa nestane ze staznost "sa strati"

killian

Štvrtok, 23. Júla 2009, 21:59

ber to realne - nemal si stk a isiel si v zakaze vjazdu a dostal si LEN 100 eur. Ak by ti dosli na tu stk tak by si si pekne zacvakal asi

dodoIPD
Auto: BMW

Štvrtok, 23. Júla 2009, 22:00

vodicak na dojazd zobrali mu znacky , a ked si spravi stk pokuta tusim 25e?

winter
Autor témy

Štvrtok, 23. Júla 2009, 22:10

killian napísal:
ber to realne - nemal si stk a isiel si v zakaze vjazdu a dostal si LEN 100 eur. Ak by ti dosli na tu stk tak by si si pekne zacvakal asi

ja osobne som relativne spokojny, len som nasraty, ze ma ojebali a ze takto funguju.
zaroven vam chcem pomoct, aby ste si vy dali pozor na taketo zaobchadzanie a boli pripraveni reagovat :-)

co sa tyka tej STK, tu mi nedali preto, ze som nespravil EK, koli tomu, ze
mam deravy vyfuk a ONI mi nevedeli namerat emisie, ktore su v poriadku.
vsetko ostatne bolo OK.
vdaka diere vo vyfuku, je vozidlo nesposobile na jazdu a nesmie sa s nim jazdit !
mali mi dat 30 dni na odstranenie a mal by som mat moznost jazdit.
moja diera vo vyfuku je vazna chyba a neskutocne ohrozovala premavku asi....
keby brzdy nepoviem, tak to je o inom, to by som ani ja nejazdil s tym...
G05 X5 45e
ex F20, 120dA
ex E46, 318i

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 23. Júla 2009, 22:21

winter napísal:

SIEDMA ČASŤ
ZODPOVEDNOSŤ ZA PORUŠENIE POVINNOSTÍ

§ 137

(1) Porušenie povinností ustanovených týmto zákonom sa považuje za porušenie všeobecne záväzných právnych predpisov o bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

[color=#FF0000]
n) vedenie vozidla vyradeného z cestnej premávky alebo vozidla, ktoré nebolo schválené na prevádzku v cestnej premávke, alebo vozidla vyradeného z evidencie,

ked nemas STK tak to vozidlo nieje schvalene na prevadzku na cestne. cize kludne ti mohli dat do papierov tento paragraf. Lenze to ti mal odobrat znacky a nie vodicak. a kedze si nemal hotovost, tak ti vodicak moze zadrzat, ale musi ti dat doklad o zadrzani vodicaku... Je to cele divne. Ale kazdopadne zarobil

winter
Autor témy

Štvrtok, 23. Júla 2009, 23:02

Jannci napísal:
ked nemas STK tak to vozidlo nieje schvalene na prevadzku na cestne. cize kludne ti mohli dat do papierov tento paragraf. Lenze to ti mal odobrat znacky a nie vodicak. a kedze si nemal hotovost, tak ti vodicak moze zadrzat, ale musi ti dat doklad o zadrzani vodicaku... Je to cele divne. Ale kazdopadne zarobil

je rozdiel neschvalene a nesposobile.
moje bolo schvalene, ale nesposobile :-)

§ 72
Zadržanie osvedčenia o evidencii,
evidenčného dokladu vydaného v cudzine,
technického osvedčenia vozidla
a tabuľky s evidenčným číslom

(1) Policajt je oprávnený zadržať osvedčenie o evidencii alebo evidenčný doklad od vozidla vydaný v cudzine, ak
a) je vozidlo nespôsobilé alebo technicky nespôsobilé na cestnú premávku alebo ak vozidlo bolo vyradené z evidencie alebo z cestnej premávky,
...
(2) Policajt je oprávnený za podmienok ustanovených v odseku 1 zadržať aj tabuľku s evidenčným číslom.

(3) Policajt na mieste vydá o zadržaní osvedčenia o evidencii, evidenčného dokladu od vozidla vydaného v cudzine a o zadržaní tabuľky s evidenčným číslom potvrdenie. V potvrdení môže policajt povoliť ďalšiu jazdu s vozidlom najviac na 15 dní, ak takou jazdou nebude ohrozená bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky.
G05 X5 45e
ex F20, 120dA
ex E46, 318i

Lucushka23

Štvrtok, 23. Júla 2009, 23:31

v tom opise si nepisal o tom ze by ti policajti povedali ZA CO ti tu pokutu davaju... a ked uz im mas platit tak mi prosimta vysvetli PRECO si si NEVYPYTAL potvrdenie o tom ze si im dal 100 evri?? ak maju dvovod ti dat pokutu potom nech si ju hajzlici zeleni pekne priznaju

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Piatok, 24. Júla 2009, 07:54

K*k*ti su to dopice. Fakt ako som v jednom prispevku pisal, clovek moze ist ako chce , ale ty kokoti ti daju pokutu aj keby si siel najvzornejsie ako sa da. To ze si nemal stk teraz neriesim, lebo na to neprisli. Inak je dobra chujovina dobrom stave stk nespravi koli dierke vo vyfuku, ale po cestach chodi kopec MB120 ktorych tech. stav je niekde uplne inde. Ako priklad: Znamy isiel s MB130rapid! na STK ktoru spravil (pripominam ze bez uplatku) oficialne ako sa STK roby. Cestov domov sa mu v zakrute odrapilo zadne rameno ktore vydrapilo poloos a kus prevodovky. Je toto normalne? A okrem toho ked to opravil, tak som ho poprosil nech mi da previest , lebo na MBcke som sa este nevozil a chcel som to vyskusat. Nieco take som ale nezazil, bal by som sa na tom ist na cestu.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Piatok, 24. Júla 2009, 08:02

ja by som neprskal na EK ale by som si dal do poriadku ten vyfuk co najskor,
nje kvoli EK ale kvoli sebe, vyfuk neni zo srandy vyvedeny uplne za auto,
staci o pol metra kratsi a spaliny sa ti dostavaju do kabiny
minimalne z toho boli hlava a je to urcite velmi zdrave..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

patres
Auto: qupé

Piatok, 24. Júla 2009, 08:02

Bez blociku neodidem ani keby co bolo.Dokonca aj za 20 evri co som dostal pokutu som si pekne na blocik pockal.Je tam podpis fizla a moj :!:
Toto by som mu vysvetlil ako zneuzitie pravomoci verejneho cinitela , poprosim Vase osobne cisla a podavam oficialnu staznost. Nech sa paci.....kokoti :evil:

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Piatok, 24. Júla 2009, 08:34

patres napísal:
Bez blociku neodidem ani keby co bolo.Dokonca aj za 20 evri co som dostal pokutu som si pekne na blocik pockal.Je tam podpis fizla a moj :!:
Toto by som mu vysvetlil ako zneuzitie pravomoci verejneho cinitela , poprosim Vase osobne cisla a podavam oficialnu staznost. Nech sa paci.....kokoti :evil:

Dost zavazny problem preco je to tak ako to je vidim hlavne v tom, ze ludia sa ich boja. Mozno keby sa ludia zacali viac stazovat na ich praktiky situacia by sa zlepsiala. Ale najhorsie je to, ze stazovat sa na policiu sa mozu iba na policii. Mozno by pomohlo zriadit niejaky iny organ, ktory by riesil prave tieto problemy.

patres
Auto: qupé

Piatok, 24. Júla 2009, 08:39

Z naseho pohladu je to logicke,ale z pohladu statu preco by mali zriadovat nieco co by ich stalo dalsie peniaze a vlastne by prichadzali o dalsie peniaze z pokut.Proste jak u kokotov na dvore.....Urcite sa budu za chvilu chvalit ako pomohla 50-ka v mestach a obciach ,ako sa znizila nehodovost.A pritom zapracoval u ludi strach z pokut ktore im hrozia za priestupky a nie dajake znizovanie rychlosti o 10km/h.

proste teraz im hra vsetko do karat!!!!!!!!

iste

Piatok, 24. Júla 2009, 08:44

myslim ze by ste si vsetci mali stiahnut zeitgeist...to nemyslim v zlom,ale otvory to oci:)
to ne koli policajtom,ale tak vseobecne:) je to fakt zaujimave

http://video.google.com/videoplay?docid ... 7695921912

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 238 neregistrovaných